. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína P. (LUSINDA) ID 9050
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.12.2006
Naposledy: 5.8.2020 19:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracinka



POTREBNÉ PRÍSADY

kura, syr na strúhanie, mletá červená paprika, soľ, korenie, vegeta, šľahačka,
olej, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuriatko umyjeme a rozporcujeme (možme použiť kuracie stehná, alebo prsia). Zemiačky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky, posolíme, porascujeme a poukladáme do hlbšieho plechu potretého olejom.
Syr nastrúhame na jemno, zmiešame so šľahačkou, trochou oleja, mletou paprikou, vegetou a korením. Kúsky kuriatka obaľujeme v pripravenej zmesi, kladieme do plechu na zemiačky a pečieme. DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirácia na vianočné pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Orechové košíčky

PORCIE: 30 KUSOV
100 ml mlieka
150 g kryštálového cukru
hrsť hrozienok
150 g orechov
1 lyžica rumu

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.11.2007, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PRIMA VAŘEČKA



POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte a ešte my prišla kuchárka PRIMA VAŘEČKA.......

POSTUP PRÍPRAVY

Ak by bol záujem rada pošlem mailom.

Zoznam receptov:
1. RÖSTI SE ŽAMPIÓNY
2. ŠPEKOVÉ PLACIČKY
3. KUŘECÍ DORTÍČKY
4. PIKANTNÍ KUŘE
5. KOLÁČ ZE ČTVERA DRUHŮ SÝRA

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (287) posledné: 13.9.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pagáčiky, slané cestá a iné dobroty,



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre velky zaujem vkladam, nestiham posielat maily, je Vas strasne vela...

POSTUP PRÍPRAVY

Pagáčiky,
slané cestá a iné dobroty, aké nekúpite nikde v obchode

Zemiakové pagáče - lístkové
Materiál:
3 hrnčeky polohrubej múky
2 dkg kvasníc /dcl vlažného mlieka, l kocka cukru/
1 KL soli

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (74) posledné: 1.3.2016, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rýchle hamburgery



POTREBNÉ PRÍSADY

4 sezamové žemle
1 malá konzerva zaváraných paradajok
2 čili papričky
2 strúčiky cesnaku
3 PL horčice
400 g mletého mäsa
plátkový syr
1 vajce
1 cibuľa
soľ
majorán
mleté čierne korenie
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame mleté mäso, 1 vajce a nadrobno posekanú cibuľu. Zmes dôkladne premiešame a podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a majorán. Podľa potreby pridáme do zmesi strúhanku.
Navlhčenými rukami vytvarujeme z mäsa ploché okrúhle pagáče, ktoré opekáme na panvici alebo ich pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 °C asi 20 minút.
V malom hrnci zohrejeme nasekané zavárané paradajky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a nasekané čili papričky. Zmes varíme, kým sa voda nevyparí.
Žemle rozrežeme, natrieme horčicou, pridáme syr, opečené mäsové placky, a navrch paradajkovú zmes. Kto chce može si pridať aj zeleninku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnený sendvič



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sendvič
130 g rastlinného masla
150 g šunky
100 g tvrdého syra
2 vajcia uvarené na tvrdo
2 kyslé sterilizované uhorky
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 cibuľa
2 lyžičky dijonskej horčice
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Konce sendviča odrežeme, striedku vyberieme a časť si necháme na prípadné zahustenie plnky. Maslo ochutíme horčicou. Dobre vymiešame, pridáme posekané vajcia, cibuľu, na kocky pokrájanú šunku. Syr nastrúhame nahrubo, uhorky a papriky na malé kúsky. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou podľa potreby. Ak je plnka riedka, môžeme pridať striedku zo sendviča.
Sendvič naplníme plnkou, ktorú dobre pritláčame.
Naplnený sendvič dáme stuhnúť do chladničky. Podávame ho nakrájaný na plátky a ozdobený ľubovoľnou zeleninou.
Ak nemáte sendvič, môžete naplniť aj bagetu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekané kuracie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátkov kuracích pŕs
olej na opekanie
1 cibuľa
200 g čerstvých šampiňónov
100 g šunky
8 kusov plátkového syra
1 kyslá smotana
mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené kuracie rezne mierne naklepeme, okraje narežeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a dusíme domäkka.
Na plech rozložíme opečené plátky mäsa, na každý kus dáme kôpku orestovaných šampiňónov a prekryjeme plátkom šunky a syra.
Takto pripravené rezne zalejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť do horúcej rúry na 10 minút. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 6.3.2008, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Prasiatko pod broskyňou a plnené zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiačky, oravská slaninka, cibuľka, karička
bravčové stehno, šunka, broskyňový kompót, plátkový syr
pác: cesnak, vegeta, červená paprika, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko dáme najlepšie na 24 hodín do pácu, na druhý deň opečieme z oboch strán, poukladáme na plech. Na každý kusok mäsa dáme plátok šunky, polku broskyne a prikryjeme plátkom syra a dáme zapiecť do rúry.
Menšie zemiaky uvaríme, očistíme, odrežeme vrch zemiaka, do druhej časti ktorú sme trošku skrojili aby nám zemiak stál lepšie na plechu, vydlabeme lyžičkou vnútro a naplníme nadrobno pokrájanou cibuľkou, oravskou slaninkou a karičkou. Prikryjeme druhou časťou zemiaka, možme spojiť špáratkom. Poukladáme na pekáč a osolíme orascujeme a dáme piecť.
DOBRÚ CHUŤ!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sypaný tvarohový závin



POTREBNÉ PRÍSADY

3 hrnčeky /2 dcl/ polohrubej múky
3 hrnčeky práškového cukru
1 prášok do pečiva
3 celé vajcia, 1/2 l mlieka a 1/2 Hera , alebo iná vlastná sestra masla na zaliatie cesta
Plnka:
75 dkg tvarohu /3 kocky/ môžu byť aj jablká- cca 1 kg
2 bal. vanílkového cukru
1 bal. škoricového cukru - na jablká
1 bal. Hrozienok
(môžu sa dať napr. broskyne, prípadne marhuľový kompót a na to polovičná dávka
tvarohu zmiešaného s pol balíčkom hrozienok)

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešame. Nahrubo vymastíme plech a vysypeme 3 hrnčeky zmesi z múky a cukru. Potom rozmrvíme tvaroh ochutený vanílkovým cukrom a škoricou a posypeme hrozienkami. Na vrch dáme zvyšok múky a cukru. Masu na plechu zarovnáme a pomaličky zalievame v mlieku rozšľahanými vajcami. Na vrch pokrájame tenké plátky masla. Pečieme v horúcej rúre asi 2O minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

ALOBALOVÉ TAJOMSTVO



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, cibuľa, cesnak, bravč. stehno (alebo aké má kto rád), oravská slaninka, šampióny, maslo, soľ, rasca
pác: vegeta, olej, pretlačený cesnak,červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko pokrájame na rezance a dáme na noc do pácu. V prvom rade si pokrájame šampióny a udusíme na masti a cibuľke, zemiaky pokrájame na kolieska, slaninku pokrájame na pásiky, cibuľku a cesnak na kolieska. A môžeme začať. Na alobal dáme na kolieska pokrájané zemiaky, posolíme, porascujeme, na kolieska pokrájanú cibuľku, mäsko z pácu, cesnak, slaninku pokrájanú na pásiky , udusené šampióny a plátok masla. Alobal dobre zabalíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 45 minút. Potom alobal otvoríme a necháme 10-15minút zapiecť. Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2014, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu