. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva B. (moiraa) ID 27993
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.11.2007
Naposledy: 12.9.2023 3:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

TORTY

Ruská torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 10 vajec, 180 práškového cukru, 200 g mletých orechov 3 PL strúhanky, KARAMEL: 10 KL kryštáľového cukru cukru, 0,2 l vody, 2 PL kakaa PLNKA: 250 g masla, 100 g práškového cukru, 2 PL silnej čiernej kávy, 50 g mletých orechov POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku HERA PL = polievková lyžica, KL = kávová lyžička

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS: Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Orechy pomelieme a zmiešame so strúhankou. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame tuhý sneh a zomleté orechy. Zakaždým zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme v rúre (ja som piekla v elektrickej), ktorú sme si vyhriali na 200° C asi 15 minút. Rúru potom prepneme na 180°C a dopekáme cca 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri rovnaké pláty, potrieme plnkou a spojíme. Vrch torty a boky môžeme natenko potrieť touto istou plnkou. Ozdobíme podľa vlastných predstáv.
(Ja si vždy pri mletí orechov povyberám tie najkrajšie polovičky orecha a poukladám dookola na čokoládovú polevu, ktorou som tortu poliala, alebo lentilkami, ale orechami krajšie ukáže).
KARAMEL: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme 1 dl studenej vody a pri miernej teplote rozvaríme. Vo zvyšnom množstve vody rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a za občasného miešania 15 min. povaríme.
PLNKA: Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame karamel a čiernu kávu.
POLEVA: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým pokrmovým tukom, odstavíme a miešame, kým nevychladne.
Zvyknem ešte čokoládovú polevu poliať s bielou polevou z bielka a cukru, buď kúpnou, alebo si sama pripravím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčatá, pomôžte. V roku 1990 som bola na liečení v Bardejovských kúpeľoch. Chodievali sme tam do jedného z obchodíkov na výborný kokosový zákusok, boli to také famózne kokosové kocky (kamarátka si tento zákusok pamätá ako študentka Pedagogickej školy v Leviciach, chodila tam presne na tento istý zákusok do jednej z cukrární koncom 60tych rokov). Odvtedy som sa s týmto koláčikom nikde nestretla.Hľadala som a upiekla som takmer z každého Vášho kokosového receptu,s vierou, že jeden z nich len predsa bude práve ten, ktorý hľadám, ale žiaľ ani jeden z nich nemal tú chuť, ktorú práve ja hľadám. Aj keď je Vás tu na MMB neskutočne veľa šikovných, zručných ale hlavne mladých kuchárok, verím, že poznáte niektorá tento zákusok, či už od mamičky, alebo babky a mi poradíte recept na tento fantastický kokosáčik . Ďakujem. Želám Vám všetkým šťastný a úspešný Nový rok 2009.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2009, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu