
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Peter A. (Absik) ID 78102 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Ratatouille[ recept č. 12319 zo dňa 19.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY baklažán * cibuľa * žltá cuketa * zelená cuketa * ošúpané paradajky * červená paprika * strúčik cesnaku * cukor * majorán * čerstvý tymián * soľ * čierne korenie * olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán pokrájame, osolíme a necháme odpočívať v sitku aspoň pol hodinu, nech pustí nahorklú šťavu. Medzitým si nakrájame na kocky zelenú a žltú cuketu. Červenú papriku zbavíme semien a takisto ju nakrájame na kocky. Cibuľu rozštvrtíme a nakrájame na tenké plátky. Cesnak rozdrvíme a paradajky pokrájame na drobno. Ak nebudete leniví ako ja, použite čerstvé paradajky, krátko ich ponorte do vriacej vody a ošúpte. Ja si radšej pomôžem konzervou :-) V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme rozdrvený cesnak. Keď vône zaplnili kuchyňu, pridáme baklažán, cuketu a papriku a pomaly dusíme. Po 10 minútach prihodíme nakrájané paradajky a dusíme ďalších 5 minút. Po chvíli pridáme lyžičku kryštálového cukru (na zvýraznenie chute paradajok), 2 vetvičky nasekaného tymiánu, lyžičku majoránu, štipku oregána a celé to zajeleme cca 2 dcl vody. Premiešame a na nízkom stupni necháme pomaly variť, dokiaľ nie je všetka zelenina dostatočne mäkká a riedka šťava nezhustne. Osolíme, okoreníme - a môžeme servírovať. Či už ako prílohu k rybe alebo mäsu, alebo ako hlavný vegetariánsky chod so zemiakmi alebo kúskom čerstvej bagety - to je už na Vás. Bon appétit ! |
![]() | Petra B. (Petra01) ID 24439 (26.7.2009, 19:32) |
Prvý krát vyskúšané minulý týždeň, je to bombááááááááááááááááá ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (20.3.2009, 7:51) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (19.3.2009, 23:50) |
Milujem ratatouille ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rada pre tých lenivejších, ako ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Estera L. (saxinka) ID 14692 (19.3.2009, 21:45) |
Ja to robievam zo skoro rovnakých surovín , ale k týmto pridám ešte tekvicu hokaido a zemiaky a celé to šupnem do rúry, nie na panvicu ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (19.3.2009, 23:54) |
Tak to potom už nie je ratatouille, ale skôr zapekaná zeleninka ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (19.3.2009, 21:08) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (19.3.2009, 20:37) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aj ked v tej kreslenej rozpravke to tiez robili trosku inac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Peter A. (Absik) ID 78102 (19.3.2009, 21:16) |
V tej rozpravke to nebol pravy ratatouille, bolo to v skutocnosti "Confit Byaldi": http://www.answers.com/topic/confit-byaldi ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (19.3.2009, 22:19) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja to mam najradsej s varenymi zltuckymi zemiacikmi ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.3.2009, 21:27) | |
Peter tak toto je strašne pekne pripravené a určite aj chutné na takéto tenké plátky to musí byť eňo ňuňo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Peter A. (Absik) ID 78102 (19.3.2009, 20:27) |
Postup: http://absik.blogspot.com/2009/03/ratatouille.html |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |