. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Peter A. (Absik) ID 78102
.
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.1.2009
Naposledy: 26.1.2015 7:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

ČO DOM DAL

Kuchár len tak z pasie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Internet

POSTUP PRÍPRAVY

V poslednom čase som tu uviedol niekoľko svojich receptov a podľa Vašich reakcií som usúdil, že sa Vám vcelku pozdávali. A to som naozaj rád :-)

Všetky recepty, ktoré som tu dal, boli vlastne len kópiou príspevkov na mojom blogu a de facto som si robil prácu dvojnásobnú s kopírovaním a publikovaním jedného receptu na dvoch rôznych miestach. Preto som sa rozhodol ušetriť si čas a uvádzať jeden recept iba raz.

Takže počnúc dneškom nájdete všetky moje kulinárske pokusy na adrese:

http://absik.blogspot.com

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.3.2009, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ratatouille



POTREBNÉ PRÍSADY

baklažán * cibuľa * žltá cuketa * zelená cuketa * ošúpané paradajky * červená paprika * strúčik cesnaku * cukor * majorán * čerstvý tymián * soľ * čierne korenie * olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán pokrájame, osolíme a necháme odpočívať v sitku aspoň pol hodinu, nech pustí nahorklú šťavu. Medzitým si nakrájame na kocky zelenú a žltú cuketu. Červenú papriku zbavíme semien a takisto ju nakrájame na kocky. Cibuľu rozštvrtíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak rozdrvíme a paradajky pokrájame na drobno. Ak nebudete leniví ako ja, použite čerstvé paradajky, krátko ich ponorte do vriacej vody a ošúpte. Ja si radšej pomôžem konzervou :-)

V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme rozdrvený cesnak. Keď vône zaplnili kuchyňu, pridáme baklažán, cuketu a papriku a pomaly dusíme. Po 10 minútach prihodíme nakrájané paradajky a dusíme ďalších 5 minút.

Po chvíli pridáme lyžičku kryštálového cukru (na zvýraznenie chute paradajok), 2 vetvičky nasekaného tymiánu, lyžičku majoránu, štipku oregána a celé to zajeleme cca 2 dcl vody. Premiešame a na nízkom stupni necháme pomaly variť, dokiaľ nie je všetka zelenina dostatočne mäkká a riedka šťava nezhustne.

Osolíme, okoreníme - a môžeme servírovať. Či už ako prílohu k rybe alebo mäsu, alebo ako hlavný vegetariánsky chod so zemiakmi alebo kúskom čerstvej bagety - to je už na Vás.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 26.7.2009, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka Sv. Patrika - St. Patrick's Soup



POTREBNÉ PRÍSADY

# 3 veľké zemiaky # 4 strúčiky cesnaku # pór (biela časť) # cibuľa # stopkový zeler # slepačí bujón # bobkový list # (čerstvý) tymián # zelené pesto # smotana # maslo # soľ # čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme 3 lyžice masla, pridáme rozdrvený cesnak, nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájaný pór, nasekaný stopkový zeler, bobkový list a tymián. Znížime teplotu a pomaly dusíme asi 5 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne.

Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme slepačím vývarom. Varíme ešte asi 20 minút.

Bobkový list vyberieme. Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme, prípadne ešte zjemníme smotanou.

Pred servírovaním ozdobíme lyžicou pesta. Ak máte chuť, môžete z pesta špáradlom vytvarovať trojlístok.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2009, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v zázvorovej marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

* kuracie prsia * čerstvý koriander * sójová omáčka * olivový olej * sezamový olej * citrónová / limetková šťava * zázvorovo-cesnaková pasta * soľ * čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V mise rozmiešame 1 dcl sójovej omáčky, 6 lyžíc olivového oleja, 3 lyžice sezamového oleja, 3 lyžice citrónovej, príp. limetkovej šťavy, zázvorovo-cesnakovú pastu (príp. zázvor + cesnak - viď vyššie) a dobrú hrsť nasekaných lístkov čerstvého koriandru. Zmes premiešame a namočíme do nej jemne naklepané kuracie prsia (tupá hrana noža poslúži výborne). Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme odpočívať v chladničke aspoň hodinu.

Grilovaciu panvicu rozohrejeme a jemne postriekame olejom. Kuracie kúsky vyberieme z marinády, uložíme na panvicu, jemne osolíme a nejemne okoreníme a ugrilujeme do zlatohneda. Ešte lepšie by to bolo na otvorenom záhradnom grile - BBQ sezóna je však ešte ďaleko, tak sa teda uspokojíme so sporákom.

Keď sa na mäsku vytvoria mriežky, môžeme servírovať.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.3.2009, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne so špenátom a šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

# cesto na lasagne # mrazený špenát # šampiňóny # cottage cheese # strúhaný syr (napr. cheddar) # cibuľa # cesnak # šúpané paradajky # bazalka # parmezán # smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Špenát rozmrazíme, pridáme doň 200 g cottage cheese a dobrú hrsť strúhaného tvrdého syru a poriadne premiešame, až vznikne jednoliata masa. Odložíme nabok.

Na väčšej panvici speníme nakrájanú cibuľu a 2 rozdrvené strúčiky cesnaku. Pridáme 200 g nasekanej dusenej šunky a očistené a na menšie kúsky nakrájané šampiňóny. Smažíme spolu pár minút.

Teraz do panvice pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, aj so šťavou. Kto chce, môže pridať za lyžicu paradajkového pretlaku. Posypeme štipkou bazalky (použite čerstvú, ak máte, mne tá moja žiaľ uschla), premiešame a necháme na miernom stupni dusiť asi 5 minút.

Dno zapekacej misy postriekame pár kvapkami olivového oleja. Na spodok rozložíme plátky cesta na lasagne. Prekryjeme vrstvou špenátovo-syrovej zmesi a preložíme ďalšími plátkami cesta. Nasledujúce poschodie vybudujeme hubovo-šunkovo-paradajkovou zmesou - a tak pokračujeme v striedaní zelenej a červenej, až kým sa nám neminie stavebný materiál. Vrch prelejeme smotanou a posypeme dobrou hrsťou strúhaného parmezánu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2015, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pomarančová polievka so zázvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, petržlen, cibuľa, zemiaky, zeleninový bujón, zázvor, bobkový list, mletý kardamón, pomarančová šťava, soľ, čierne korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozohriatom olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu (4-5 ks) , takisto očistený a pokrájaný petržlen (stačí 1 ks), premiešame a chvíľu spolu dusíme.

Keď je zelenina polomäkká, prisypeme štipku mletého kardamónu, premiešame a celé to zalejeme vodou (zvyknem si ju predvariť v rýchlovarnej kanvici). Pridáme bobkový list, 2 kocky zeleninového bujónu, 2 nakrájané zemiaky, očistený a nastrúhaný zázvor (cca veľkosti palca) a varíme asi 10 minút.

Bobkový list teraz vyberieme a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Osolíme, okoreníme.
Prilejeme 3 dcl čerstvej pomarančovej šťavy (môžete použiť aj 100% džús, najlepšie taký s kúskami dužiny), premiešame a necháme krátko prejsť varom.

Pri servírovaní ozdobíme polievočku nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne ešte zjemniť lyžicou pochúťkovej smotany.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.3.2009, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zelené fazuľky s píniovými orieškami



POTREBNÉ PRÍSADY

zelené fazuľky * píniové oriešky * cibuľa * citrónová, príp. limetková šťava * soľ * čierne korenie * maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľky očistíme, odstránime konce a krátko blanšírujeme v osolenej vode. Po cca 3 minútach vodu zlejeme a prepláchneme ju pod tečúcou studenou vodou, aby nestratili zelenú farbu. Osušíme a odložíme nabok.

Na lyžici masla speníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Pridáme za hrsť píniových orieškov, premiešame a smažíme asi minútu.

Keď píniové oriešky začnú chytať zlatú farbu, pridáme scedené fazuľky, osolíme, okoreníme a miešame asi minútu, aby sa fazuľky pekne prehriali. Na záver prilejeme do panvice lyžicu limetkovej / citrónovej šťavy, ešte raz premiešame a ihneď servírujeme.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.3.2009, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Grilovaný losos s mangoldom a shiitake



POTREBNÉ PRÍSADY

losos, mangold, shiitake huby, 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka, soľ, čierne korenie, sezamový olej, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Grilovaciu panvicu ľahko postriekame olivovým olejom, rozpálime a ugrilujeme na nej jemne okoreneného lososa. Po pár minútach obrátime ružovú rybku na druhú stranu a grilujeme, kým mäsko nedostane pekné zlatohnedé pásiky. Odložíme nabok.

Mangold umyjeme a stopku oddelíme od listov. Listy krátko blanšírujeme vo vriacej vode, scedíme a tiež odložíme bokom.

Do hrnca dáme 2 lyžice olivového oleja, pridáme rozdrvené strúčiky cesnaku a olej rozohrejeme. Je dôležité, aby ste dali cesnak do ešte studeného oleja. Ak by ste ho dali do horúceho, raz dva by zhnedol a zhorkol a to by nebolo dobré. Takto sa vôňa cesnaku bude pomaly uvoľňovať so stúpajúcou teplotou oleja, aby o chvíľu mohla preniknúť všetkými prísadami.

Ak je teda olej horúci a cesnak vonia po celej kuchyni, pridáme nahrubo nasekanú stopku mangoldu a pokrájané klobúčiky shiitake (nožičky vyhoďťe, sú príliš húževnaté a neveľmi vhodné na varenie). Za stáleho miešania smažíme asi minútu, potom do hrnca pridáme listy mangoldu, 3 lyžice sójovej omáčky a lyžicu sezamového oleja, dobre pomiešame a necháme spolu dusiť asi 5 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.3.2009, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kurací eintopf s mangom



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg kuracieho mäsa * 1 mango * 200 g nelúpanej ryže * 3 biele cibule * hovädzí bujón * biele víno * citrón * škrobová múka * curry korenie * biele korenie * soľ * maslo * olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nelúpanú ryžu (asi 200 g) dáme variť do osolenej vody na 30 minút. Zakiaľ sa ryža bude variť, na lyžici olivového oleja a lyžici masla prudko osmažíme na kocky nakrájané kuracie mäso. Osolíme, okoreníme a po chvíli smaženia vyberieme z hrnca a odložíme nabok.

Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú 3 biele cibule a osmažíme ich do sklovita. Zalejeme 2 dcl suchého bieleho vína a 2 dcl hovädzieho bujónu, pridáme 1 lyžičku curry korenia, šťavu z 1/2 citróna a nastrúhanú citrónovú kôru a necháme chvíľu povariť. Lyžičku škrobovej múčky rozmiešame v troche studenej vody a prilejeme do hrnca, aby sme šťavu trochu zahustili.

Teraz do hrnca vrátime osmažené kúsky kuracieho mäsa, pridáme na kocky nakrájané olúpané mango a uvarenú ryžu, dobre premiešame a necháme pomaly variť ešte asi 10 minút.

Ak je šťava príliš ostrá (suché biele víno + citrón ju sladkou nespraví), môžete jej chuť zjemniť 1-2 lyžičkami cukru. Dochutíme soľou, prípadne bielym korením a môžeme servírovať.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.3.2009, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Flambovaný zajac s horčicovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

zajačie mäsko * dijonská horčica * provensálske korenie * soľ * čierne korenie * maslo * brandy

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko očistíme, opláchneme, osušíme a natrieme hrubšou vrstvou dijonskej horčice. Poukladáme do zapekacej misy, posypeme provensálskym korením a vložíme do rozohriatej rúry (210°C).

V menšom hrnci rozpustíme 125 g masla, jemne ho osolíme a okoreníme a polejeme ním mäso v horčicovom obale. Pečieme asi 45 minút, pričom ho často polievame maslovým výpekom. Keď je zajačik upečený, nalejeme do hrnca 1 dcl brandy a necháme ho zohriať (ochutnávanie brandy nie je zakázané).

Keď brandy v hrnci začne vrieť, zapálime ho (pozor na vlasy a obočie) a horiacou zmesou prelejeme upečeného ušiačika. Keď oheň dohorí, môžeme servírovať - napríklad s opekanými zemiačikmi.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.7.2009, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu