. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Silvia K. (sisula) ID 605
.
mimibazar.sk/sisula
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.8.2005
Naposledy: 6.2.2017 18:35
Aktualizácia: 18.7.2010 10:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 82
RODINNÉ FOTOGRAFIE 128
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

NÁTIERKY

Tuniakovo-syrová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 (väčšia) konzerva tuniaka v oleji
1 menšia cibuľa
1 tavený syr v črievku
150 g rastlinného masla
100 g strúhaného údeného syra
1 lyžička horčice
mleté čierne korenie
pažítka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

1.
Do misky dáme tuniaka, ale nepoužijeme všetok olej, aby nebola nátierka veľmi mastná.
2.
Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme ju spolu s ďalšími ingredienciami k tuniakovi.
3.
Nátierku dobre vymiešame a dáme do chladničky aspoň na polhodinu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šťavnaté zapekané rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 8 rezňov z bravčového mäsa, 3 vajíčka, soľ, strúhanka
Zálievka: 3 dcl horúcej vody, 1 pol.lyžica horčice, 1 pol.lyžica kečupu, 50 g masla, 1 pol.lyžicu oleja, 1 kávovú lyžicu vegety a čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Rezne osolíme, vyklepeme, obalíme v strúhanke a ešte raz vyklepeme z oboch strán. Obalíme vo vajíčku a opečieme na oleji. Upečené ukladáme šikmo cez seba do zapekacej misy, zalejeme zálievkou, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 minút do rúry.
Zálievka: Do horúcej vody pridáme všetky prísady a premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou a hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2007, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Taliansky salat z cestovin



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 200 g uvarených mušličiek, 150 g uvareného kuracieho mäsa, 150 g tvrdého syra, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 1 pór alebo mladú cibuľku, 2 malé cibule, trocha soli, čierneho korenia, 2 strúčiky s cesnakom, 6 pol.lyžíc oleja, 6 pol.lyžíc oct

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Do väčšej misy dáme uvarené mušličky, kuracie mäso, nakrájanú papriku na malé kocky, nastrúhaný syr na hrubšie rezance, nakrájanú cibuľu a pór. Zvlášť si pripravíme zálievku z oleja, octu, pretlačeného cesnaku. Osolíme, okoreníme, zalejeme zálievkou a dáme do chladničky vychladnúť. Je to skvelý šalát na letné horúce dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zemlicky



POTREBNÉ PRÍSADY

POTŘEBNÉ PŘÍSADYRozpočet na 12 žemlí: 1 balíček droždia ( 42g ), 1 PL lyžica práškového cukru, 500g hladkej múky, 1 KL soli, 4 PL oleja, 250ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY


Potrebné suroviny...
Do šálky dáme 1 PL práškového cukru a rozdrobíme droždie...necháme postáť...
Zatiaľ si odvážime 500g hladkej múky...
Pridáme 1 KL soli a 4 PL oleja...
Droždie s cukrom sa rozpustilo, dôkladne premiešame, aby neboli hrčky...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2007, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ryzovy nakyp



POTREBNÉ PRÍSADY

POTREBNÉ PRÍSADY

750g ryže, 600 ml mlieka, 2 vanilkové cukry, 150 g kr. cukru, 1 vajce, maslo, voda, škorica, hrozienka, sušené ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PRÍPRAVY


Ryžu uvaríme za častého miešania v mlieku s cukrom, ovocím, maslom, škoricou do mäkka. Občas prilievame trošku vody, aby nám to nezhorelo
Keď je ryža mäkká, zašľaháme do nej žĺtok ...
... a sneh z bielka
Zmes prelejeme na plech a šup s tým asi na 30 minút do rúry.
Podávame so zaváraným ovocím podľa vlastnej chuti a posypané práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

BANÁN V ČOKOLÁDE



POTREBNÉ PRÍSADY

1 dcl mlieka, 1 dcl bieleho vína, okrúhle detské piškóty, varová čokoláda, 1/4 masla, 2 klinčeky, 1 lyž. práškového cukru, vanilkový cukor, kryštálový cukor na karamel, rum, špajdle, rôzne ovocie - jablká, hrušky, hrozno, pomaranč a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

Banán pokrájame na kolieska, piškóty namáčame do rumu, tak aby nepresiakli úplne. Napichujeme striedavo na špajdľu 6 piškót a 5 koliesok z banána.
Čokoládu dáme rozpustiť, pridáme do nej maslo, 1/2 dcl mlieka, trošku vanilkového cukru pre chuť, vymiešame a obalíme banán s piškótami. Necháme v chladničke zachladiť. Z kryštálového cukru urobíme karamel, dáme do neho ovocie, podlejeme vínom podľa potreby, dva klinčeky asi na 1 minútu, ovocie dusiť do polomäkka. Banán a karamelizované ovocie upravíme na dezertný tanier, môžeme ozdobiť šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BROKOLICOVÉ KROKETY



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g brokolice
200 – 250 g nivy
1-2 vajíčka
strúhanka
olej

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame s postrúhanou nivou a vajíčkami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme.
Zmes necháme chvíľu postáť. Tvarujeme krokety, obalíme ich v strúhanke a vysmážame.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Plnené kapustné listy - zapečené



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 hlávka bielej kapusty, 1 červená paprika, olej, 100 g rajčiakového pretlaku, 0,25 l zeleninového vývaru (bujon), 0,25 l sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička vegety, 100 g tvrdého syra
Plnka: 400 g údeného mäsa, 200 g uvarenej ryže, cibuľa, 1 vajce, soľ, mleté čierné korenie, oregano, petržlenovú vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Kapustu umyjeme a celú hlávku na niekoľko minút vložíme do vriacej vody. Vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a opatrne oddelíme 8-10 vrchných listov. Zvyšok nakrájeme na rezance spolu s paprikou, posolíme a premiešame. Kapustné listy naplníme plnkou a zvinieme. Do vymasteného pekáča rozložíme nakrájanú kapustu s paprikou, poukládame naplnené listy, zalejeme pretlakom, ktorý zmiešame s vývarom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Potom odkryjeme, zalejeme so smotanou, ktorú sme zmiešali s múkou, vegetou, posypeme postrúhaným syrom a ešte 15 minút zapekáme.
Plnka: mäso pomelieme, pridáme uvarenú ryžu, na drobno nakrájanú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, oregano posekanú vňať a premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

PALACINKOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 3 vajcia, hladká múka, kryštálový cukor, mlieko, 1/4 kypriaceho prášku
plnka: 1 l mlieka, 90 g Zlatého klasu (môze byť aj čokoládový puding alebo nutela), 4 PL kryštálového cukru, 700 g sterilizovaných broskýň (môže byť aj iné konzervované ovocie)
na ozdobu: 250 g vyšľahanej sladkej smotany, 80 g nastrúhanej horkej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Urobíme cesto na palacinky. Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Broskyne scedíme a nadrobno nakrájame. Do tortovej formy si vložíme alobal a položíme naň palacinku, na ktorú rozotrieme vychladnutý puding a posypeme kúskami broskýň. Takto postupujeme až do naplnenia formy. Po naplnení odložíme na 2-3 hodiny stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu