končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zelerovo - jablkový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Na každú oslavu alebo grilovačku... 200 g zeleru, 3 kyslé jablká, šťava z polovice citróna,150 tvrdého syra, orechy,cca 2 lyžice tatarky + biely jogurt POSTUP PRÍPRAVY Zeler na jemné rezančeky, jablka (neolúpané) na trošku hrubšie - zalejeme citrónovou šťavou a premiešame, pridáme na kocečky pokrájaný syr a nahrubo posekané orechy - tatarku zmiešame s jogurtom a všetko spolu premiešame, necháme odležať. Najlepší s tým nezdravým bielym pečivom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.8.2011, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MARLENKA - takmer originál :)POTREBNÉ PRÍSADY Receptov je tu veeeľa, tak len pre inšpiráciu - PRE záujemcov nech sa páči postup:) recept mám dávno od kolegyne, ale mala som pocit, že ho každý pozná... potrebujeme: 100 g masla, 2PL medu, 250g práš. cukru, 2 vajcia (veľké), 1PL sódy bikarbóny, 1 lyžička octu, 600-700g hladkej múky Krém: 2 uvarené salka, 1/2 kg masla (pravého 82%) - vyšlahať, veľkosť plechu - klasika ako je el. rúrach - cca 30 x 38 cm POSTUP PRÍPRAVY -sódu s octom zmiešajte ak treba dokvapkajte si ocot. -v hrnci pri miernej teplote roztopiť a vymiešať maslo, med, cukor - pridať sódu s octom - stále miešať a postupne pridať dve vajíčka - začne to hnednúť a voňať ako marlenka, keď to bude mať peknú karamelovú farbu odstaviť, vychladnutú hmotu zmiešať s múkou a vypracovať cesto. -cesto rozdelíme na 6 častí - 5 rovnakých a jednu menšiu - vyvalkáme platy a upečieme na obrátenej strane plechu (so šiestym sa netrápte, ten sa struhá) - pečieme kratučko pri 200 stupňoch cca 3-5 minút (treba stále kontrolovať, sú veľmi rýchlo upečené) Pláty rovnomerne natrieme krémom, vrchný natretý plát posypeme natrúhaným šiestym plátom, zaťažiť a čakať kým zmäkne, nakoniec cikcakovo poliať čokoládou Táto je z 5tich plátov (niekedy sa mi nechce, tak spravím iba 4, ale určite je lepšia z piatich a šesty menší postrúhať) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 116 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 15.2.2014, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieže marhuľové rezy - SKVELÉ!!POTREBNÉ PRÍSADY I. cesto - 20 dkg hl. múky, 13 dkg masla, 5 dkg práš.cukru, 1 žltok, štipka soli, 1/2 lyžičky PDP II. cesto - 10 dkg masla, 10 dkg práš. cukru, 3 žltká, vanilkový cukor, 2 lyžičky kakaa, 4 bielka, 5dkg orechov, 8 dkg hrubej múky, 1/2 lyžičky PDP Želatina - šťava z marhúľ, 2x zlatý klas, cukor podľa chuti 1-2 poháre zaváraných marhúl POSTUP PRÍPRAVY Výborný, svieži, málo sladký.... - prvé cesto spracujeme ako linecké, rozvaľkamé na veľkosť plechu a prenesime na vymastený plech (ja dávam papier) - na toto cesto poukladáme marhuľe - druhé cesto: vymiešame maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a žltká, pridáme kakao, hr. múku, orechy + PDP a zľahka sneh zo štyroch bielkov - vylejeme na marhuľe - bude sa zdať, že je toho málo, ale pri pečení sa to rozleje, len to treba pekne rozotrieť - pečime pri 180 stupňoch, cca 30 minut - necháme trošku vychladnúť a celé polejeme želatinou - do šťavy z marhúľ pridáme sirupovú vodu - ja som dala sunquik - aby ste mali cca 950 ml tekutiny, cukor podľa chuti, 2 zlaté klasy Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.4.2011, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Napoleonové klobúkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g hl. múky, 1/2 bal. práš.do peč., 65 g práš. cukru, vanilkový cukor, 1 PL mlieka, 1 žltok, 125 g masla. Orechová plnka: 100g mletých orechov, 2 PL práš. cukru, 2 PL rumu, 1/2 bal. škoricového cukru, citronová kôra, 40 g rozienok, 1 bielok Na potieranie: 1 rozšlahané vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Pečiem vždy na Vianoce, ale sem tam, len tak ku káve :) Zo surovin na cesto spracujeme hladké cesto a dáme na pol hodinky do chladničky. Suroviny na plnku zmiešame. Z cesta vykrajujeme kolieska, každe potrieme vajíčkom, na každé dáme malú kôpku plnky a podvihneme do tvaru klobúka. Pečieme na plechu vyložený papierom cca 12 - 15 min. pri 180 - 200 stupňoch. Ide to rýchlo a plnka pekne vystačí na cesto. Najlepšie sú tak týždeň uležané, ale .... :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 9.1.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KINDER koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1liter mlieka, 9 vajec, 30 dkg masla, 7-8 PL kryštal. cukru, 2,5 zlatý klas, 2 PL kakaa, 10 dkg orechov, 3 PL hladkej múky, 1,5 lyžice oleja, 8 PL práš. cukru, práš. do peč., 2 šlahačky, nutela POSTUP PRÍPRAVY Neviem prečo KINDER koláč, ale vyborný a pomerne rychlý koláčik odporúčam najskôr uvariť kašu: 9 žltkov, 1 liter mlieka, zlaté klasy, 7-8 PL kryšt. cukru - uvaríme kašu, po vychladnutí zašlahame maslo, do polovice pridáme kakao a vymiešame cesto: 9 bielkov vyšlaháme na tuhý sneh, zašlaháme 8 PL práš. cukru, olej a hladkú múku - na plech dáme papier, ten posypeme posekanými orechami - na takto pripravený plech vylejeme cesto. Pečieme pri 180 stupňoch. Kým sa cesto upečie vyšľaháme šlahačku so stužovačom Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 8.9.2012, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
"houskový knedlík" :)POTREBNÉ PRÍSADY Polohrubá múka, hladká múka, mlieko, kvasnice, cukor,soľ, vajíčka, rožok POSTUP PRÍPRAVY Vkladám do kategorie "omáčky", pretože skoro každá omáčka je najlepšia s knedlou:) Vždy robím knedlu úplne od oka, ale aspoň približne.....tieto tri "krásavice" sú z cca 750g múky Spravíme si kvások cca 250 ml mlieka, lyžička cukru, kvasnice (dávam tak 2/3 kocky) Cca 500g polohrubej múky, 250g hladkej múky, lyžička soli, na malinké kúsky pokrájaný rožok - za sucha premiešame, pridáme celé vajíčko (ak sú malé vajíčka, pridám ešte jedno žltko) a kvások a začneme miešat, podľa hustoty pridáme mlieka - já robím cesto dosť tuhé, riadne miesime - netreba dlho, aby vznikol pekný "bochník", nechám kysnúť na teplom mieste tak 45 min. , premiešam a znova kysnúť cca 45 min. Po druhom vykysnutí vyklopím na pomúčený vál, urobím velký válec, ktorý rozkrojím na potrebný počet knedlí - dnes tri (ale z tohto množstva múky max 4 kusy) sformujem knedlík- robím to naolejovanými rukami, podľa mňa je to "čistá" robota. Cesto sa nemôže lepiť. Parím na paráčiku tak 15 - 20 minút každú. Skúste!!! nie je to žiadna veda!!! treba si hneď zamiesiť a potom začať variť....napríklad "segedin" :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 30.6.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BÁBOVKA - orechovo-kávováPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg polohr. múky, 10 dkg hl. múky, 20 dkg práš. cukru, 6 vajec (zo 4 sneh), 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 1/2 práš.do peč., vanilkový cukor, tri lyžice mletých orechov+za riadnu hrsť len nasekaných, 2 lyžice mletej kávy, rozienka v rume POSTUP PRÍPRAVY Toto je úplne klasická bábovka, len rokmi vypilovaný postup :) aj to len pre tých menej skúsených :) 2 celé vajcia + 4 žltka vyšlaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridávame striedavo vodu, olej a zmiešané múky s praš. do peč. - robím to tak na 5x a odporúčam dodržať, pridáme mleté a posekané orechy, prípadne rozienka a nakoniec!! sneh. Na dno pripravenej formy (ja mám rada klasiku, takže vymastím keramickú) nasypem posekané orechy, bábovka sa lepšie vyklopí a upečené orechy na povrchu sú strašne dobré a už len vyliať 2/3 cesta a do zvyšku zamiešať mletú kávu. Kávové cesto vylejeme tak, aby biele cesto bolo celé prekryté. Vložiť do trúby vyhriatej na 250 stupňov, hneď znížiť teplotu na 180 - 190 stupňov a piecť cca 50 min. Odporúčam dodržať celý postup!!bábovka vôbec nie je "vatová", je hutná a pritom ľahučká a chuť orechov, kávy a rozienok - niečo úúúúžasné!! Je to rýchlovka, aj keď sa vám ohlási návšteva na poslednú chvílu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |