končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zemplínska ružaPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové mäso /plece/,toľko kúskov,koľko potrebujete/koľko papkáčov doma máte/.,horčica,šukna,kápia,na tvrdo uvarené vajce,soľ,čierne korenie a alobal/ 35x25cm cca/. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko naklepeme ako na rezne.Kúsky alobalu natrieme olejom,aby sa nám mäsko neprilepilo a položíme ho na alobal.Osolíme,okoreníme a natrieme jemne horčicou.Potom dáme na horčicou natreté mäso plátok šunky,kúsok kápie a vajce ,tak aby neležalo ale stálo.Toto celé opatrne zabalíme do alobalu tak,aby nám z toho vznikla akoby guľa so špicom.Viď foto!!! Alobal treba zakrúcať opatrne,aby nám niekde nepraskol,lebo by vytiekla šťava,ktorá sa tam utvorí.Ak by len predsa,tak treba dať ešte jednu vrstvu alobalu.Uložíme na pekáč,podlejeme vodou a dáme upiecť.Pečie sa to asi takú 1-1.15,ale treba stále podlievať vodou.Po upečení vyberieme z alobalu,šťavu vylejeme na tanier k prílohe a mäso nadrežeme na štvrťky,aby nám vznikla akoby ruža.Viď foto!!! Ako prílohu možete podávať ako ryžu,tak aj zemiaky,ale ja k tomu najčastejšie robím ryžu,no a k tomu ešte kompótik.Zaručene si pochutnáte,je to dobrotka.Dobrú chuť!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.3.2008, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
zeleninové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 400g mrazenej zeleniny /mrkva,kukurica,hrach/,4 vajíčka,soľ,160g polohrubej múky,120 g diétnej salámy,200ml mlieka,vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Zeleninku udusíme vo vode.V mlieku rozšľaháme žltky,pridáme,soĺ,múku,salám pokrájanú na kocky a udusenú zeleninku.z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme k zmesy./Ja pridávam aj trošička prášku do pečiva/.Vypražíme ich buď na lievancovej panvici,alebo vyprážame na oleji/malé kopky polievkovou lyžicou/ z oboch strán.Podávame so zemiakovou kašou.U nás je to veľmi obľúbené jedlo.Tak dúfam,že vám taktiež bude chutiť.Dobrú chuť!!!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2015, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |