končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
RYŽA A CESTOVINY |
Špenátovo - parmezánové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY Ryza gulata, Kur.Prsia, listovy spenat čerstvý alebo mrazeny - NIE mixovany -ja som použila asi 7mraz.guliciek, sampiony, Cibula, cesnak cca 3strucky, smotana 33%, mlieko, čierne korenie, provensalske kor.(oregano,rozmarin,atd..) Parmezán - cca 100gr Množstvo si musíte každý prispôsobiť podľa potreby. POSTUP PRÍPRAVY Kur. prsia pokrajat na malé kocočky. Opražiť na kocky nakraj. cibulu, pridat mäso, opiecť z každej strany, pridať trošku nakraj.cesnaku, nakraj.šampiony, špenat, okorenit, osolit. Pridať ryzu-neumytu... Trošku tiež oprazit, zaliat riadne vodou a pridať kur. bujon. Podlievat stále vodou.Ked je ryza uz skoro hotova, pridat roztlačený cesnak, 1/2 smotany a mlieko + 1/2 PARMEZÁNU. Chvíločku povariť, a vypat sporák.Nechat dodusit pod pokrievkou. Po cca 20min.sa ryza dodusi, potom zapat ešte nachvilku a doliat smotanu a ak treba ešte mlieko,trosku nechať prevariť, rizoto musi byt vláčne a šťavnaté. Každú porciu pred podávanim posypeme struhanym parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnocchi (alebo cestoviny) s omáčkou z prosciutta, šampiňónov, špenátu a nivyPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny, alebo gnocchi, prosciutto (alebo kľudne môžete použiť Schwarzwaldskú šunku, alebo aj obyč. šunku, prip. kur. mäso), čerstvé šampiňóny, špenát, niva, smotana 30%, cibula,3 strúčky cesnaku, provensálske korenie, vegeta, 1/2 bujonu, chilli podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Na masle opražiť nakrájanú cibuľku, opražiť na prúžky nakrájané prosciutto(alebo šunku, prip. mäso), okoreníme, osolíme, ovegetíme, pridáme pokrájané šampíňóny, zalejeme vodou + trošku bujónu, kto má rád štipľavé, aj chilli papričku. Asi po 10 min., keď sa šampióny podusia, pridať špenát (ak nemáte čerstvý, môžete použiť aj mrazený listový - nie mixovaný! ) Pridať cesnak, smotanu, nakrájanú nivu. Na koniec trošku zahustiť múkou +hl. múkou. Okoreniť provensálskym korením, prip. vegetou ak treba. Na ozdobenie môžete nechať dochrumkava opražiť prosciutto. Papať s ľubovoľnou cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.1.2014, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinový tuniakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 porcie: 250gr cestovín, 1 konzerva tuniaka v oleji, zeleninka (1 cibuľka - tá fialova je super,1 paprika,cherry rajčinky, jarná cibuľka a reďkovka), 2 PL oliv. oleja, soľ POSTUP PRÍPRAVY Dať variť cestovinky, medzitým nakrájať ako prvé cibuľu a jarnú cibuľku, ktorú si nasolíme a necháme odstáť, k tomu pridať pokrájané rajčiny, papriku, príp. inú zeleninu (podľa fantázie), + tuniaka aj s olejom, + ešte 2PL olivového oleja, celé prípadne ešte osoliť. A zmiešať s uvarenými cestovinami, ktoré ja vždy preplachujem v studenej vode, kým úplne nevychladnú a hneď ich pridám k zelenine. Poriadne premiešať OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestoviny BodigitaPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny penne alebo vrtuľky, kuracie prsia, 1 menšia cukina, 50 gr. čerstvých šampiónov, 200ml sladk.smotany, masox, cibuľka, cesnak, soľ, korenie, oregano. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy je uvedený v obrázkovom postupe.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Spaghetti aglio e olio/ Cesnakové špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Špagety, 1-2 hlávky cesnaku, 1 feferónka, 1/2 dcl olivového oleja Extra Virgin, parmezán - 50gr., soľ POSTUP PRÍPRAVY Medzitým, ako si dáme uvariť špagety do osolenej vody, ošúpeme si cesnak, treba ho naozaj veľa - aj 2 hlávky + nakrájáme feferónku. Cesnak s feferónkou osmažíme na olivovom oleji - ale len chvíľočku, cca 30 sekúnd, inak by mohol prihorieť a zhorknúť (odporúčam použiť oliv. olej Extra Virgin /extra panenský/- rozdiel v chuti oproti obyčajnému olivovému oleju je naozaj veľký) Uvarené scedené špagety pridáme k olivovému oleju a cesnaku a poriadne premiešame s nastrúhaným parmezánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Lososové cestoviny - al SalmonePOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny ľubovoľného typu( mašličky, špagety, penne,...) 1 téglik nepravého drveného lososa, cca 2 hrste nastrúhaného parmezánu (ale ak nie je, môže sa použiť aj iný tvrdý syr) 300-500 ml sladkej smotany ( stačí aj 10 %-ná), 2-3 strúčky cesnaku, vňatka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme variť cestoviny a medzitým si pripravíme omáčku: ( Množstvo je tak na 500 gr. cestovín) Celý téglik drveného lososa dáme na panvicu nachvíľu opražiť, k tomu pridáme roztlačený cesnak. Chvíľočku popražíme, zalejeme smotanou a pridáme vňaťku. Necháme povariť 5 min, kým omáčka trošku zhustne. Ale aby nezhustla úplne, pretože keď sa pridá syr, omáčka ešte zhustne. Ja to robím tak, že uvarené cestoviny nakoniec ešte pridám k omáčke a nechám to ešte celé povariť, až nakoniec primiešam postrúhaný parmezán. Omáčka potom pekne zhustne a nalepí sa rovnomerne na všetky cestovinky. Cestoviny sú krásne ružové, na foto to tak nie je vidieť. UPOZORŇUJEM: omáčku v žiadnom prípade nesoliť, pretože losos aj parmezán sú dosť slané. Aj vodu na cestoviny osoliť len s mierou. Celá príprava trvá tak 15 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2009, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |