
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
NÁTIERKY |
Tuniakovo-syrová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 (väčšia) konzerva tuniaka v oleji 1 menšia cibuľa 1 tavený syr v črievku 150 g rastlinného masla 100 g strúhaného údeného syra 1 lyžička horčice mleté čierne korenie pažítka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Do misky dáme tuniaka, ale nepoužijeme všetok olej, aby nebola nátierka veľmi mastná. 2. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme ju spolu s ďalšími ingredienciami k tuniakovi. 3. Nátierku dobre vymiešame a dáme do chladničky aspoň na polhodinu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šťavnaté zapekané reznePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 8 rezňov z bravčového mäsa, 3 vajíčka, soľ, strúhanka Zálievka: 3 dcl horúcej vody, 1 pol.lyžica horčice, 1 pol.lyžica kečupu, 50 g masla, 1 pol.lyžicu oleja, 1 kávovú lyžicu vegety a čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Rezne osolíme, vyklepeme, obalíme v strúhanke a ešte raz vyklepeme z oboch strán. Obalíme vo vajíčku a opečieme na oleji. Upečené ukladáme šikmo cez seba do zapekacej misy, zalejeme zálievkou, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 30 minút do rúry. Zálievka: Do horúcej vody pridáme všetky prísady a premiešame. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou a hranolkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.12.2007, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Taliansky salat z cestovinPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 200 g uvarených mušličiek, 150 g uvareného kuracieho mäsa, 150 g tvrdého syra, 1 červenú a 1 zelenú papriku, 1 pór alebo mladú cibuľku, 2 malé cibule, trocha soli, čierneho korenia, 2 strúčiky s cesnakom, 6 pol.lyžíc oleja, 6 pol.lyžíc oct POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Do väčšej misy dáme uvarené mušličky, kuracie mäso, nakrájanú papriku na malé kocky, nastrúhaný syr na hrubšie rezance, nakrájanú cibuľu a pór. Zvlášť si pripravíme zálievku z oleja, octu, pretlačeného cesnaku. Osolíme, okoreníme, zalejeme zálievkou a dáme do chladničky vychladnúť. Je to skvelý šalát na letné horúce dni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZemlickyPOTREBNÉ PRÍSADY POTŘEBNÉ PŘÍSADYRozpočet na 12 žemlí: 1 balíček droždia ( 42g ), 1 PL lyžica práškového cukru, 500g hladkej múky, 1 KL soli, 4 PL oleja, 250ml vody POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PŘÍPRAVY Potrebné suroviny... Do šálky dáme 1 PL práškového cukru a rozdrobíme droždie...necháme postáť... Zatiaľ si odvážime 500g hladkej múky... Pridáme 1 KL soli a 4 PL oleja... Droždie s cukrom sa rozpustilo, dôkladne premiešame, aby neboli hrčky... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2007, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ryzovy nakypPOTREBNÉ PRÍSADY POTREBNÉ PRÍSADY 750g ryže, 600 ml mlieka, 2 vanilkové cukry, 150 g kr. cukru, 1 vajce, maslo, voda, škorica, hrozienka, sušené ovocie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PRÍPRAVY Ryžu uvaríme za častého miešania v mlieku s cukrom, ovocím, maslom, škoricou do mäkka. Občas prilievame trošku vody, aby nám to nezhorelo Keď je ryža mäkká, zašľaháme do nej žĺtok ... ... a sneh z bielka Zmes prelejeme na plech a šup s tým asi na 30 minút do rúry. Podávame so zaváraným ovocím podľa vlastnej chuti a posypané práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BANÁN V ČOKOLÁDEPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dcl mlieka, 1 dcl bieleho vína, okrúhle detské piškóty, varová čokoláda, 1/4 masla, 2 klinčeky, 1 lyž. práškového cukru, vanilkový cukor, kryštálový cukor na karamel, rum, špajdle, rôzne ovocie - jablká, hrušky, hrozno, pomaranč a pod. POSTUP PRÍPRAVY Banán pokrájame na kolieska, piškóty namáčame do rumu, tak aby nepresiakli úplne. Napichujeme striedavo na špajdľu 6 piškót a 5 koliesok z banána. Čokoládu dáme rozpustiť, pridáme do nej maslo, 1/2 dcl mlieka, trošku vanilkového cukru pre chuť, vymiešame a obalíme banán s piškótami. Necháme v chladničke zachladiť. Z kryštálového cukru urobíme karamel, dáme do neho ovocie, podlejeme vínom podľa potreby, dva klinčeky asi na 1 minútu, ovocie dusiť do polomäkka. Banán a karamelizované ovocie upravíme na dezertný tanier, môžeme ozdobiť šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BROKOLICOVÉ KROKETYPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g brokolice 200 – 250 g nivy 1-2 vajíčka strúhanka olej POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame s postrúhanou nivou a vajíčkami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme. Zmes necháme chvíľu postáť. Tvarujeme krokety, obalíme ich v strúhanke a vysmážame. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené kapustné listy - zapečenéPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 hlávka bielej kapusty, 1 červená paprika, olej, 100 g rajčiakového pretlaku, 0,25 l zeleninového vývaru (bujon), 0,25 l sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička vegety, 100 g tvrdého syra Plnka: 400 g údeného mäsa, 200 g uvarenej ryže, cibuľa, 1 vajce, soľ, mleté čierné korenie, oregano, petržlenovú vňať POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Kapustu umyjeme a celú hlávku na niekoľko minút vložíme do vriacej vody. Vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a opatrne oddelíme 8-10 vrchných listov. Zvyšok nakrájeme na rezance spolu s paprikou, posolíme a premiešame. Kapustné listy naplníme plnkou a zvinieme. Do vymasteného pekáča rozložíme nakrájanú kapustu s paprikou, poukládame naplnené listy, zalejeme pretlakom, ktorý zmiešame s vývarom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút. Potom odkryjeme, zalejeme so smotanou, ktorú sme zmiešali s múkou, vegetou, posypeme postrúhaným syrom a ešte 15 minút zapekáme. Plnka: mäso pomelieme, pridáme uvarenú ryžu, na drobno nakrájanú cibuľu, vajce, soľ, čierne korenie, oregano posekanú vňať a premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PALACINKOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3 vajcia, hladká múka, kryštálový cukor, mlieko, 1/4 kypriaceho prášku plnka: 1 l mlieka, 90 g Zlatého klasu (môze byť aj čokoládový puding alebo nutela), 4 PL kryštálového cukru, 700 g sterilizovaných broskýň (môže byť aj iné konzervované ovocie) na ozdobu: 250 g vyšľahanej sladkej smotany, 80 g nastrúhanej horkej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Urobíme cesto na palacinky. Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Broskyne scedíme a nadrobno nakrájame. Do tortovej formy si vložíme alobal a položíme naň palacinku, na ktorú rozotrieme vychladnutý puding a posypeme kúskami broskýň. Takto postupujeme až do naplnenia formy. Po naplnení odložíme na 2-3 hodiny stuhnúť. Ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |