končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.179 (zobrazuje sa 51111-51120) | << predošlé 1,.,5107, 5108, 5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117,.,5118 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BuchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY polohrubá múka - 1kg · droždie - 2 kocky · prášok do pečiva - 1 balíček · žĺtka z vajec - 3ks · mlieko - 0,5l · olej - 3dl · soľ (do kvásku pridať 3 polievkové lyžice cukru) POSTUP PRÍPRAVY 1. zo surovín vymiesiť cesto 2. z vymieseného bochníka cesta ušúlať valec a ten rozdeliť na šesť rovnakých častí 3. každú zo šiestich rovnakých častí rozvalkať na kruh a ten rozdeliť na osem rovnakých častí 4. do každej z ôsmich častí pridať na vonkajší okraj plnku (napr. slivkový lekvár), potom zvinúť 5. hotové naplnené a zvinuté buchtičky poukladať na plech a nechať kysnúť asi 1 hodinu, potom piecť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (Dadka) ID 61 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,4 lyžice polohrubej múky,4 lyžice práškového cukru, 50 ml oleja, 2 lyžice kakaa,1/2 balíčka prášku do pečiva(PDP) Krém:250 g čokolády na varenie,250 ml šlahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov šlaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšlaháme do tuha.Primiešame žĺtky, múku s PDP, kakao a olej. Vymastíme a pomúčnime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme. Ja robím korpus deň vopred, je potom lepší, nechám ho cez noc v chladničke. Na druhý deń si urobím krém:čokoládu nastrúham do misky, smotanu zohrejem(nesmie vrieť) a zalijem s ňou postrúhanú čookládu a miešam až kým sa čokoláda rozpustí.Nechám vychladnúť.Potom vyšlahám na krém(asi 1 minútu). Keď sa mi nechce robiť krém, kúpim si od Dr.Oetkera -Krémová náplň čokoládová(je tiež dobrá). Korpus prekrojím na tri časti, medzi ktoré natriem krém.Krémom natriem i boky torty. Na vrch torty nalejem čokoládovú polevu(roztopím čokoládu na varenie a pridám trochu oleja, aby potom poleva nepraskala)a nožom ju rozotrem po vrchu torty.Nechám v chlade zaschnúť a buď dozdobím, alebodám oblátku s obrázkom, ktorá sa dáva na vrch torty. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Ožralé kuřePOTREBNÉ PRÍSADY Ingredience: 1 celé kuře (cca 1,5kg) , 1 plechovka piva Nálev: 2 lžíce medu , 3 lžíce oleje , 3 lžíce sojové omáčky , 1 lžíce vinného octa , 4 stroužky česneku , 1 lžička chilli v prášku , 1 lžíce červené chilli omáčky , sůl POSTUP PRÍPRAVY Tak tedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování. Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu. Kuře nyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu. Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem. Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.8.2009, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Môj tip na nedeľu-Kuracie prsia na iný spôsob.POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, múka, vajíčka, 1 PL plnotučnej horčice, 2 PL bieleho jogurtu, soľ,č.korenie-mleté, trošku mliečka, strúhanku, posekané orechy cca 2-3PL POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia jemne naklepeme,osolíme,okoreníme.Pripravíme si misky na obaľovanie mäsa.Klasika najprv múka potom do vajíčka,ktoré sme zmiešali s jogurtom,mliekom a horčicou.Nakoniec do strúhanky zmiešanou posekanými orechami.A vypečieme.Prílohu podávame na čo máme momentálne chuť(opekané zemiaky,ryža,hranolky,krokety atď.)Prajem dobrú chuť.Deni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Syrový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2kg údeného syra,30g salámy-pomiešať šunkovú a diétnu salamu,2pl kečupu,1 cibula,podla potreby kápia,1 majonéza,na dochutenie paprika-sladká aj štiplavá,soľ,korenie. POSTUP PRÍPRAVY Salámu,kápiu nakrájat na tenké pásiky,cibulu na malé kocky,syr postrúhať na hrubšie.Všetko spolu poriadne premiešat a dať do chladničky.Je vyborný,ja šaláty velmi nemám rada ale len tento zjem.Nieje s ním ani tolko roboty,PRAJEM DOBRU CHUT. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) IVANA M. (vival) ID 2715 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 350g Tvrdého syra-eidamská tehla,2 syry lunex alebo nejaký iný roztieratelní syr,125g šunkovej salámy,100g dietnej salámy,posekanú petržlenovú vnať alebo pažítku. POSTUP PRÍPRAVY Eidam uvaríme v sáčku asi polhodinu-kým nezmäkne.Ked je mäkký,tak si ho rozvalkáme na alobale.Všetky ostatné prísady si nakrájame na pásiky a spolu zo syrom zmiešame.Ked to máme zmiešané, dame to na vyvalkaní syr a pomocou alobalu ho zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.Takato podobná je aj šunková roláda,je to výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) IVANA M. (vival) ID 2715 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2009, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Drevorubačská pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, chlebové cesto, zväzok pažítky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ. Na obloženie: 100 g korenistej salámy, 1 konzerva tuniaka v oleji, 100 g čerstvých malých šampiňónov, po 1 malej červenej a zelenej paprike, 4 chilli papričky, niekoľko plnených olív. POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, cibuľu nakrájanú nadrobno a krátko opražíme. Primiešame paradajky a zmes dusíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Ochutíme nasekaným oreganom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a necháme vychladnúť. Umyté šampiňóny a očistené papriky nakrájame na rezance. Salámu takisto nakrájame na rezance, tuniaka necháme odkvapkať a popučíme. Pripravíme si chilli papričky a olivy. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Povrch rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou a rozložíme na ňu ostatné prísady. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. 5 minút pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom. Podávame posypané nakrájanou pažítkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bavorské zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ. (všetko od oka podľa požadovaného množstva konečného jedla) POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame zo zemiakmi, zmes dáme do vymastenej nádoby, vrch potrieme olejom a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Ku koncu pečenia posypeme mandľami a necháme zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Smotanovo-zemiakový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 400g očistených zemiakov 100g cibule 40g rastl. tuku 800ml vody 20g mletej papriky 200g čerstvých húb (hrsť sušených) 300g chudých párkov 5dl mlieka 250g smotany 50g hladkej múky soľ, korenie kocku Masoxu POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista, zaprášime paprikou, speníme, zalejeme vodou, vložíme kocky zemiakov, nakrájané huby (namočené sušené), kocky párkov, soľ, korenie a Masox. Akonáhle začne guláš vrieť, zalejeme ho zálievkou z rozšľahaného mlieka so smotanou a múkou. Varíme 30 minút za občasného miešania. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Pestrá panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg malých zemiakov, červenú, zelenú a žltú papriku, cibuľu, 200g cesnakovej točenej klobásy, maslo, korenie, soľ, rozmarín, tymián. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, olúpeme a väčšie prekrojíme na polovice. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, papriku na rezance. Na panvici rozohrejeme maslo, opečieme zemiaky, pridáme papriku, cibuľu a bylinky, osolím a okoreníme. Nakoniec pridáme klobásu ktorú v zmesi len prehrejeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.179 (zobrazuje sa 51111-51120) | << predošlé 1,.,5107, 5108, 5109, 5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117,.,5118 ďalšie >> |