. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika P. (monniqa) ID 236912
.
Oblasť: Banská Štiavnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.3.2012
Naposledy: 5.6.2014 12:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Košíčky s karamelovým salkom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g múka hladká, 50 g cukor práškový, 2 ks žĺtky,140 g maslo, Plnka:1 ks salko karamelové, 250 g maslo, pikantný lekvár, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiesime, vyvaľkáme cca na 4mm a košíčkom vykrojíme cesto, ktoré do formičky - košíčka natlačíme /formičky som si len omúčila/. Naplnené formičky som na plechu upiekla pri 170 stupňoch cca 10 minút, treba sledovať. Mierne vychladnuté som ich vyklopila.
Vyšľahala som si maslo a po častiach som zašľahávala karamelové salko. Do košíčkov som najskôr dala trochu lekváru, ja som mala belicový, a na to som po vrch košíčka natrela a zarovnala karamelový krém. Vrch som oblievala čokoládovou polevou. Ľubovoľne ozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.12.2013, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Kysnuté pagáče so syrokrémom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg múka hladká, 150 ml olej, 600 ml mlieko vlažné,50 g alebo 1 sušené droždie čerstvé,3 KL sol,2 ks vajcia, 4 ks v šupke varené zemiaky, 125 g palmarín,350 g syrokrém, vajce na potretie, semiačka alebo rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, olej, mlieko, droždie, soľ, vajcia vypracujeme /ak máme droždie čerstvé, tak spravíme kvások: v mlieku rozmiešame trochu múky,rozdrobené droždie a malú lyžičku kryštál. cukru a necháme vykysnúť, potom kvások pridáme k múke a ostatným surovinám a vymiesime/. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti / nie je to nutné, ale lepšie sa pracuje s menším cestom/ vyvaľkáme a nastrúhame polovicu uvarených zemiakov a poskladáme:preložíme ľavú stranu a potom na to pravú stranu. Potom preložíme zo spodu nahor a na to preložíme zvyšnú časť cesta, tak isto postupujeme s druhou polovicou cesta, takto necháme odpočívať 20 minút. Cestá rozvaľkáme a natrieme zmäknutým palmarínom, znovu poprekladáme ako prvý krát a necháme odpočívať 20 minút. Znovu cestá rozvaľkáme a natrieme syrokrémom, tak isto poprekladáme a necháme 20 minút. Rozvaľkáme, vykrajujeme pagáče, potrieme vajcom, posypeme napr. rascou, dáme upiecť na 180 stupňov do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 13.11.2013, 0:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Karamelové rezy s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 ks vajcia, 200 g cukor práškový, 350 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva, 100 g cukor kryštálový, 150 ml voda horúca Plnka: 125 g maslo, 300 g cukor práškový, 500 g tvaroh, 1 ks cukor vanilkový , hrozienka, kôra citrónová, čokoláda strúhaná

POSTUP PRÍPRAVY

Z kryštálového cukru upálime na miernom ohni karamel, zalejeme horúcou vodou, miešame, aby sa nám všetky zatvrdnuté čiastočky rozpustili, necháme vychladnúť.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a po lyžičkách pridávame karamelovú vodu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom. Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min., skúsime špajdlou, či je upečené.
Vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, vmiešame tvaroh, pridáme hrozienka a postrúhanú citrónovú kôru. Na vychladnutý plát natrieme plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou. Necháme ztuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.9.2013, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Krehké slané kvietky so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g múka hladká, 250 g maslo, 100 ml mlieko kyslé, 1 PL ocot, 1 ks žĺtok, soľ, na posypanie semienka slnečnicové, tekvicové, ľan, rasca, na potretie žĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiesime, /ak nemám kyslé mlieko dávam acidko alebo zakysanku/, vyvaľkáme na cca 0,5 cm, povykrajujeme rôzne tvary, / v mojom prípade kvietky/, potrieme žĺtkom, ozdobíme semienkami a rascou alebo len posypeme, dáme upiecť na 180 stupňov do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.9.2013, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový biskupský chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g med tekutý, 4 ks vajcia, 200 g múka polohrubá, 1/2 bal.prášok kypriaci, ovocie kandizované, čokoláda nasekaná

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme žĺtky a tekutý med. Vymiešame do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a vymiešame, potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Primiešame kandizované ovocie a posekanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pri 170 st. cca 45 min. Upečený chlebík vyklopíme, môžme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť alebo len poprášime cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta s plnkou z nevareného salka



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis na 1 korpus, upiecť treba 2 korpusy: 3 ks vajcia, 150 g cukor práškový, 150 g múka hladká, 75 ml olej, 75 ml voda perlivá, 1/2 prášok do pečiva, 2 PLkakao, Plnka čokoládová: 250 g maslo, 100 g čokoláda horká, 1/2 konzervy Salko Plnka vanilková: 250 g maslo, 1/2 konzervy Salko, 300 ml mlieko, 1 ks prášok pudingový vanilkový Na potretie korpusov: lekvár, poleva biela, ozdoby

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame žĺtky s cukrom, striedavo pridávame olej a perlivú vodu, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov a štipky soli, vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 st. cca 30 min., /sledovať a skúsiť špajdlou /. Tak isto upečieme druhý korpus.
Plnka čokoládová: Vymiešame maslo so zmäknutou čokoládou a postupne primiešame polovicu neuvareného salka /zahustené sladené mlieko/, poriadne vyšľaháme na hladký jemný krém.
Plnka vanilková: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do vychladnutého postupne primiešavame striedavo neuvarené salko a maslo, vyšľaháme na hladký jemný krém.
Korpus mierne pokropíme kompótovou šťavou, /kto chce môže napr. kávou/,natrieme kyselkavým lekvárom, na lekvár natrieme čokoládovú plnku, položíme druhý korpus, pokropíme ho,natrieme vanilkovú plnku, časť tejto plnky si odložíme na potretie bokov torty /pod vanilkovú plnku som lekvár nedávala/.
Natrieme vanilkovou plnkou boky torty, pekne uhladíme aj vrch aj boky, ja som boky obsypala kokosom a vrch som obliala bielou čokoládou a len jemne som posypala cukrovými snehovými vločkami a farebnými srdiečkami a pofŕkala čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g múka polohrubá, 500 ml kefír, 1 ks vajce, 200 ml olej, 250 g cukor kryštál, 1 PLsóda bikarbóna, 3 PLkakao, 1 ks cukor vanilkový, lekvár Plnka: 2 ks zakysaná smotana, 250 g tvaroh, 80 g cukor práškový, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks smotana na šľahanie, 1 ks stužovač, piškóty okrúhle, jahody sterilizované, Poleva: 1 ks zakysaná smotana, 100 g čokoláda varová

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku.
Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.4.2015, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Celozrnné formičkové pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g cukor práškový, 130 g orechy mleté, 125 g maslo, 200 g múka celozrnná stredná, hroznový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiesime a vypracujeme cesto, z ktorého po kúskoch odkrajujeme a plníme ním vymastené a múkou vysypané formičky do 2/3. Pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Upečené obaľujeme v glukopure /hroznový cukor/. \r\nPráškový cukor do cesta môžme nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Namiesto orechov sa môže dať kokosová múčka, aj tak sú veľmi dobré.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vykrajované pečivo z cesta s pudingovým práškom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g múka hladká, 120 g cukor práškový, 2 ks pudingový prášok vanilkový, 200 g maslo, 2 vajcia, 1/2 kypriaci prášok, lekvár\r\nCitrónová poleva:100 g cukor práškový, 2 PL horúca voda, 2 PL šťava z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Na dosku preosejeme múku, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, pudingové prášky, maslo a vajcia, vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary. Ukladáme na plech vymazaný tukom a upečieme doružova. Vychladnuté spájame po dve lekvárom alebo plnkou podľa chuti. Ja som hviezdičky spájala lekvárom z belíc a potrela citrónovou polevou, rožteky som spájala čokoládovou plnkou, čo mi zostala z iného pečivka, ale môže byť napr. aj nutela. \r\nCitrónová poleva: Práškový cukor preosejeme a zmiešame s vodou a citrónovou šťavou. Vymiešame hladkú lesklú polevu.\r\nKoláčiky z tohto cesta sú jemnučké a chutné, dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 6.1.2013, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s banánom a pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 300g kryštálový cukor, 100 ml olej, 330 g polohrubá múka, 500 g nastúhané jablká, 2 KL sóda bicarbóna, 3PL kakao, na potretie lekvár, 2 - 3 banány\r\nPlnka: 500ml mlieko, 2ks puding vanilkový, 3 PL cukor kryštálový, 1 vanilkový cukor, 100 g maslo, 2 PL kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame cukor a celé vajcia, pridáme ostatné suroviny a upečieme/v mojej rúre cca 20 min. na 180 stupňov/. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a poukladáme vedľa seba banány nakrájané na kolieska.\r\n\r\nNa plnku si dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, keď začne vrieť vlejeme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali pudingové prášky, za stáleho miešania uvaríme puding, odstavíme a hneď do horúceho pudingu primiešame maslo /vymiešam to len ručne metličkou na šľahanie/, na záver vmiešame 2 lyžice kyslej smotany, vymiešame a natrieme na banány. Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.4.2020, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu