
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Spenatove cestoviny s balkanskym syromPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny, sladká smotanu, čerstvý špenát, balkánsky syr, taveny syr, cesnak, korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Čerstvý špenát si umyjeme, nakrájame a dáme dusiť. Ked je špenát uduseny pridáme sladkú smotanu, okoreníme, pridáme taveny syr, prelisovany cesnak a necháme prejsť varom. Medzitým si v slanej vode uvaríme cestovinu. Uvarené cestoviny zmiešame so zmesou a pridáme na kocky nakrajany balkánsky syr a premiesame. Následne podľa chuti dosolime, ale najprv ochutname cestoviny lebo balkánsky syr môže byť slabší a možno sol ani nebude treba.\r\nDobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 3.9.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Kremová hrášková polievka bez zahustenia a bez smotanyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 x mrazeny hrasok, maslo, pesto,vodu POSTUP PRÍPRAVY 2 balicky mrazeneho hrasku dame varit do 1 lvodyv (osolime,okorenimetrosku).Nechame varit. Ked je hrasok uvareny,pridame cca 1/2 maleho masla a 6 lyziciek pesta. Vsetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom. Dobru chut! Je to mnam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčové kotlety s pórovo-horčicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové kotlety, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľký pór, pohár bieleho vína, 1 lyžica celozrnnej horčice, 1 smotana na varenie, soľ, biele korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Mierne naklepané bravčové kotlety trochu posolíme, posypeme bielym korením a na miernej teplote na oleji opečieme zhruba 5 minút z každej strany aj s dvomi celými strúčikmi cesnaku. Mäso aj cesnak vyberieme, dáme ich do ohňovzdornej misy alebo pekáča a dopečieme v predhriatej rúre, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kosti. Medzitým na panvici, kde sa opekalo mäso restujeme 6 minút umytý a pokrájaný pór, potom prilejeme víno a necháme ho odpariť zhruba na tretinu (niekedy vino nedam vobec). Primiešame horčicu, smotanu, premiešame a dobre dochutíme soľou, korením, prípadne aj cukrom. Necháme prejsť varom, kým omáčka nezhustne a nakoniec pridáme aj posekanú petržlenovú vňať. Dopečené mäso podávame s pórovo-horčicovou omáčkou, čerstvou petržlenovou vňaťou a zemiakovou alebo paštrnákovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.1.2012, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() jahodový CHEESCAKEPOTREBNÉ PRÍSADY 3 - 4 balíčky Bebe dobré ráno (alebo iné celozrnné), 3 lyžice masla, 3 lyžice cukru, 2 - 4 Philadephia cheese alebo Lučina (podla velkosti formy), 1/2 šálky cukru, 1 lyžice limetkovej šťavy (cca polka limetky), 1 lyžička nastrúhanej kôry z limetky alebo citronu, 1 kyslá smotana, 3 vejcia, 1 lyžice kukuričného škrobu, jahody čerstvé alebo mrazené cca 300 g až 500 g POSTUP PRÍPRAVY 1. predhriať ruru na 170 st. 2. rozmixovat (rozdrtit) sušienky, zmiešať s maslom a cukrom, hmotu natlačiť na dno formy 3. piecť 10 minut 4. zvýšiť teplotu na 180 °C. 5. mixovat 1/2 šálky cukru, Philadelphie, limetkovú šťavu a citronovú kôru elektrickým mixérom na strednom stupni rýchlosti, kým vznikne hladká hmota 6. pridať kyslú smotanu a zase dobre miešať mixérom. Pridať vajce, postupne jedno po druhom, miešať mixérom na nízkom stupni rýchlosti, kým sa každé z vajec dobre nespojí. Naliať na upečený základ. 7. piecť zhruba 50 minut a nechať vychladnúť 8. rozmixovať jahody, do menšieho hrnce dať vodu (iba trochu), rozmixované jahody a 1 lyžičku kukuričného škrobu a dobre rozmixovať Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.7.2016, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Klasická babovka ...a rýchlaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200 dkg hl. múky, 200 dkg kr. cukru, ½ dcl oleja, ½ dcl vody, 1 pr. do pečiva, 1 vanilkovy cukor, 1 lyžica kakaa POSTUP PRÍPRAVY Ked neni doma co na ranajky a mne sa nechce do obchodu, tak toto je vychodisko :) Vsetky prisady okrem kakaa spolu dobre mixerom zmiesame. Vymastime si formu alebo plech a pol cesta nan vylejeme. Do zostavajuceho cesta dame lyzicu kakaa a opat rozmiesame. Vlejeme na plech a dame piect. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2012, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Tekvicová polievka - hokkaidoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hokkaido tekvica, 1 šalotka alebo cibuľa, 1 veľký zemiak, par strúčikov cesnaku, pór, oliv. olej,bobkový list, soľ, korenie, zeleninový vývar, smotana na varenie, maslo, tymián, tekvicový olej POSTUP PRÍPRAVY Hokkaido tekvicu a zemiak nakrajame na male kusky a spolu s nakrajanou salotkou, cesnakom, porom, bobkovym listom dame piect do predhriatej rury kym tekvica a zemiak nebudu makke. Pozor aby tekvica nebola az moc razvarena. Potom vsetko presypeme do hrnca, kde to zalejeme vyvarom. Vsetko spolu povarime. Vyberieme bobkovy list a ponornym mixerom rozmixujeme. Pridame maslo a smotanu na zjemnenie chuti (podla chuti a mnozstva polievky). Polievku dochutime korenim a solou. Pred podavanim ozdobime par kvapkami tekvicoveho oleja a tymianom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečený koláč z Bebe keksovPOTREBNÉ PRÍSADY 5 balíkov BB keksov alebo indiana keksov – kakaových 4 kyslé smotany 2 šľahačky 4 vanilkové cukry 2 veľké lyž. Práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY - Smotanu vymiešať s vanilkovým a práškovým cukrom - Primiešať vyšľahanú šľahačku - Na veľký plech vrstviť BB kekse a zmes , malo by byť aspoň 4 rady - Na vrch posypať grankom alebo nastrúhanou čokoládou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.6.2014, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KRÁLIČIE MÄSO |
Králik na cesnaku s jogurtom a horčicouPOTREBNÉ PRÍSADY 8 stehien z králika, 4-5 strúčikov cesnaku (podla chuti), sol, korenie, horčicu, biely jogurt, cibula POSTUP PRÍPRAVY Cesnak pretlacime a spolu so solou zmiesame. Zmes natierame na umyte stehna. Stehna orestujeme na prudkom oleji. Oprazene stehna naukladame do plechu, poleje vypekom, ktory nam ostal, natrieme horcicou a bielym jogurtom. Trochu posolime a pokorenime a nakoniec na stehna naukladame na kolieska nakrajanu cibulu. Pecieme asi 45minut. Podavame so zemiakmi varenymi v supke. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |