
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Košíčky s karamelovým salkomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g múka hladká, 50 g cukor práškový, 2 ks žĺtky,140 g maslo, Plnka:1 ks salko karamelové, 250 g maslo, pikantný lekvár, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiesime, vyvaľkáme cca na 4mm a košíčkom vykrojíme cesto, ktoré do formičky - košíčka natlačíme /formičky som si len omúčila/. Naplnené formičky som na plechu upiekla pri 170 stupňoch cca 10 minút, treba sledovať. Mierne vychladnuté som ich vyklopila. Vyšľahala som si maslo a po častiach som zašľahávala karamelové salko. Do košíčkov som najskôr dala trochu lekváru, ja som mala belicový, a na to som po vrch košíčka natrela a zarovnala karamelový krém. Vrch som oblievala čokoládovou polevou. Ľubovoľne ozdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 12.12.2013, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Kysnuté pagáče so syrokrémomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg múka hladká, 150 ml olej, 600 ml mlieko vlažné,50 g alebo 1 sušené droždie čerstvé,3 KL sol,2 ks vajcia, 4 ks v šupke varené zemiaky, 125 g palmarín,350 g syrokrém, vajce na potretie, semiačka alebo rasca POSTUP PRÍPRAVY Múku, olej, mlieko, droždie, soľ, vajcia vypracujeme /ak máme droždie čerstvé, tak spravíme kvások: v mlieku rozmiešame trochu múky,rozdrobené droždie a malú lyžičku kryštál. cukru a necháme vykysnúť, potom kvások pridáme k múke a ostatným surovinám a vymiesime/. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti / nie je to nutné, ale lepšie sa pracuje s menším cestom/ vyvaľkáme a nastrúhame polovicu uvarených zemiakov a poskladáme:preložíme ľavú stranu a potom na to pravú stranu. Potom preložíme zo spodu nahor a na to preložíme zvyšnú časť cesta, tak isto postupujeme s druhou polovicou cesta, takto necháme odpočívať 20 minút. Cestá rozvaľkáme a natrieme zmäknutým palmarínom, znovu poprekladáme ako prvý krát a necháme odpočívať 20 minút. Znovu cestá rozvaľkáme a natrieme syrokrémom, tak isto poprekladáme a necháme 20 minút. Rozvaľkáme, vykrajujeme pagáče, potrieme vajcom, posypeme napr. rascou, dáme upiecť na 180 stupňov do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 13.11.2013, 0:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Karamelové rezy s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 ks vajcia, 200 g cukor práškový, 350 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva, 100 g cukor kryštálový, 150 ml voda horúca Plnka: 125 g maslo, 300 g cukor práškový, 500 g tvaroh, 1 ks cukor vanilkový , hrozienka, kôra citrónová, čokoláda strúhaná POSTUP PRÍPRAVY Z kryštálového cukru upálime na miernom ohni karamel, zalejeme horúcou vodou, miešame, aby sa nám všetky zatvrdnuté čiastočky rozpustili, necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a po lyžičkách pridávame karamelovú vodu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom. Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min., skúsime špajdlou, či je upečené. Vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, vmiešame tvaroh, pridáme hrozienka a postrúhanú citrónovú kôru. Na vychladnutý plát natrieme plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou. Necháme ztuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.9.2013, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Krehké slané kvietky so semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g múka hladká, 250 g maslo, 100 ml mlieko kyslé, 1 PL ocot, 1 ks žĺtok, soľ, na posypanie semienka slnečnicové, tekvicové, ľan, rasca, na potretie žĺtok POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiesime, /ak nemám kyslé mlieko dávam acidko alebo zakysanku/, vyvaľkáme na cca 0,5 cm, povykrajujeme rôzne tvary, / v mojom prípade kvietky/, potrieme žĺtkom, ozdobíme semienkami a rascou alebo len posypeme, dáme upiecť na 180 stupňov do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.9.2013, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Medový biskupský chlebíčekPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g med tekutý, 4 ks vajcia, 200 g múka polohrubá, 1/2 bal.prášok kypriaci, ovocie kandizované, čokoláda nasekaná POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme žĺtky a tekutý med. Vymiešame do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a vymiešame, potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Primiešame kandizované ovocie a posekanú čokoládu. Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pri 170 st. cca 45 min. Upečený chlebík vyklopíme, môžme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť alebo len poprášime cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Torta s plnkou z nevareného salkaPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpis na 1 korpus, upiecť treba 2 korpusy: 3 ks vajcia, 150 g cukor práškový, 150 g múka hladká, 75 ml olej, 75 ml voda perlivá, 1/2 prášok do pečiva, 2 PLkakao, Plnka čokoládová: 250 g maslo, 100 g čokoláda horká, 1/2 konzervy Salko Plnka vanilková: 250 g maslo, 1/2 konzervy Salko, 300 ml mlieko, 1 ks prášok pudingový vanilkový Na potretie korpusov: lekvár, poleva biela, ozdoby POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame žĺtky s cukrom, striedavo pridávame olej a perlivú vodu, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov a štipky soli, vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 st. cca 30 min., /sledovať a skúsiť špajdlou /. Tak isto upečieme druhý korpus. Plnka čokoládová: Vymiešame maslo so zmäknutou čokoládou a postupne primiešame polovicu neuvareného salka /zahustené sladené mlieko/, poriadne vyšľaháme na hladký jemný krém. Plnka vanilková: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do vychladnutého postupne primiešavame striedavo neuvarené salko a maslo, vyšľaháme na hladký jemný krém. Korpus mierne pokropíme kompótovou šťavou, /kto chce môže napr. kávou/,natrieme kyselkavým lekvárom, na lekvár natrieme čokoládovú plnku, položíme druhý korpus, pokropíme ho,natrieme vanilkovú plnku, časť tejto plnky si odložíme na potretie bokov torty /pod vanilkovú plnku som lekvár nedávala/. Natrieme vanilkovou plnkou boky torty, pekne uhladíme aj vrch aj boky, ja som boky obsypala kokosom a vrch som obliala bielou čokoládou a len jemne som posypala cukrovými snehovými vločkami a farebnými srdiečkami a pofŕkala čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohový koláč s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g múka polohrubá, 500 ml kefír, 1 ks vajce, 200 ml olej, 250 g cukor kryštál, 1 PLsóda bikarbóna, 3 PLkakao, 1 ks cukor vanilkový, lekvár Plnka: 2 ks zakysaná smotana, 250 g tvaroh, 80 g cukor práškový, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks smotana na šľahanie, 1 ks stužovač, piškóty okrúhle, jahody sterilizované, Poleva: 1 ks zakysaná smotana, 100 g čokoláda varová POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku. Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.4.2015, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Celozrnné formičkové pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g cukor práškový, 130 g orechy mleté, 125 g maslo, 200 g múka celozrnná stredná, hroznový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiesime a vypracujeme cesto, z ktorého po kúskoch odkrajujeme a plníme ním vymastené a múkou vysypané formičky do 2/3. Pečieme na 180 stupňov asi 15 minút. Upečené obaľujeme v glukopure /hroznový cukor/. \r\nPráškový cukor do cesta môžme nahradiť pomletým trstinovým cukrom. Namiesto orechov sa môže dať kokosová múčka, aj tak sú veľmi dobré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Vykrajované pečivo z cesta s pudingovým práškomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká, 120 g cukor práškový, 2 ks pudingový prášok vanilkový, 200 g maslo, 2 vajcia, 1/2 kypriaci prášok, lekvár\r\nCitrónová poleva:100 g cukor práškový, 2 PL horúca voda, 2 PL šťava z citróna POSTUP PRÍPRAVY Na dosku preosejeme múku, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, pudingové prášky, maslo a vajcia, vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary. Ukladáme na plech vymazaný tukom a upečieme doružova. Vychladnuté spájame po dve lekvárom alebo plnkou podľa chuti. Ja som hviezdičky spájala lekvárom z belíc a potrela citrónovou polevou, rožteky som spájala čokoládovou plnkou, čo mi zostala z iného pečivka, ale môže byť napr. aj nutela. \r\nCitrónová poleva: Práškový cukor preosejeme a zmiešame s vodou a citrónovou šťavou. Vymiešame hladkú lesklú polevu.\r\nKoláčiky z tohto cesta sú jemnučké a chutné, dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 6.1.2013, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový koláč s banánom a pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 300g kryštálový cukor, 100 ml olej, 330 g polohrubá múka, 500 g nastúhané jablká, 2 KL sóda bicarbóna, 3PL kakao, na potretie lekvár, 2 - 3 banány\r\nPlnka: 500ml mlieko, 2ks puding vanilkový, 3 PL cukor kryštálový, 1 vanilkový cukor, 100 g maslo, 2 PL kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame cukor a celé vajcia, pridáme ostatné suroviny a upečieme/v mojej rúre cca 20 min. na 180 stupňov/. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom a poukladáme vedľa seba banány nakrájané na kolieska.\r\n\r\nNa plnku si dáme variť časť mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, keď začne vrieť vlejeme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali pudingové prášky, za stáleho miešania uvaríme puding, odstavíme a hneď do horúceho pudingu primiešame maslo /vymiešam to len ručne metličkou na šľahanie/, na záver vmiešame 2 lyžice kyslej smotany, vymiešame a natrieme na banány. Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.4.2020, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |