končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Musaka - absolútne dokonalá rokmi vycibrená verzia (61) 29.7.2024, 10:49 CERVENA KAPUSTA KU KACKE***** (10) 6.11.2020, 19:56 ZAPEKANÉ ZEMIAKY S PÓROM A BROKOLICOU (8) 29.10.2020, 20:19 Patizonová rýchlovka (24) 17.9.2020, 9:10 Cuketové fašírky (96) 7.7.2019, 6:08 Dusená červená kapusta na skaramelizovanej cibuľke, plus domáca knedľa (60) 11.12.2018, 10:32 Brokolica zapečená so šunkou (10) 27.6.2018, 10:50 Cuketový koláč na slano - mňamka (1) 7.6.2018, 8:14 Špenátový prívarok (3) 2.5.2018, 17:54 Vyprážaný karfiol v syrovo-pivovom cestíčku (7) 14.2.2018, 21:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,47 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Závin s kyslou kapustou...POTREBNÉ PRÍSADY ZÁVIN: 500g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 200g polohrubej múky, 3PL rozpusteného masla... PLNKA: 700g kyslej kapusty, 100g slaniny, 150g kyslej smotany, štipka rasce, štipka soli, štipka ml.čierneho korenia, trocha oleja na potretie... POSTUP PRÍPRAVY Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu. Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2018, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Roládky s kyslou kapustou.POTREBNÉ PRÍSADY 500g kyslej kapusty, 250g údeného mäsa /alebo slaniny alebo špekačiek/, 2 cibule, 3 PL kyslej smotany, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, ml. čierne korenie, rasca, olej... na cesto: 400g hladkej múky, 3 vajíčka, 1/2 Čl soli, 2 PL oleja, 4 PL vody... POSTUP PRÍPRAVY Údené mäso alebo inú údeninu nakrájame na kocky, 1/3 si odložíme, cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji si speníme cibuľu, pridáme údené a osmažíme. Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté za občasného miešania podusíme. Potom pridáme smotanu, cukor a necháme vychladnúť. Zamiesime si cesto z múky, vajec, soli, oleja a vody, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočívať. Potom si cesto rozdelíme na dve polovice. Každú zvlášť natenko rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jednu rozotrieme polovicu plnky a zvinieme. Nakrájame roládky asi 5 cm dlhé a poukladáme natesno do pekáčika /netreba vymastiť, ale kto chce môže/. Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Roládky posypeme údeným mäsom, ktoré sme si odložili, rascou, zalejeme teplým mäsovým vývarom a prikryjeme alobalom. Pečieme na 180°C, 35 minút. Cesto nasaje vývar a pekne sa uvarí, chute sa navzájom prepoja...jednoducho dobrôtka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cuketový koláč na slano - mňamkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cuketa, 1 cibuľa, 350 g šunka, 300 g nastrúhaný syr, 4 vajcia, soľ, korenie, ml. červ. paprika, mletá rasca, sušený cesnak POSTUP PRÍPRAVY Cuketu očistíme, postrúhame na hrubo, osolíme, aby pustila vodu, necháme postáť a "vyžmýkame". Na panvici si zatiaľ opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme šunku (buď ju pokrájajte na kocky, ale ja ju strúham na hrubom strúhadle - je to rýchlejšie), pridáme koreniny a vmiešame k cukete. Pridáme celé vajcia, polku nastrúhané syra, vylejeme na vymastený plech - papier na pečenie nedávajte, lebo mne sa napil šťavou a trošku lepil o koláč. Dáme piecť do rúry na 200°C na 30 minút. Pred koncom pečenia posypeme druhou polkou syra. Necháme vychladnúť, nakrájame a papáme. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Erika M. (murka1) ID 25512 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2018, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pyré z Hokkaido tekvice .... výbornééééééPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis cca pre 2 - 3 osoby : 1 menšia tekvica Hokkaido (moja mala 0,7 kg), 1 väčší zemiak, soľ, čierne mleté korenie, chili, karí korenie, muškátový oriešok, maslo, 20g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ... inšpirovala som sa nápadom z TV na zdravú alternatívu pyré, a keďže recept som si nezapamätala musela som improvizovať ... trocha som sa bála chuti, pretože tekvicu nemusím, ale zvedavosť zvíťazila a chuť veľmi milo prekvapila ... tekvicu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na mesiačiky (od šupy netreba čistiť) ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 25 - 30 minút do mäkka ... zeniak očistíme, pokrájame na menšie kusy (ako na klasické pyré) a uvaríme do mäkka ... po uvarení zemiak scedíme, pridáme upečenú dreň z tekvice (bez šupy), 2 plátky masla a roztlačíme, dochutíme soľou, korením, karí korením, štipkou chili a štipkou muškátového orieška ... ja som podávala k rybe, ale isto sa hodí aj k mäsu napr. ku kačacinke či steaku ... neváhajte vyskúšať, chutí lepšie ako zemiakové pyré ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná bambino zucchiniPOTREBNÉ PRÍSADY cuketa, paradajky, soľ, peper, 1 vajíčko, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, čerstvý rozmarín, mleté mäso, grilovacie korenie a korenie na steak, podľa chutí, niekto má rád slanšie niekto menej korenené, tvrdý syr, slaninka, cibuľka. POSTUP PRÍPRAVY Cuketku ošúpem a následne prekrojím napoly, stred vydlabem, a naplním zmesou /soľ, peper, 1 vajíčko, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, mleté mäso, grilovacie korenie a korenie na steak/, do ktorej som pridala cibuľku upraženu do sklovita so slaninkou. Paradajky zaparím a ošúpem, narežem na kocky, na zmes poukladám paradajky. Na paradajky rozotriem bambino syr. Podlejem horúcou vodou a dám piecť na 20 minút 180°C. Pred koncom nasypem na cuketky ešte tvrdý syr a čerstvú petržlen a nechám ešte zagrilovať. Ako prílohu som pridávala zemiaky na cibuľke s paprikou a petržlenou Zemiaky som očistila , nakrájala na kocky.Takisto som si nakrájala cibuľu. Na oleji som upražila cibuľu do sklovita. Odstavila som ju zo sporáka a pridala som mletú červenú papriku 3 KL, 2 KL soli a kmín. V rýchlovarnej kanvici som si zohriala vodu. Nakoniec išli do hrnca zemiaky. Zaliala som ich vodou tak , aby boli celé ponorené. Udu-sila som ich do mäkka a zmiešala s čerstvou petržlenou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Danka D. (1kyra66) ID 300871 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečený baklažán so skvelou omáčkou z čerstvých paradajok ... vhodnou aj na grilovanú či pečenú zeleninu alebo cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY množstvo pre cca 2 - 3 porcie : cca 12 ks podlhovastých cherry paradajok alebo 2-3 väčšie klasické paradajky, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 1/3 póru, 1 PL kečupu, 2 ČL hnedého cukru, čerstvé alebo sušené bylinky podľa chuti (oregano, tymián, šalvia, rozmarín), 1 - 2strúčiky cesnaku, slaný syr, petržlenová vňať na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY ... potrebovala som nejakú omáčku na grilovaný baklažán a nakoniec improvizáciou vznikla perfektná omáčka, ktorú môžeme použiť napr. aj na pečenú či grilovaú cuketu ... ja som mala s grilovaným baklažánom a vzišlo z toho skvelé jedlo : na malé kúsky pokrájame paradajky, pór prekrojíme po dĺžke na polovicu a pokrájame na tenké plátky ... paradajky a pór opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja, po pár minútach pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme kečup, cukor, bylinky, soľ, korenie a povaríme asi 5-7 minút, nakoniec premixujeme ponorným alebo iným mixérom vo vhodnej nádobe do požadovanej konzistencie, dochutíme prelisovaným cesnakom ... rozohrejeme grilovaciu panvicu a na troche olivového oleja opečieme baklažán alebo cuketu, pred koncom pridáme kúsok masla ... opečenú zeleninu dáme na tanier, prelejeme paradajkovou omáčkou, posypeme slaným syrom a petržlenovou vňaťou ... ja som dozdobila opečenou mrkvou ... slaný syr úžasné doplní paradajkovú omáčku ... lahôdka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Restovaný ružičkový kel s panchettou a varenými gaštanmi ... podľa Gordona RamsayhoPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : ružičkový kel - cca 15-20 kusov, 100g panchetta alebo mäsitá oravská slanina, cca 100g varených jedlých gaštanov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL olivový olej POSTUP PRÍPRAVY ... veľmi jednoduchý a chutný receptík, ktorý Gordon Ramsay podával v rámci vianočného menu ... alebo aj ako ľahší obedík či skorá večera ... kapustičky očistíme od vrchných listov, prepolíme a cca 2 minúty blanšírujeme vo vriacej vode ... medzitým na olivovom oleji opražíme pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, keď je opražená do chrumkava pridáme scedené kapustičky, premiešame, jemne osolíme (panchetta či slanina sú už slané),okoreníme, premiešame, pridáme pokrájané varené gaštany, minútku prehrejeme a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.2.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Karfiolový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 uvarený karfiol, hrsť strúhaného parmezánu, strúhaný cheddar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, 1 vačšia červená cibuľa, maslo,šľahačka.....kto chce môže pridať do zmesy na kolieska nakrájanú klobásku.. POSTUP PRÍPRAVY Uvarený karfiol v miske rozmačkáme vidličkou najlepšie keď je ešte teplý...pridáme poriadnu hrsť strúhaného parmezánu,hrsť cheddaru, nastrúhané cesnaky, soľ, mčk každý podla chuti...červenú cibuľu nakrájanú na kocečky osmahneme na masle a pridáme do zmesi ...prilejeme hlt šahačky aby bola masa kompaktná...masožrúti možu pridať na kolieska nakrájanú klobásu....dobre premiešanú zmes dáme do gulatej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej a vysypanej strúhankou...vrch posypeme strúhaným cheddarom....pečieme do zlatova na 180 stupnoch... Ja som to podávala nakrájané na trojuholníky ako tortu na omáčke z pečených paradajok cheddaru na kocky cesnaku soli a mčk...hodí sa k tomu otoustovaná bagetka...dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Chutný syrovo-zeleninový slaný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 2 porcie resp. 2 zapekacie misky s priemerom 10 cm : zelenina podľa chuti - ja som použila 5 ks ružičkový kel, 1/2 mrkvy, 1/2 menšej cukety, 2 plátky baklažánu, 1 menšiu červenú papriku a 4 cherry paradajky, plátok masla, soľ, korenie, 2 vajíčka, 100g kyslej smotany (cca 1/2 menšieho balenia), 50g parmezánu ... pri príprave viacerých porcií napr. v okrúhlej koláčovej forme množstvo surovín zdvojnásobíme POSTUP PRÍPRAVY ... výborná ľahká večera alebo raňajky ... zeleninu očistíme, pokrájame (cuketu a baklažán na kolieska a následne každé koliesko na štvrtinky, mrkvu na kolieska alebo pol kolieska podľa veľkosti, ružičkový kel na polovice, papriku na kúsky, paradajky na polovice alebo štvrtiny podľa veľkosti .... pokrájanú zeleninku orestujeme na masle cca 2 minúty z každej strany, osolíme, okoreníme ...zapekacie misky vymažeme maslom, navrstvíme opečenú zeleninku ... vajíčka rozšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu do misiek ... posypeme strúhaným parmezánom alebo iným voňavým tvrdým syrom (ementál, grana, ...) ... misky dáme na malý pekáčik a vložíme do rozpálenej rúry (200°C) a pečieme cca 25 minút do zlatista ... podávame so zeleninovým šalátom alebo inou obľúbenou prílohou ... dobrú chuť ... u nás sa po koláčikoch len tak zaprášilo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Brokolica, vajíčka, syr, cibuľa, cesnak, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu krátko povariť, stačí 1 - 2 minútky, rozdeliť na malé kúsky, pridať rozšľahané vajíčka, nastrúhaný syr, nadrobno nasekanú cibuľku, cesnak, osoliť, okoreniť, zamiešať. Je možné pridať rôzne bylinky, prípadne nakrájanú papriku, rajčinu... a dať do muffinovej formy, posypať ešte syrom a dať zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Irena C. (Ira59) ID 148829 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,47 ďalšie >> |