končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1161-1167) | << predošlé 1,.,112, 113, 114, 115, 116, 117 |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dukátové haluškyPOTREBNÉ PRÍSADY KYSNUTÉ CESTO: 25 g kvasníc * 100 g práškového cukru * 400 g polohrubej múky * 1 žĺtok * štipka soli * ½ dcl oleja * 250 ml mlieka * hrozienka * kompótové ovocie * práškový cukor * 1 ks vanilkový cukor * NA POSYPANIE: práškový cukor * NA POLIATIE: redší vanilkový puding – 800 ml mlieka + jeden zlatý klas + 4 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, určite Vás už omrzelo prejedanie sa kaviárom, ustricami, langustami, krevetami a na letnej dovolenke pri mori sa znechutene otáčate chrbtom každému domorodcovi, ktorá predáva živých krabov, žraločikov a mladé chobotničky. Lebo jediné, po čom túžia Vaše chuťové poháriky, sú typické slovenské jedlá počnúc bryndzovými haluškami, pirohmi, vysmážaným syrom, gulášmi... až po halušky. Pridávam recept na dukátové buchtičky na modernejší spôsob – t.j. dukátové halušky. Sú z kysnutého cesta, prekladané ovocím a hrozienkami a na záver, ako sa patrí na tradičné buchtičky z čias „izmu“, preliate vanilkovým pudingom. S manželom sme si zaspomínali na staré totalitné časy, keď nás kŕmili dukátovými buchtičkami v školských jedálňach raz týždenne – väčšinou v stredu. Ja som ich veľmi milovala a keď som išla tretí krát do kuchyne za kuchárkou s prosíkom o dupľu, tak len prevracala oči a precedila medzi zuby, či mi rodičia nedávajú jesť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 10.6.2008, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Superrýchly mandarinkový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tortový korpus 2 konzervy mandarinkového kompótu 2 sladké smotany 2 vanilkové pudingy Dr. Oetker bez varenia POSTUP PRÍPRAVY Kompót aj so šťavou, smotanu a pudingy dáme do nádoby s vrchnákom. 7 X zatrasieme a dáme na korpus. Necháme vychladiť tak hodinku a môžme podávať. Dnes to idem robiť 1. krát, ale kamoška mi to strašne vychvalovala, že je to vynikajúce. Tak dajte vedieť ako to chutilo Vám :-))) Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela T. (marcela) ID 5 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.5.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pravé slivkové gule zo zemiakového cesta *****POTREBNÉ PRÍSADY 800 g v šupke uvarených zemiakov * 300 g polohrubej múky * 1 vajce * soľ * škoricové cukry alebo kryštálový cukor zmiešaný s mletou škoricou (t.j. lacnejšia verzia a zároveň chutnejšia a aromatickejšia) * slivky * POSÝPKA: tvaroh zmiešaný s cukrom * alebo mletý mak s práškovým cukrom a roztopeným maslom * alebo opražená strúhanka s práškovým cukrom a roztopeným maslom * alebo enem tak POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky!!! Čo by to mali naše milované deťúrence za detstvo, tie väčšie deťúrence za prázdniny, keby neochutnali pravé slivkové gule, akými nás kŕmili naše staré mamy. Doprajte im ten luxus v podobe návratu do detstva ich rodičov :-)) a dvojhodinovej roboty v kuchyni (do časového limitu som nepočítala umývanie riadu a "okýpenie" kuchyne od múky) Ale áno, áno, áno, dajú sa kúpiť aj mrazené v obchodoch, ale nezažijete pocit satisfakcie a sebarealizácie, keď ich doma vlastnoručne nahádžete do vriacej vody a keď ich horúce nahádžete do seba. Vaše detváky a polovičky sa Vám odmenia ľúbezným spokojným pohojdávaním hlavy a veľmi významným prižmúrením s gestom, že to stálo za všetky prachy sveta, vlastne reálnejšie povedané, za tú Vašu robotu. Manžel hneď začne rozmýšľať, ako by dokázal rozkúriť oheň pod vaňou, aby ste nabudúce mohli slivkové knedličky variť rovno vo vani, kam sa ich zmestí tristo naraz. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 220 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (118) posledné: 1.2.2019, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 10 Dg vody, 10 Dg oleja, 25 Dg kryšt. cukru, 25 Dg múky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. polohrubá), 1 bal. prášok do pečiva,,šťava a kôra z 1/2 citróna, kakao, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahať sneh zo 4 bielkov a odložiť. V šľahači šľahať cca 1 min. žĺtka, cukor, vlažnú vodu a olej. Primiešame múku, prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, hrozienka. Pridáme sneh a zľahka zamiešame. Formu vymažeme maslom,vysypeme múkou a dáme do nej polku zmesi. Do druhej polky zmesi primiešame kakao a doplníme do formy. Pečieme 5 minút na väčšom stupni a 55 min. na slabšom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohovy kolac s citronomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g hladkej muky, 125 g masla, stipka soli, 40 g cukru, 1 zltok. Na napln: 2 citrony, 2 vajcia, 750 g tucneho tvarohu, 250 g kylej smotany, 100 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 50 g skrobovej mucky. POSTUP PRÍPRAVY 1. Muku s maslom, stipkou soli a cukrom dobre premiesime, podla potrebzy pridame 1-2 lyzice studenenej vody. Cesto zabalime do mikrotenovej folie a priblizne hodinu ulozime do chladu. 2. Medzitym pripravime napln. V horucej vode umyjeme a vykefujeme citrony a osusime ich. Koru z nich nastruhame a vytlacime stavu. 3. Trubu predohrejeme na 180'C. Vychladene cesto rozvalkame na lahko pomucenej doske a vylozime kolacovu formu. Okraje zdvihneme do vysky asi 3 cm. 4. Vajcia rozbijeme a oddelime zltky a bielky. Tvaroh premiesame s citronovou korou a stavou, kyslou smotanou a vmiesame zltky, cukor a vanilkovy cukor. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2011, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody slivkový lekvár roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,... POSTUP PRÍPRAVY Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládová zmrzkaPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g cukru, 200 g mlieka, 200 g smotany, 75 g čokolády na varenie, 1 vajce, štipka vanilky POSTUP PRÍPRAVY Nasekajte čokoládu na kúsky a dajte ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilkou. Vyšľahajte vajce s cukrom, pridajte zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú), nakoniec vložte zmes do chladiacej nádoby ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1161-1167) | << predošlé 1,.,112, 113, 114, 115, 116, 117 |