. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miroslava G. (Miroslava11) ID 61027
mimibazar.sk/miroslava11
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.9.2008
Naposledy: 13.1.2017 22:51
Aktualizácia: 2.12.2015 7:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 165
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zelerovo - jablkový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Na každú oslavu alebo grilovačku... 200 g zeleru, 3 kyslé jablká, šťava z polovice citróna,150 tvrdého syra, orechy,cca 2 lyžice tatarky + biely jogurt

POSTUP PRÍPRAVY

Zeler na jemné rezančeky, jablka (neolúpané) na trošku hrubšie - zalejeme citrónovou šťavou a premiešame, pridáme na kocečky pokrájaný syr a nahrubo posekané orechy - tatarku zmiešame s jogurtom a všetko spolu premiešame, necháme odležať.

Najlepší s tým nezdravým bielym pečivom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.8.2011, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MARLENKA - takmer originál :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptov je tu veeeľa, tak len pre inšpiráciu - PRE záujemcov nech sa páči postup:) recept mám dávno od kolegyne, ale mala som pocit, že ho každý pozná... potrebujeme: 100 g masla, 2PL medu, 250g práš. cukru, 2 vajcia (veľké), 1PL sódy bikarbóny, 1 lyžička octu, 600-700g hladkej múky Krém: 2 uvarené salka, 1/2 kg masla (pravého 82%) - vyšlahať, veľkosť plechu - klasika ako je el. rúrach - cca 30 x 38 cm

POSTUP PRÍPRAVY

-sódu s octom zmiešajte ak treba dokvapkajte si ocot.
-v hrnci pri miernej teplote roztopiť a vymiešať maslo, med, cukor - pridať sódu s octom - stále miešať a postupne pridať dve vajíčka - začne to hnednúť a voňať ako marlenka, keď to bude mať peknú karamelovú farbu odstaviť, vychladnutú hmotu zmiešať s múkou a vypracovať cesto.
-cesto rozdelíme na 6 častí - 5 rovnakých a jednu menšiu - vyvalkáme platy a upečieme na obrátenej strane plechu (so šiestym sa netrápte, ten sa struhá)
- pečieme kratučko pri 200 stupňoch cca 3-5 minút (treba stále kontrolovať, sú veľmi rýchlo upečené)

Pláty rovnomerne natrieme krémom, vrchný natretý plát posypeme natrúhaným šiestym plátom, zaťažiť a čakať kým zmäkne, nakoniec cikcakovo poliať čokoládou

Táto je z 5tich plátov (niekedy sa mi nechce, tak spravím iba 4, ale určite je lepšia z piatich a šesty menší postrúhať)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 116 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (47) posledné: 15.2.2014, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieže marhuľové rezy - SKVELÉ!!



POTREBNÉ PRÍSADY

I. cesto - 20 dkg hl. múky, 13 dkg masla, 5 dkg práš.cukru, 1 žltok, štipka soli, 1/2 lyžičky PDP II. cesto - 10 dkg masla, 10 dkg práš. cukru, 3 žltká, vanilkový cukor, 2 lyžičky kakaa, 4 bielka, 5dkg orechov, 8 dkg hrubej múky, 1/2 lyžičky PDP Želatina - šťava z marhúľ, 2x zlatý klas, cukor podľa chuti 1-2 poháre zaváraných marhúl

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný, svieži, málo sladký....

- prvé cesto spracujeme ako linecké, rozvaľkamé na veľkosť plechu a prenesime na vymastený plech (ja dávam papier)
- na toto cesto poukladáme marhuľe
- druhé cesto: vymiešame maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a žltká, pridáme kakao, hr. múku, orechy + PDP a zľahka sneh zo štyroch bielkov - vylejeme na marhuľe - bude sa zdať, že je toho málo, ale pri pečení sa to rozleje, len to treba pekne rozotrieť
- pečime pri 180 stupňoch, cca 30 minut
- necháme trošku vychladnúť a celé polejeme želatinou - do šťavy z marhúľ pridáme sirupovú vodu - ja som dala sunquik - aby ste mali cca 950 ml tekutiny, cukor podľa chuti, 2 zlaté klasy

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.4.2011, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Napoleonové klobúky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g hl. múky, 1/2 bal. práš.do peč., 65 g práš. cukru, vanilkový cukor, 1 PL mlieka, 1 žltok, 125 g masla. Orechová plnka: 100g mletých orechov, 2 PL práš. cukru, 2 PL rumu, 1/2 bal. škoricového cukru, citronová kôra, 40 g rozienok, 1 bielok Na potieranie: 1 rozšlahané vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

Pečiem vždy na Vianoce, ale sem tam, len tak ku káve :)

Zo surovin na cesto spracujeme hladké cesto a dáme na pol hodinky do chladničky.
Suroviny na plnku zmiešame.
Z cesta vykrajujeme kolieska, každe potrieme vajíčkom, na každé dáme malú kôpku plnky a podvihneme do tvaru klobúka. Pečieme na plechu vyložený papierom cca 12 - 15 min. pri 180 - 200 stupňoch.
Ide to rýchlo a plnka pekne vystačí na cesto.
Najlepšie sú tak týždeň uležané, ale .... :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 9.1.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KINDER koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1liter mlieka, 9 vajec, 30 dkg masla, 7-8 PL kryštal. cukru, 2,5 zlatý klas, 2 PL kakaa, 10 dkg orechov, 3 PL hladkej múky, 1,5 lyžice oleja, 8 PL práš. cukru, práš. do peč., 2 šlahačky, nutela

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem prečo KINDER koláč, ale vyborný a pomerne rychlý koláčik

odporúčam najskôr uvariť kašu:
9 žltkov, 1 liter mlieka, zlaté klasy, 7-8 PL kryšt. cukru - uvaríme kašu, po vychladnutí zašlahame maslo, do polovice pridáme kakao a vymiešame

cesto: 9 bielkov vyšlaháme na tuhý sneh, zašlaháme 8 PL práš. cukru, olej a hladkú múku - na plech dáme papier, ten posypeme posekanými orechami - na takto pripravený plech vylejeme cesto. Pečieme pri 180 stupňoch.

Kým sa cesto upečie vyšľaháme šlahačku so stužovačom

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 8.9.2012, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

"houskový knedlík" :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Polohrubá múka, hladká múka, mlieko, kvasnice, cukor,soľ, vajíčka, rožok

POSTUP PRÍPRAVY

Vkladám do kategorie "omáčky", pretože skoro každá omáčka je najlepšia s knedlou:)

Vždy robím knedlu úplne od oka, ale aspoň približne.....tieto tri "krásavice" sú z cca 750g múky
Spravíme si kvások cca 250 ml mlieka, lyžička cukru, kvasnice (dávam tak 2/3 kocky)
Cca 500g polohrubej múky, 250g hladkej múky, lyžička soli, na malinké kúsky pokrájaný rožok - za sucha premiešame, pridáme celé vajíčko (ak sú malé vajíčka, pridám ešte jedno žltko) a kvások a začneme miešat, podľa hustoty pridáme mlieka - já robím cesto dosť tuhé, riadne miesime - netreba dlho, aby vznikol pekný "bochník", nechám kysnúť na teplom mieste tak 45 min. , premiešam a znova kysnúť cca 45 min. Po druhom vykysnutí vyklopím na pomúčený vál, urobím velký válec, ktorý rozkrojím na potrebný počet knedlí - dnes tri (ale z tohto množstva múky max 4 kusy) sformujem knedlík- robím to naolejovanými rukami, podľa mňa je to "čistá" robota. Cesto sa nemôže lepiť. Parím na paráčiku tak 15 - 20 minút každú.
Skúste!!! nie je to žiadna veda!!! treba si hneď zamiesiť a potom začať variť....napríklad "segedin" :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.6.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BÁBOVKA - orechovo-kávová



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg polohr. múky, 10 dkg hl. múky, 20 dkg práš. cukru, 6 vajec (zo 4 sneh), 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 1/2 práš.do peč., vanilkový cukor, tri lyžice mletých orechov+za riadnu hrsť len nasekaných, 2 lyžice mletej kávy, rozienka v rume

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je úplne klasická bábovka, len rokmi vypilovaný postup :) aj to len pre tých menej skúsených :)
2 celé vajcia + 4 žltka vyšlaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridávame striedavo vodu, olej a zmiešané múky s praš. do peč. - robím to tak na 5x a odporúčam dodržať, pridáme mleté a posekané orechy, prípadne rozienka a nakoniec!! sneh. Na dno pripravenej formy (ja mám rada klasiku, takže vymastím keramickú) nasypem posekané orechy, bábovka sa lepšie vyklopí a upečené orechy na povrchu sú strašne dobré a už len vyliať 2/3 cesta a do zvyšku zamiešať mletú kávu. Kávové cesto vylejeme tak, aby biele cesto bolo celé prekryté. Vložiť do trúby vyhriatej na 250 stupňov, hneď znížiť teplotu na 180 - 190 stupňov a piecť cca 50 min. Odporúčam dodržať celý postup!!bábovka vôbec nie je "vatová", je hutná a pritom ľahučká a chuť orechov, kávy a rozienok - niečo úúúúžasné!! Je to rýchlovka, aj keď sa vám ohlási návšteva na poslednú chvílu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu