končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chrumkavé domáce pečivkoPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 2PL práškového cukru, 2ČL soli, 8PL oleja, 500ml vlažnej vody. Vznikne najmenej 24 rohlíkov alebo žemlí. Z menšieho množstva múky sa vám neoplatí robiť, lebo sa rýchlo míňajú :):):):) Môžete vyskúšať aj celozrnné, vtedy časť múky (najviac polovicu) nahraďte celozrnnou. V tomto prípade budete potrebovať o niečo viac vody. POSTUP PRÍPRAVY Z trošky vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Múku, soľ a zbytok cukru zmiešame vo veľkej nádobe. Do stredu sypkej zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme kvások, zmiešame ho s troškou suchej zmesi, aby vznikla riedka kašička a necháme pár minút oddychovať, kým kašička troška nenarastie. Potom pridáme olej a postupne pridávame vodu. Miesime, kým nevznikne mäkké nelepivé cesto. Dáme ho utierkou zakryté kysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme a na pomúčenej doske ho rozdelíme na 24 rovnakých dielikov. Z každého dielika vyformujeme okrúhlu kôpku. Kôpky necháme na pomúčenej doske zakryté utierkou spinkať asi 10 minút. Keď trošku narastú a zmäknú, formujeme z nich pečivo. Rohlíky robíme tak, že kôpku vyvaľkáme a zrolujeme. Pletenky robíme obdobne, len spletieme 3 dlhé šúľky. Pečivo ukladáme na pomúčený plech a hneď ho zakrývame, aby nevyschlo. Na jeden plech sa zmestí asi 12 rožkov. Zapneme rúru na teplovzduch 190-200 stupňov. Kým sa rúra predhrieva (=ca.20min), dovtedy pečivko na plechu zakryté ešte oddychuje a pekne rastie. Vložíme do rúry oba plechy naraz. O 15 minút vypneme teplotu a necháme ešte 5-7 minút v rúre. Vyberieme, keď už pekne chytá farbu a necháme na rošte vychladnúť. POZOR! Stihnite si včas uchmatnúť, ináč vám rodinní príslušníci všetko schrupnú spred nosa :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezy mojej babičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 180g masla alebo margarínu (Rama nie je vhodná), 120g cukru, 5 žĺtok, 240g polohrubej múky, 1 malá lyžička sódabikarbony alebo kypriaci prášok, 2-3 lyžičky kakaa. Na kokosovú masu: 5 bielkov, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, šťava z citróna, 140g kokosovej múčky. A okrem toho ca. pol fľašky aromatického lekváru. POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto zmiesime. Vznikne lepkavé cesto, ktoré rovnomerne rozťapkáme na dno menšieho plechu. V kastróliku trošku zohrejeme lekvár, aby bol mäkši a potrieme ním cesto. Z bielkov vyšľaháme sneh, postupne pridáme práškový a vanilkový cukor, kokosovú múčku a citrónovú šťavu. Ja všetky prísady okrem cukru pridávam už len jemným vmiešavaním, aby masa ostala ľahučká. Túto kokosovú masu rozložíme do rovnomernej vrstvy na lekvárom potreté cesto. Vložíme do predhriatej rúry, pečieme 30 minút na 160 stupňoch. Ja zvyknem zvoliť program "teplovzduch+spodné ohrievanie". Pečieme na spodnej drážke. Koláčik je upečený, keď je vrch pekný svetlohnedý. Keď koláčik vyberieme z rúry, necháme ho len trošku vychladnúť a hneď ho krájame na kocky a vyberieme na tanier, ináč sa prilepí do plechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnená tekvica á la KatkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia alebo 1/2 veľkej tekvice alebo cukíny Do plnky: 250-300 g kuracích pŕs, 1 paradajka, 1 paprika, trošku čínskej kapusty, 1 vajce, 2 hrsti strúhanky, švajčiarska zmes korenia Zitronenpfeffer (kto nemá, použije soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanú citrónovú kôru), 1/2 kelímka smotany. Tieto množstvá sú približné, treba ich prispôsobiť veľkosti tekvice. Na vrch: plátky tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme, pozdĺžne prerežeme a vydlabeme. Nešúpeme (počas stolovania sa dá šupa krásne odstrániť)! Položíme do vysokého pekáča a posolíme vnútro. Zapneme rúru na 180 stupńov. Potom sa pustíme do prípravy plnky. Paradajku nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich na spodok vydlabanej tekvice. Jemne ich okoreníme. Kuracie prsia pomelieme, v miske zmiešame s nakrájanou čínskou kapustou, nakrájanou paprikou, vajcom, smotanou, strúhankou a koreninami. Naplníme tekvicu, trošku podlejeme vodou a dáme na 45 minút piecť. Krátko pred koncom bohato obložíme vrch plátkami syra, aby sa zapiekli. Podávame s varenými zemiačkami poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |