. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína V. (pagastanka) ID 64848
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.10.2008
Naposledy: 26.4.2014 15:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Spenatove cestoviny s balkanskym syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny, sladká smotanu, čerstvý špenát, balkánsky syr, taveny syr, cesnak, korenie, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvý špenát si umyjeme, nakrájame a dáme dusiť. Ked je špenát uduseny pridáme sladkú smotanu, okoreníme, pridáme taveny syr, prelisovany cesnak a necháme prejsť varom. Medzitým si v slanej vode uvaríme cestovinu. Uvarené cestoviny zmiešame so zmesou a pridáme na kocky nakrajany balkánsky syr a premiesame. Následne podľa chuti dosolime, ale najprv ochutname cestoviny lebo balkánsky syr môže byť slabší a možno sol ani nebude treba.\r\nDobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.9.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kremová hrášková polievka bez zahustenia a bez smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

2 x mrazeny hrasok, maslo, pesto,vodu

POSTUP PRÍPRAVY

2 balicky mrazeneho hrasku dame varit do 1 lvodyv (osolime,okorenimetrosku).Nechame varit.
Ked je hrasok uvareny,pridame cca 1/2 maleho masla a 6 lyziciek pesta.
Vsetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom.

Dobru chut!
Je to mnam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové kotlety s pórovo-horčicovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové kotlety, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľký pór, pohár bieleho vína, 1 lyžica celozrnnej horčice, 1 smotana na varenie, soľ, biele korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Mierne naklepané bravčové kotlety trochu posolíme, posypeme bielym korením a na miernej teplote na oleji opečieme zhruba 5 minút z každej strany aj s dvomi celými strúčikmi cesnaku. Mäso aj cesnak vyberieme, dáme ich do ohňovzdornej misy alebo pekáča a dopečieme v predhriatej rúre, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Medzitým na panvici, kde sa opekalo mäso restujeme 6 minút umytý a pokrájaný pór, potom prilejeme víno a necháme ho odpariť zhruba na tretinu (niekedy vino nedam vobec). Primiešame horčicu, smotanu, premiešame a dobre dochutíme soľou, korením, prípadne aj cukrom. Necháme prejsť varom, kým omáčka nezhustne a nakoniec pridáme aj posekanú petržlenovú vňať. Dopečené mäso podávame s pórovo-horčicovou omáčkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a zemiakovou alebo paštrnákovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.1.2012, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jahodový CHEESCAKE



POTREBNÉ PRÍSADY

3 - 4 balíčky Bebe dobré ráno (alebo iné celozrnné), 3 lyžice masla, 3 lyžice cukru, 2 - 4 Philadephia cheese alebo Lučina (podla velkosti formy), 1/2 šálky cukru, 1 lyžice limetkovej šťavy (cca polka limetky), 1 lyžička nastrúhanej kôry z limetky alebo citronu, 1 kyslá smotana, 3 vejcia, 1 lyžice kukuričného škrobu, jahody čerstvé alebo mrazené cca 300 g až 500 g

POSTUP PRÍPRAVY

1. predhriať ruru na 170 st.
2. rozmixovat (rozdrtit) sušienky, zmiešať s maslom a cukrom, hmotu natlačiť na dno formy
3. piecť 10 minut
4. zvýšiť teplotu na 180 °C.
5. mixovat 1/2 šálky cukru, Philadelphie, limetkovú šťavu a citronovú kôru elektrickým mixérom na strednom stupni rýchlosti, kým vznikne hladká hmota
6. pridať kyslú smotanu a zase dobre miešať mixérom. Pridať vajce, postupne jedno po druhom, miešať mixérom na nízkom stupni rýchlosti, kým sa každé z vajec dobre nespojí. Naliať na upečený základ.
7. piecť zhruba 50 minut a nechať vychladnúť
8. rozmixovať jahody, do menšieho hrnce dať vodu (iba trochu), rozmixované jahody a 1 lyžičku kukuričného škrobu a dobre rozmixovať

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.7.2016, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Klasická babovka ...a rýchla



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 200 dkg hl. múky, 200 dkg kr. cukru, ½ dcl oleja, ½ dcl vody, 1 pr. do pečiva, 1 vanilkovy cukor, 1 lyžica kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Ked neni doma co na ranajky a mne sa nechce do obchodu, tak toto je vychodisko :)

Vsetky prisady okrem kakaa spolu dobre mixerom zmiesame.
Vymastime si formu alebo plech a pol cesta nan vylejeme. Do zostavajuceho cesta dame lyzicu kakaa a opat rozmiesame. Vlejeme na plech a dame piect.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2012, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Tekvicová polievka - hokkaido



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hokkaido tekvica, 1 šalotka alebo cibuľa, 1 veľký zemiak, par strúčikov cesnaku, pór, oliv. olej,bobkový list, soľ, korenie, zeleninový vývar, smotana na varenie, maslo, tymián, tekvicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Hokkaido tekvicu a zemiak nakrajame na male kusky a spolu s nakrajanou salotkou, cesnakom, porom, bobkovym listom dame piect do predhriatej rury kym tekvica a zemiak nebudu makke.
Pozor aby tekvica nebola az moc razvarena.
Potom vsetko presypeme do hrnca, kde to zalejeme vyvarom. Vsetko spolu povarime. Vyberieme bobkovy list a ponornym mixerom rozmixujeme.
Pridame maslo a smotanu na zjemnenie chuti (podla chuti a mnozstva polievky).
Polievku dochutime korenim a solou.
Pred podavanim ozdobime par kvapkami tekvicoveho oleja a tymianom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečený koláč z Bebe keksov



POTREBNÉ PRÍSADY

5 balíkov BB keksov alebo indiana keksov – kakaových 4 kyslé smotany 2 šľahačky 4 vanilkové cukry 2 veľké lyž. Práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

- Smotanu vymiešať s vanilkovým a práškovým cukrom
- Primiešať vyšľahanú šľahačku
- Na veľký plech vrstviť BB kekse a zmes , malo by byť aspoň 4 rady
- Na vrch posypať grankom alebo nastrúhanou čokoládou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.6.2014, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku s jogurtom a horčicou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stehien z králika, 4-5 strúčikov cesnaku (podla chuti), sol, korenie, horčicu, biely jogurt, cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak pretlacime a spolu so solou zmiesame. Zmes natierame na umyte stehna.
Stehna orestujeme na prudkom oleji.
Oprazene stehna naukladame do plechu, poleje vypekom, ktory nam ostal, natrieme horcicou a bielym jogurtom. Trochu posolime a pokorenime a nakoniec na stehna naukladame na kolieska nakrajanu cibulu.
Pecieme asi 45minut.
Podavame so zemiakmi varenymi v supke.

Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu