končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kráľovské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský POSTUP PRÍPRAVY 1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova. Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu. 2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút. 3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme. 4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtovo-pribináčková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 ks vajce 3 PL kryštálový cukor 70 g hladká múka 1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva 50 g kakao Plnka: 300 g biely smotanový jogurt 3 ks pribináčik vanilkový 250 ml smotana na šľahanie 150 g práškový cukor 1 ks želatínový stužovač za studena 2 ks vanilkový cukor 3 PL olej POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny 2. pena musí fakt byť pekná :) 3. múku, kakao a kyp.prášok preosieme k pene a pridáme olej a premiešame. 4. tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (ono je trošku tuhšie ale to je dobre ) Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na cca 180°C asi 20-30min (riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač ) 5. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2015, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
sýrová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g (v jednom kuse) syr eidam 150 g šunka 100 g saláma 1/4 maslo 2 ks syr Lunex 2 ks vajcia 1 ks cibuľa soľ POSTUP PRÍPRAVY 1 Najprv si pripravíme plnku, tak, že zmiešame nadrobno nakrájanú šunku a suchú salámu, pridáme približne štvrtinu masla, 2 trojuhoľníčkové syry najlepšie "Lunex", nakrájané 2 uvarené vajcia a nakrájanú cibuľku, prípadne pažítku alebo čokoľvek čo nájdeme v chladničke, ja som pridala napr. aj šalátovú uhorku. Všetko zmiešame a dochutíme soľou. 2 Do mikroténového vrecúška dáme syr eidam (pozor! musí byť v celku!) a zaviažeme. Dáme do vriacej vody na 15 minút. Zmäknutý syr vyberieme z vrecúška a rozválkame na obdĺžnik. Plnku poukladáme na rozválkaný syr a zabalíme do tvaru rolády. Zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
krémovo-kokosový rafaelo koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Kokosové cesto: 5 ks bielka 150 g kokos 150 g kr. cukor 2 lyžice polohrubá múka 1 bal. prášok do pečiva Orechové cesto: 100 g mleté vlašské orechy 1 bal. prášok do pečiva 2 lyžice polohrubá múka 3 lyžice kakao 5 ks bielka 150 g kr. cukor Krém: 400 ml mlieka 1 bal. vanilkový cukor 200 g kr. cukor 2 bal. vanilkový puding 10 ks žĺtka 250 g maslo 150 g mascarpone čokoláda na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 32 x 23 cm. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Bielka si vyšľaháme s cukrom na tuhú penu a postupne pridávame kokos striedavo s múkou, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 15 minút. Pripravíme si hnedé cesto zatiaľ čo sa nám pečie kokosový plát. Orechy si zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme zmiešanú sypkú zmes. Upečieme rovnako ako kokosové cesto. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
makové a orechové kysnuté-plnenéPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny\r\nTěsto:\r\n750 gpolohrubá mouka\r\n300 gmáslo\r\n25 gčerstvé droždí\r\nšpetka soli\r\n250 mlmléka\r\n1 ksvejce\r\n1 ksžloutek\r\n100 gkr. cukr\r\nMaková nádivka:\r\n300 gmák\r\n150 gkr. cukr\r\n200 mlvoda\r\n1/2 kscitron - šťáva\r\ntrochucitronová kůra\r\n1 bal.vanilkový cukr\r\n1 lžičkamáslo\r\n1 lžícemeruňkový džem\r\nOřechová nádivka:\r\n300 gmleté vlašské ořechy\r\n150 gkr. cukr\r\n200 mlmléka\r\n1 van.cukor,2PL merunkovy džem,1čl masla POSTUP PRÍPRAVY Postup přípravy\r\n1,0 z 5\r\n\r\n Do 100 ml mléka si přidáme 1 lžíci cukru a 1 lžíci mouky a droždí. Necháme vykvasit kvásek.\r\n V druhé misce si smícháme mouku s máslem, cukrem, vajíčkem, žloutkem, špetkou soli a zbytkem mléka. Přidáme vykvašený kvásek a vypracujeme těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout cca 3-4 hodiny.\r\n Připravíme si nádivky. Ve vodě/mléce nebo si rozpustíme cukr, přidáme mák/ořechy a mícháme na ohni cca 1-2 minuty. Později odstavíme a necháme vychladnout. Do makové nádivky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z poloviny citronu, přidáme vanilkový cukr a máslo. Nakonec přidáme i džem.\r\n Do ořechů přidáme vanilku, máslo a nakonec také džem. Důkladně smícháme.\r\n Když máme těsto vykynuté, rozdelíme si ho na 6 části, vyválíme si je na tloušťku cca 3 mm a položíme je na plech, který jsme si vystlali papírem. Navrstvíme nádivku, přikryjeme plátem těsta, znovu navrstvíme náplň a zakryjeme těstem. Necháme na teplém místě kynout cca půl hodinu.\r\n Před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem a vložíme do trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 - 30 minut. Dobrou chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
rýchla teplá večeraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny. 1 kg bravčové pliecko, 3 ks velká cibuľa, 5 strúčiky cesnak, 2 lyžičky korenie gulášové 3 lyžičky paprika červená, 3 lyžičky solamy, 2 ks masox kocka, 0.75 l voda, 1/2 lyžičky soľ, 1/2 lyžičky korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY lahodné mäsko , oplatí sa vyskúšať :-)\r\n\r\n4\r\nporcie\r\n15\r\nminút\r\npríprava\r\n100\r\nminút\r\nna 250 °C\r\n\r\nPostup prípravy receptu.Mäsko si nakrájame na kocky asi 2,5 - 3 cm .2.Cibulu a cesnak si očistíme a tiež si nakrájame na kocky , cesnak možeme pretlačiť .Mäso si dáme do väčšej zapekacej misy . Všetky suroviny dáme k mäsku , čiže cibula, cesnak , korenie čierne , sol , guláč.korenie, červenú papriku , solamyl a premiešame to .3.V 0,75 litra vody si rozpustíme 2 masoxi a nalejeme k masku a zase premiešame 4.Takto pripravené to dobre zakryjeme alobalom a dáme vyhriatej rúry piecť na 250stupnov a asi tak 1 a pol hodiny , ja nechávam aj trochu dlhšie.\5.Po asi hodine a pol pečení sa može vybrať a pomaly otvárať lebo je tam horúca para :-) a tá vona pri pečení je neskutočná :-)) Podávať sa može s čím kolvek knedla, zemiaky , ja som to dávala s ryžou a hranolkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.12.2015, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kávové laskonkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: - 3 bielky - 150 g krupicového cukru - 100 g práškového cukru - 50 g kokosovej múčky Na náplň: - 1 vanilkový puding - 300 ml mlieka - 150 g krupicového cukru - 2 PL mletej kávy - 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 2 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a krupicového cukru vyšľahajte tuhý sneh. Preosiaty práškový cukor premiešajte s kokosovou múčkou a zľahka zmes zamiešajte do snehu. Pomocou lyžice vykrajujte zo snehovej hmoty hrudky, pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrite do oválneho tvaru. Pečte pri 130 °C asi 50 minút do ružova. Pudingový prášok rozmiešajte v malom množstve studeného mlieka. Zvyšok mlieka oslaďte a priveďte k varu. Vlejte doňho pudingovú zmes a pripravte hustý krém. Za stáleho miešania ho nechajte vychladnúť. Mletú kávu pripravte s trochou vriacej vody. Puding vyšľahajte sa zmäknutou Herou maslovou na hladký krém. Vmiešajte doňho kávu a dochuťte ho rumom. Vychladnuté laskonky opatrne odtrhnite od papiera na pečenie. Po dvoch ich spojte k sebe kávovým krémom a nechajte v chladničke zatuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.10.2014, 7:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: CESTO: 300 g cukor práškový 400 g hladká múka 250 g maslo 1 PL sóda bikarbóna 3 ks vajce 3 PL med trochu mlieko PLNKA: 375 g maslo 600 g Salko sladené NA OZDOBU: hrstí vlašské orechy 1 balíček Pikao kakaové POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu: 1. CESTO: Nad parou si rozpustíme jedno celé maslo. Pridáme med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbónu a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak je cesto príliš husté pridáme trocha mlieka a znova rozmiešame. Nakoniec si cesto odvážime, a rozdelíme si ho na tri rovnaké časti. 2. Na tenký plech mi dáme papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme jednu časť cesta. Cesto roztierame až tesne po okraj!!! Pečieme v rúre na 175 stupňov približne 12 minút. Cesto je hotové keď zhnedne a okraje nám začnú tmavnúť akoby sa už pomaličky pripekali. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
mocca rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 6 porcií: 8 ks vajce 100 g práškový cukor 60 g hladká múka 20 g kakao 2 PL maizena 80 g vlašské orechy Krém: 250 g maslo 100 g práškový cukor 3 PL instantná káva 200 ml mlieko 20 g pudingový prášok POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Zo štyroch bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Preosiatu múku zmiešame s kakaom, maizenou, pomletými orechmi a striedavo so snehom vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto rozotrieme na vymastený plech vysypaný múkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý plát rozkrojíme na tri časti, každú potrieme krémom a poukladáme jednu na druhú. Vrch a boky rezov potrieme krémom a ľubovoľne ozdobíme. 2. Krém: Maslo vymiešame s cukrom do peny. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý krém a dáme vychladnút do studenej vody. Do masla vmiešame kávu a po lyžiciach pridávame pudingový krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
nebeská máňaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 16 porcií: Cesto: 5 ks vajce 200 g práškový cukor 200 g hladká múka 5 PL rastlinný olej Krém: 3/4 litrov mlieko 3 balíčky vanilkový puding 200 g práškový cukor 2 PL práškové kapučíno 3 tégliky kyslá smotana Ostatné: 150 g ovocný džem 1 balíček okrúhle piškóty 2 dl silná čierna káva 1/2 dl rum 100 g čokoláda na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu: 1. Vyšľaháme 5 vajec a 200 g práškového cukru do hustej peny, prišľaháme 5 lyžíc oleja a priemiešame 200 g hladkej múky. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 stupňoch. 2. Uvaríme puding z 3/4 litra mlieka a troch vanilkových pudingov, do horúceho primiešame 200 g práškového cukru a 2 lyžice práškového kapučína. Po vychladnutí do pudingu primiešame 3 kelímky kyslej smotany (750 ml). 3. Na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu džemu, polovicu krému, na to poukladáme okrúhle piškóty máčane v káve s rumom. Na piškóty rozotrieme druhú polovicu krému, ozdobíme strúhanou čokoládou, Grankom alebo čokoládovou ryžou. Odložíme na pol dňa do chladničky. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |