. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lyllu B. (Lyllu) ID 247596
mimibazar.sk/lyllu
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.7.2012
Naposledy: 16.10.2014 17:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

TORTY

Super overené piškótové cesto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Milé čitateľky, pridávam vynikajúci receptík na piškótove cesto ktorá zvládne každá gazdinka, aj keby mala namiesto rúk hrable:-) Takže si prichystáme : - vajíčka - cukor - prášok do pečiva - polohrubá múka - vriaca voda - olej Postup :-) 1. chceme napr. stredne veľku piškotu zo 4 vajec 2.vajcia si odvážime /4 vážia napr.250g/ 3.presne toľko koľko vážia vajcia, odvážime cukru a múky / teda muka 250g, cukor 250g/ 4. na 1 vajce dávam 2-3 g prášku do pečiva /teda na 4 vajcia 8-12/ 5. na 1 vajce dávam 1 PL horucej vody a 1 PL oleja /teda 4 PL vody a 4 PL oleja/

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si bielka od žltkov. Žltka na chvíľu odložíme do pohárika a bielka si v mise vyšľaháme ručným mixérom do tuha. Ked sú bielka tuhé, postupne po lyžičke pridávame za stáleho miešania kryštálový cukor. Ked máme cukor primiešaný, opäť za stáleho miešania pridávame potrebný počet lyžíc horúcej vody. Voda sa pridáva preto, aby sa cukor rozpustil a pri pečení neskaramelizoval....potom je piškota dlho vláčna, netvrdne. Potom pridáme vodu, postupne primiešame olej, a žltka, kypriaci prášok a múku. Múku primiešavam rovnako ako cukor, pomalinky. Ked si suroviny prichystáme vopred, samotna príprava takej piškoty nezaberie určite viac ako 10 minút.



Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 180 stupnov cca 20-25 minut, záleží od rúry. Ked je piškotka jemne hnedunká, ja si to overujem 2 spôsobmi



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2012, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu