. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína V. (katkav) ID 176
.
mimibazar.sk/katkav
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.5.2005
Naposledy: 7.6.2020 21:57
Aktualizácia: 7.6.2016 11:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 157
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

HARLEKÝNSKA KOCKA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 8 vajec, 180g pr. cukru, 160g mletých lieskových orieškov, 50g strúhanky a 1/2 balíčka prášku do pečivaPARÍŽSKY KRÉM : 4 šľahačky a 3 čokolády na varenieĎalej budete potrebovať ešte 3 šľahačky a 3 stužovače do šľahačky. Orechov si zomelte viac ako 160g aby Vám zostali aj na posypanie celého zákusku .

POSTUP PRÍPRAVY

Fotku tohto fantastického zákusku síce opäť nemám, ale snáď mi uveríte , že je skvelý:-))) Vypekám síce stále, ale toho času je tak málo..... A nikdy ma nenapadlo pri pečení ešte aj fotiť. Týmto " smekám " klobúk pred Marcelkou Kryštofíkovou, ktorá nás kŕmi denne perfektnými receptami a ešte všetko stíha aj fotiť, aby navnadila naše chuťové poháriky. Tak teda poďme nato :
Krém treba pripraviť deň vopred, ale nezabudnite uzamknúť chladničku, lebo ak ho sama nezjete ráno ho tam určite nenájdete. Takže šľahačky vymiešame nad parou spolu s čokoládami. Necháme ich vychladnúť a potom ručným šľahačom na nízkych otáčkach vymixujeme 3 minúty. Krém odložíme do chladničky a na druhý deň ho znova vyšľaháme ale už na hustý krém.
CESTO: . Žĺtka vymiešame s cukrom , strúhankou, práškom do pečiva a orechami. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Na upečené a vychladnuté cesto rozotrieme krém. Na krém navrtsvíme šľahačky , ktoré sme vyšľahali spolu so stužovačmi. Ide to rozotierať trošku horšie , ale stojí to zato. Drobné nezrovnalosti aj tak prekryjú mleté orechy, ktorými posypeme celý koláč :-) Skoro som zabudla na prípravu orechov. Najprv ich na sucho opražíme , aby sme sa zbavili šupky. Niektoré sa pri pražení vyzlečú samé, iným treba trochu pomôcť. Pošúchajte ich v dlaniach a šupka pekne zíde. Opražené orechy majú aj oveľa lepšiu chuť :-))) Tak hor sa do pečenia :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najlepší jahodovo- pudingový koláč na svete :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 200g hl.múky, 1dcl oleja, 10 poliev. lyž. horúcej vody, 1 prášok do pečivaPLNKA: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 300g kryš. cukru, 2 kyslé smotanyĎalej budete potrebovať : 2 šľahačky, 2 stužovače do šľahačky , 1 čokoládu na varenie a 4 jahodové kompóty v konzerve ( jasné, že čerstvé sú lepšie , ale keď nie sú ..... )

POSTUP PRÍPRAVY

Ľutujem, ale fotky som pridať nemohla, nakoľko nikdy nestihnem koláč ani odfotiť . Konečne sa mi to podarilo a moja milá dcérka mi pri " hre " s foťákom , ktorý mi potajomky čmajzla, vymazala aj to. Ale garantujem Vám koláč je naozaj SUPER !!! Sľubujem, že pri najbližšom pečení tejto dobroty ho už odfotím :-)
Takže poďme nato :
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej , vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť do ružova. ( klasická piškóta )
Medzitým si nechajte odkvapkať jahody. Z mlieka , zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Po vychladnutí, do pudingu zľahka zašľaháme kyslé smotany.
Na upečené cesto poukladáme jahody a na ne rozotrieme celý pudingový krém. Na krém ďalej navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu so stužovačmi a môžete pridať aj 1 vanil. cukor. Celý koláč ešte posypeme nastrúhanou čokoládou. A obžerstvo môže začať. Najlepší je však koláč na druhý deň, keď aj cesto pekne nasiakne. No len u nás bohužiaľ nemá čas nasiaknuť :-) Tak prajem dobrú chuť :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2013, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVÁ TORTA S BANÁNMI A PARÍŽSKYM KRÉMOM



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO :
- 6 vajec ,
150g prášk. cukru ,
1 balíček vanilk. cukru,
2 lyžice kakaa,
50g pomletých lieskových orechov,
50g hrubej múky,
2 banány,
1/2 balíčku prášku do pečiva


PARÍŽSKY KRÉM:
2 šľahačky,
2 čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku , do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Zmes dáme upiecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Parížsky krém pripravíme nasledovne :
Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Krém bude krásne tuhnúť. Jedna priateľská rada. Neodporúčam chodiť kontrolovať :-)))) Nedá sa mu totiž odolať a môže sa Vám stať, že nakoniec nebudete mať plnku do torty. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém.
Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladičky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechami a šľahačkou.
Určite ju vyskúšajte. Je jednoduchá a stráááááášne dobrá .
Prajem dobrú chuť.
PS: Fotky doložím neskôr .:-))) Musím však tortu piecť , keď budem sama doma, lebo moje tri " kyseliny " zničia tortu skôr ako stihnem priniesť foťák .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.11.2014, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu