Barbora O. (Vivian27) ID 38083 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 200 návštěvníkov)
Baileys - lepsi jak original :)
[ recept č. 4596 zo dňa 23.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kondezovane mlieka salco 0,5 l whisky (alebo rum) 0,5 l mlieka 1 sacok mandloveho pudingu
POSTUP PRÍPRAVY
Neotvorene plechovky mlieka (salca) vlozime do kastrolu s vodou tak, aby boli úplne ponorené. Varime dve hodiny. Davame pozor, aby nam za tie dve hodiny niekto nevypil rum. To plati aj o sebe. Vylejeme a nechame vychladnut. Podla navodu na obale uvarime puding, pocas chladnutia obcas zamiesame, aby sa nevytvorila kozka. A znova, pozor na rum. Obsah plechoviek dame do mixeru, pridame puding a slahame, pricom postupne prilievame whisky (rum) a ochutnavame (To to je ta najdolezitejsie faza). Odnesieme na vzdialene miesto, najlepsie do pivnice, zamkneme a nechame ulezat. Cim dlhsie, tym lepsie. Kluc nosime vysostne pri sebe a nikomu nic nepovieme. A ak nieco ostane po par dnoch aj pre druhych, podavame vychladnute s kockou ladu.
Nazdravie! |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Lívia P. (livia76) ID 18988, mimibazar.sk/livia76 (14.12.2016, 9:15) |
ĎAKUJEEEEEEEEEM super receptík a popis prípravy mi vyčaroval úsmev na tvári |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
bozena s. (lesanka2) ID 325057 (5.12.2016, 9:53) |
je to ťažko salko som 2krat zhtla ,rum sme s kamoškou vypili asi 4 krat ale idem robit uz sa to strojime cely rok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Robert Z. (ElNiNu) ID 113853 (19.12.2015, 17:56) |
Recept sme vyskúšali a nám sa to páčilo. Manželka má radšej sladšiu variantu, takže sme si to upravili podľa seba. Celý postup sme aj nafotili a zavesili sem: http://vsetkopredomacnost.sk/kuchyna/domaci-baileys-recept-s-navodom.html orientačne nás to vyšlo na 6€ a máme z toho 3x 0,5l |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslav P. (kubo56) ID 140616 (12.1.2015, 23:03) |
Tak som tiež skúsil tento recept a bola to škoda surovín. Čo sa mňa tyká, tak si baileys tajomstvo svojho receptu zachoval. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jana P. (zumba) ID 73173, mimibazar.sk/zumba (23.12.2013, 20:13) |
Vynikajuuuceee Prave som dorobila a hned som si aj uliala Dakujem za super recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana S. (zuzka.s) ID 228346 (13.12.2013, 16:35) |
Dobrý deň, môžem dať namiesto obyčajného salka karamelové? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| stanislava t. (stanka34) ID 24048 (7.12.2013, 21:16) |
výborne napísané a zajtra ho vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Miroslava P. (mirusik5000) ID 94101 (7.11.2013, 11:23) |
tak tento recept je pecka Hlavne ten popis k tomu teceptu Klucik nosime vysostne pri sebe anikomu nic nepovieme Idem dnes zase urobit baylis Dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dajana B. (jajana) ID 18326 (2.1.2013, 9:21) |
Tento rok som aj ja vyskúšala Doma sa nám už dlhšie povaľovala fľaša whisky, ktorú nikto nechcel vypiť, čo sa teraz ukázalo ako veľký prínos Najprv som myslela, že čo budem s toľkým likérom robiť , ale už som to vyriešila k všeobecnej spokojnosti Je to fakt mňamka, ktorá chutila každej návšteve.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana H. (suchyna) ID 87774 (31.3.2012, 8:12) |
Dobrý den. Prosim Vas to mlieko 0,5 l ide do pudingu? Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina V. (Mamatka) ID 217048 (30.3.2012, 23:42) |
tak ja to prave robim a musim napisat, ze salko ked sa uvari je uuuuuzasne to skor zozerem to salko ako vychlascem rum |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika L. (monkka) ID 149993 (28.12.2011, 14:17) |
aky iny puding by som mohla pouzit? Mam alergiu na mandle. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika Č. (roni87) ID 172774 (27.12.2011, 16:15) |
výborný!! ja som pridala ešte 1 šľahačkovu smotanu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (27.12.2011, 10:57) |
je super! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Barbora T. (BerusGa32) ID 137658 (9.12.2011, 18:53) |
A co myslite keby som miesto mandloveho pudingu dala pistaciovy? mnnnam. Este som tento recept nikdy nerobila,a mandlovy puding som nezohnala a nakolko pistacie milujem,tak by som to chcela skusit tak. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (30.11.2011, 16:12) |
...úžasne rozpísaný postup... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Magdalena K. (katchitchi) ID 207144 (30.11.2011, 16:09) |
super receptik, museli sme robit na 2x krat len sa chcem spytat koko moze stat v chladnicke?? ci je lepsie hned vypit?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 51 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |