končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Krabí šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček krabích tyčiniek 3-4 jabĺčka 1 hruška hrozno 150 g syru na kocky napr. eidam 2 kyslé smotany bazalku soľ pár kvapiek olivového oleja a citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Všetko nakrájame na kúsky, zmiešame a dochutíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Jablkové pytéPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky 150g kryštáloveho cukru 3 žĺtky prášok do pečiva kôru z citróna 250g masla 2,5kg jabĺk 200 g orechov mletých 2 balíčky škoricového cukru hrsť hrozienok 50ml rumu POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s maslom, kypriacím práškom a cukrom. Pridáme žĺtky. Ak je cesto tuhé, môžeme pridať trochu mlieka polovicu cesta dáme do chladničky a druhú polovicu vyváľkame a roprestrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rozložíme nastrúhané jablká,hrozienka namočené v rume, škoricový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a orechy.Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta. pečieme najskôr 10 minút na 180 stupňoch apotom znížime teplotu na 160stupňov a pečieme ešte asi 35 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Medové krémešePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky 1 vajce 1 žĺtok 50g masla 100 g práškového cukru 1 PL rumu 2 PL medu NA POTRETIE: 2 PL medu, 2 PL rumu NA PLNKU: 1 l mlieka 2 žĺtky 2 zlaté klasy 2 PL polohrubej múky 200 g masla 150 g práškového cukru ŠĽAHAČKOVÁ PLNKA: 0,5 l smotany na šľahanie 2 smeta-fix 1 Pl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti, obe rozváľkame na tenko a upečieme na obrátenej strane plechu. Po upečení ich potrieme zmesov meku a rumu. V mlieku rozmiešame žĺtky. Zlaté klasy, polohrubú múku a uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo a práškový cukor. Plnku natrieme na jeden medový plát, potom natrieme vrstvu šľahačkovej plnky a prikryjeme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
hrnčekový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 H polohrubej múky 1 H kryštálového cukru 1/2 H oleja 1 H mlieka 2 vajcia 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečiva ovocie podľa chuti škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme do misky a poriadne premiešame. Plech si vymastíme a posypeme múkou. Na plech vylejeme cesto, posypeme škoricovým cukrom a dáme na to podľa chuti ovocie. pečieme pri 230 stupňoch cca. 25 minút. najjednoduchší a veľmi chutný koláčik priateľ sa idem za ním zblázniť:-) dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.1.2013, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v jogurtePOTREBNÉ PRÍSADY 600g kuracích pŕs 3 L škrobovej múčky 1 veľký jogurt biely strúhanka olej 3 strúčiky cesnaku Soľ čierne mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia umyjeme, očistíme a upravíme na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Škrobovú múčku vymiešame s jogurtom a s prelisovaným cesnakom. Do jogurtovej zmesy naložíme rezne a na 12 hodín odložíme do chladu. Rezne vyberieme z jogurtovej zmesy obalíme v strúhanke a na oleji vypražíme. dobrú chuť. príprava 30minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2011, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Brusnicovo- čokoládové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g masla 5 vajec 100g kryštálového cukru 1PL maizény 60g osladeného kakaa 250g mletých orechov Brusnice stužovač 1 kypriaci prášok do pečiva 1 smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a plech vystelieme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme dopenista a po jednom zašľaháme vajcia. Kakao zmiešame s mletými orechmi, práškom do pečiva a s maizénou sypkú zmes potom vmiešame do maslovej hmoty. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút. Vychladený korpus z plecha vyklopíme, odstránime papier. Brusnice opláchneme a spolu s práškovým cukrom vložíme do hrnca. Necháme zovrieť, 3 minúty varíme. Dáme z ohňa preč a necháme vychladnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURA NA HORČICIPOTREBNÉ PRÍSADY Kura 4 plátky slaniny alebo koľko kúskov meska toľko slaninky 3 L horčice 100 ml bieleho vína 1 cibuľa olej,soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Kura umyjeme a rozštvrtíme. Osolíme, okoreníme a dober potrieme horčicou. Na každý kúsok kuraťa dáme plátok slaninky a upevníme špáradlom. Cibuľu očistíme, nakrájame ako koľvek a poukladáme na dno pekáča a pokvapkáme olejom.Na cibuľu poukadáme kura. Do pekáče nalejeme víno a dostatočné množstvo vody pečieme pri 180 stupňoch cca: 65 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí alebo bravčový rezeň na pivePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzích alebo bravčovýc rezňov 2 dl hovädzí bujón 500-600 ml čierneho piva ( nič sa nestane ak budete mať aj normálne pivo ) 4 strúčiky cesnaku soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 1 cibuľa, 1 bobkový list, štipka sušeného rozmarínu a olej POSTUP PRÍPRAVY Rezne dobre z oboch strán naklepeme, oslíme, okoreníme čiernym korením a poprášime z oboch strán múkou. Na panvicu vylejeme 3-4 PL oleja a keď je horúci, vložíme doň rezne a opečieme z oboch strán každú e na stranu asi 5 minút. Rezne uložím na pekáč a prikryté necháme v teple. Do výpeku pridáme prelisovaný cesnak, podusíme, prilejeme pivo a bobkový list, rozmarína trochu čierneho korenia. Všetko necháme prejsť varom a rovnomerne nalejeme na rezne. Pekáč vložíme do rúry a pri 175 stupňoch dusíme 10-15minút. Podávame s pyré alebo s opekanými zemiakmi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2013, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Krabia NátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g krabie tyčinky 150g masla 2 PL syr v črievku bambíno alebo aký máte radi 2 PL tatarskej omáčky 2 PL kyslej smotany cibuľa, pažítka, korenie podľa vlastnej chuti. POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si rozmiešame v miske maslo, syr,tatarskú omáčku a kyslú smotanu. Pekne do jemna. Potom postupne pridáme na drobno nakrájané krabie tyčinky, cibuľu,pažítku a na záver korenie podľa chuti. Príprava cca.: 30 minút. Dobrá rada ak máte taký ručný krájač máte to za chvíľu urobené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |