. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočné koláčiky - RECEPT 2849

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 9050 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Vianočné koláčiky


[ recept č. 2849 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirácia na vianočné pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Orechové košíčky

PORCIE: 30 KUSOV
100 ml mlieka
150 g kryštálového cukru
hrsť hrozienok
150 g orechov
1 lyžica rumu
200 g čokolády
1 vajce
papierové košíčky

POSTUP:
1.
Cukor rozmiešame v mlieku a dáme variť, kým sa nerozpustí.
2.
Pridáme pomleté orechy a 1 celé vajce, stále miešame na miernom ohni. Prisypeme hrozienka, necháme prevrieť a varíme do zhustnutia.
3.
Odstavíme z plameňa a primiešame lyžicu rumu. Masu rozdelíme do papierových košíčkov, polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.



Kokosové kopčeky

30 KÚSKOV
4 vaječné bielky
200 g cukru
250 g strúhaného kokosu
1 ČL medu
50 g múky
strúhanú kôru z 1 citróna
100 g horkej polevy

POSTUP:

1.
Bielky, cukor, 150 g kokosovej múčky a med dáme do kastrólika a za stáleho miešania zľahka zohrejeme. Kastrólik zložíme z ohňa a do teplej hmoty primiešame múku, zvyšný kokos a strúhaný citrón.
2.
S pomocou dvoch navlhčených lyžičiek kladieme na plech vyložený papierom na pečenie malé kôpky. Špičky vyformujeme vlhkými rukami.
3.
Kokosové kopčeky pečieme 25 - 30 minút pri teplote 140 °C.
4.
Medzičasom nad parou roztopíme polevu. Špičky kokosových kopčekov postupne namáčame do polevy a necháme dôkladne vyschnúť. Pečivo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.



Poľovnícke gombičky

40 KUSOV
280 g hladkej múky
140 g masla - HERA a pod.
80 g práškového cukru
3 žĺtky
1 bielok
200 g práškového cukru
140 g mletých orechov
polovice vlašských orechov na zdobenie (40kusov)

POSTUP:

1.
Na dosku nasypeme múku, pridáme cukor, žĺtky a na kúsky nakrájané zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme asi na 30 minút do chladničky.
2.
Z bielka a cukru vyšľaháme tuhý sneh a primiešame mleté orechy.

3.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 cm, povykrajujeme kolieska s priemerom 3-4 cm, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Cukrárenským vreckom striekame na kolieska orechový sneh a navrch položíme polovicu orecha. Pečieme v rozohriatej rúre.

elektrická rúra: 170 °C, teplovzdušná rúra: 150 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 15 – 20 minút
DOBRÁ RADA:
Ak je cesto stále sypké, pridajte ešte 1 žĺtok alebo 2-3 lyžice vody.





Plnené košíčky
Cesto: 300 g hladkej múky 80 g práškového cukru jeden balíček vanilínového cukru 180 g masla jeden žĺtok citrónovú kôru 100 g pomletých vlašských orechov
Plnka: 250 ml vody 50 ml oleja 125 g kryštálového cukru 125 g vlašských orechov 175 g piškótovej strúhanky 50 ml rumu jeden balíček vanilínového cukru
Poleva: 100 g čokolády na varenie 70 g stuženého pokrmového tuku

Na dosku preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vanilínový cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, mleté orechy a vypracujeme vláčne cesto. Formičky vyložíme cestom, preložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Ešte horúce vyklopíme z formičiek. Vychladnuté košíčky naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechmi.

Plnka: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povaríme. Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.

Poleva: Do hrnčeka polámeme čokoládu, pridáme posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustíme nad parou.



Primátorské rožky

Cesto: 320 g hrubej múky, soľ, 100 g lieskových orieškov, citrónová kôra, 180 g masla, 100 ml mlieka, lyžička cukru, 30 g droždia, 100 g práškového cukru, balíček vanilínového cukru

Do misy dáme múku, soľ, zomleté, nasucho opražené oriešky, postrúhanú kôru a premiešame. Z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia urobíme kvások a vlejeme do múky. Pridáme postrúhané maslo a vymiesime lesklé cesto. Spracované cesto zabalíme do utierky poprášenej múkou, zľahka zaviažeme a na dve hodiny vložíme do hrnca so studenou vodou. Vykysnuté cesto rozbalíme, na pomúčenej doske premiesime, sformujeme do tvaru bochníka a rozkrojíme ho na šesť rovnakých dielov. Každý ušúľame do tvaru valca s priemerom 2 cm, nakrájame na kolieska široké 1 cm a ušúľame rožteky. Rozložíme na suchý plech a v horúcej rúre upečieme doružova. Horúce obalíme v práškovom cukre, do ktorého sme primiešali balíček vanilínového cukru.


Višne v čokoláde


Cesto: 150 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku, 80 g vlašských orechov, 50 g kryštálového cukru, šťava z jedného citróna, 0,1 l rumu, višňový kompót, papierové košíčky

Polámanú čokoládu a posekaný tuk zohrejeme nad parou. Pomleté orechy sparíme sirupom uvareným s cukrom, 50 ml vody a citrónovou šťavou. Asi 30 višní vykôstkujeme, zalejeme rumom a odložíme. Košíčky rozložíme, do každého vlejeme lyžičku čokolády a necháme stuhnúť. Na stuhnutú čokoládu dáme kôpku orechov, vtlačíme višňu a zalejeme čokoládou.


Vzdušné mokka kúsky
Cesto: tri bielky, 200 g kryštálového cukru, 200 g mletých orechov, 20 g škrobovej múčky, dve lyžice instantnej kávy, pol lyžičky mletej škorice, tortové oblátky

Vaječné bielky s cukrom ušľaháme nad parou dotuha. Dve lyžice z tejto masy si odložíme. Do zvyšnej pridáme orechy, kávu, škoricu, škrobovú múčku a zľahka všetko premiešame. Z tortových oblátok vykrojíme pomocou pohárika kolieska, na ktoré dáme pripravenú masu. Zvyšnú bielu zmes uložíme navrch. Takto naplnené kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 °C. Ozdobíme strúhanou čokoládou a čokoládovými omrvinkami.



<< Tvarohový nákyp | Vianočné koláčiky | Mikuláš z lineckého pečiva >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (15.11.2007, 15:58)
Chcelo by to fotecky ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (15.11.2007, 14:39)
Dobry den..mna tiez zaujali receptiky a mozem sa spytat ci niektore z nich mate aj odskusane? dakujem. Lucia
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (16.11.2007, 12:04)
Odskúšané sú skoro všetky, ale len konzumáciou, koláče pečie len stará mama, tá má v tom veľkú zaľubu...
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (15.11.2007, 9:41)
ďakujeme za recepty, katka, ja určite niektoré vyskúšam, milujem totiž kokosové (zajic) kopčeky budú každopádne ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (15.11.2007, 14:37)
Nemáte začo, príjemné pečenie.... |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu