končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Peter A. (Absik) ID 78102 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Ratatouille[ recept č. 12319 zo dňa 19.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY baklažán * cibuľa * žltá cuketa * zelená cuketa * ošúpané paradajky * červená paprika * strúčik cesnaku * cukor * majorán * čerstvý tymián * soľ * čierne korenie * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán pokrájame, osolíme a necháme odpočívať v sitku aspoň pol hodinu, nech pustí nahorklú šťavu. Medzitým si nakrájame na kocky zelenú a žltú cuketu. Červenú papriku zbavíme semien a takisto ju nakrájame na kocky. Cibuľu rozštvrtíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak rozdrvíme a paradajky pokrájame na drobno. Ak nebudete leniví ako ja, použite čerstvé paradajky, krátko ich ponorte do vriacej vody a ošúpte. Ja si radšej pomôžem konzervou :-) V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme rozdrvený cesnak. Keď vône zaplnili kuchyňu, pridáme baklažán, cuketu a papriku a pomaly dusíme. Po 10 minútach prihodíme nakrájané paradajky a dusíme ďalších 5 minút. Po chvíli pridáme lyžičku kryštálového cukru (na zvýraznenie chute paradajok), 2 vetvičky nasekaného tymiánu, lyžičku majoránu, štipku oregána a celé to zajeleme cca 2 dcl vody. Premiešame a na nízkom stupni necháme pomaly variť, dokiaľ nie je všetka zelenina dostatočne mäkká a riedka šťava nezhustne. Osolíme, okoreníme - a môžeme servírovať. Či už ako prílohu k rybe alebo mäsu, alebo ako hlavný vegetariánsky chod so zemiakmi alebo kúskom čerstvej bagety - to je už na Vás. Bon appétit ! |
Petra B. (Petra01) ID 24439 (26.7.2009, 19:32) | |
Prvý krát vyskúšané minulý týždeň, je to bombááááááááááááááááá , dnes to varím znova, dávam viac cesnaku - baklažán nemám (nevadí aj tak mi moc nechutí) - tento recept odporúčam | |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (20.3.2009, 7:51) | |
Toto robím tiež, ale cesnaku dávam veľa - aspoň 6-7 strúčikov, majorán a tymián nedávam, ale nasekanú petržlenovú vňaťku - a veľa ...ale vyzerá to aj takto fantasticky, hneď by som si dala | |
ODPOVEDAŤ |
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (19.3.2009, 23:50) | |
Milujem ratatouille vždy mi to pripomenie teplučké južanské slniečko Rada pre tých lenivejších, ako ja Šupsnite tam sušené provensálske bylinky, je to origoš a la francaise |
|
ODPOVEDAŤ |
Estera L. (saxinka) ID 14692 (19.3.2009, 21:45) | |
Ja to robievam zo skoro rovnakých surovín , ale k týmto pridám ešte tekvicu hokaido a zemiaky a celé to šupnem do rúry, nie na panvicu |
|
ODPOVEDAŤ |
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (19.3.2009, 23:54) | ||
Tak to potom už nie je ratatouille, ale skôr zapekaná zeleninka ktorá musí byť nepochybne rovnako dobrá | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (19.3.2009, 21:08) | |
mňammňam | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (19.3.2009, 20:37) | |
toto robievam aj ja, len trošilinku ináč nedávam papriku a cesnak a ako korenie pouzivam gyros trosku stipe, ale ked uz ani moj syn na to nic nevravi nabuduce spravim takto aj ked v tej kreslenej rozpravke to tiez robili trosku inac |
|
ODPOVEDAŤ |
Peter A. (Absik) ID 78102 (19.3.2009, 21:16) | ||
V tej rozpravke to nebol pravy ratatouille, bolo to v skutocnosti "Confit Byaldi": http://www.answers.com/topic/confit-byaldi |
||
ODPOVEDAŤ |
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (19.3.2009, 22:19) | |||
clovece, a takto o@rb@vaju chudence deti v rozpravkach a mna s nimi ja to mam najradsej s varenymi zltuckymi zemiacikmi |
|||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.3.2009, 21:27) | |||
Peter tak toto je strašne pekne pripravené a určite aj chutné na takéto tenké plátky to musí byť eňo ňuňo | |||
ODPOVEDAŤ |
Peter A. (Absik) ID 78102 (19.3.2009, 20:27) | |
Postup: http://absik.blogspot.com/2009/03/ratatouille.html |
|
ODPOVEDAŤ |