končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
Ruská tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 10 vajec, 180 práškového cukru, 200 g mletých orechov 3 PL strúhanky, KARAMEL: 10 KL kryštáľového cukru cukru, 0,2 l vody, 2 PL kakaa PLNKA: 250 g masla, 100 g práškového cukru, 2 PL silnej čiernej kávy, 50 g mletých orechov POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku HERA PL = polievková lyžica, KL = kávová lyžička POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Orechy pomelieme a zmiešame so strúhankou. Do vymiešaných žĺtkov striedavo pridávame tuhý sneh a zomleté orechy. Zakaždým zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme v rúre (ja som piekla v elektrickej), ktorú sme si vyhriali na 200° C asi 15 minút. Rúru potom prepneme na 180°C a dopekáme cca 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri rovnaké pláty, potrieme plnkou a spojíme. Vrch torty a boky môžeme natenko potrieť touto istou plnkou. Ozdobíme podľa vlastných predstáv. (Ja si vždy pri mletí orechov povyberám tie najkrajšie polovičky orecha a poukladám dookola na čokoládovú polevu, ktorou som tortu poliala, alebo lentilkami, ale orechami krajšie ukáže). KARAMEL: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme 1 dl studenej vody a pri miernej teplote rozvaríme. Vo zvyšnom množstve vody rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a za občasného miešania 15 min. povaríme. PLNKA: Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame karamel a čiernu kávu. POLEVA: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým pokrmovým tukom, odstavíme a miešame, kým nevychladne. Zvyknem ešte čokoládovú polevu poliať s bielou polevou z bielka a cukru, buď kúpnou, alebo si sama pripravím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dievčatá, pomôžte. V roku 1990 som bola na liečení v Bardejovských kúpeľoch. Chodievali sme tam do jedného z obchodíkov na výborný kokosový zákusok, boli to také famózne kokosové kocky (kamarátka si tento zákusok pamätá ako študentka Pedagogickej školy v Leviciach, chodila tam presne na tento istý zákusok do jednej z cukrární koncom 60tych rokov). Odvtedy som sa s týmto koláčikom nikde nestretla.Hľadala som a upiekla som takmer z každého Vášho kokosového receptu,s vierou, že jeden z nich len predsa bude práve ten, ktorý hľadám, ale žiaľ ani jeden z nich nemal tú chuť, ktorú práve ja hľadám. Aj keď je Vás tu na MMB neskutočne veľa šikovných, zručných ale hlavne mladých kuchárok, verím, že poznáte niektorá tento zákusok, či už od mamičky, alebo babky a mi poradíte recept na tento fantastický kokosáčik . Ďakujem. Želám Vám všetkým šťastný a úspešný Nový rok 2009. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 3.1.2009, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |