
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() HARLEKÝNSKA KOCKAPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 8 vajec, 180g pr. cukru, 160g mletých lieskových orieškov, 50g strúhanky a 1/2 balíčka prášku do pečivaPARÍŽSKY KRÉM : 4 šľahačky a 3 čokolády na varenieĎalej budete potrebovať ešte 3 šľahačky a 3 stužovače do šľahačky. Orechov si zomelte viac ako 160g aby Vám zostali aj na posypanie celého zákusku . POSTUP PRÍPRAVY Fotku tohto fantastického zákusku síce opäť nemám, ale snáď mi uveríte , že je skvelý:-))) Vypekám síce stále, ale toho času je tak málo..... A nikdy ma nenapadlo pri pečení ešte aj fotiť. Týmto " smekám " klobúk pred Marcelkou Kryštofíkovou, ktorá nás kŕmi denne perfektnými receptami a ešte všetko stíha aj fotiť, aby navnadila naše chuťové poháriky. Tak teda poďme nato : Krém treba pripraviť deň vopred, ale nezabudnite uzamknúť chladničku, lebo ak ho sama nezjete ráno ho tam určite nenájdete. Takže šľahačky vymiešame nad parou spolu s čokoládami. Necháme ich vychladnúť a potom ručným šľahačom na nízkych otáčkach vymixujeme 3 minúty. Krém odložíme do chladničky a na druhý deň ho znova vyšľaháme ale už na hustý krém. CESTO: . Žĺtka vymiešame s cukrom , strúhankou, práškom do pečiva a orechami. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech. Na upečené a vychladnuté cesto rozotrieme krém. Na krém navrtsvíme šľahačky , ktoré sme vyšľahali spolu so stužovačmi. Ide to rozotierať trošku horšie , ale stojí to zato. Drobné nezrovnalosti aj tak prekryjú mleté orechy, ktorými posypeme celý koláč :-) Skoro som zabudla na prípravu orechov. Najprv ich na sucho opražíme , aby sme sa zbavili šupky. Niektoré sa pri pražení vyzlečú samé, iným treba trochu pomôcť. Pošúchajte ich v dlaniach a šupka pekne zíde. Opražené orechy majú aj oveľa lepšiu chuť :-))) Tak hor sa do pečenia :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Najlepší jahodovo- pudingový koláč na svete :-)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 200g hl.múky, 1dcl oleja, 10 poliev. lyž. horúcej vody, 1 prášok do pečivaPLNKA: 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 300g kryš. cukru, 2 kyslé smotanyĎalej budete potrebovať : 2 šľahačky, 2 stužovače do šľahačky , 1 čokoládu na varenie a 4 jahodové kompóty v konzerve ( jasné, že čerstvé sú lepšie , ale keď nie sú ..... ) POSTUP PRÍPRAVY Ľutujem, ale fotky som pridať nemohla, nakoľko nikdy nestihnem koláč ani odfotiť . Konečne sa mi to podarilo a moja milá dcérka mi pri " hre " s foťákom , ktorý mi potajomky čmajzla, vymazala aj to. Ale garantujem Vám koláč je naozaj SUPER !!! Sľubujem, že pri najbližšom pečení tejto dobroty ho už odfotím :-) Takže poďme nato : Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej , vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť do ružova. ( klasická piškóta ) Medzitým si nechajte odkvapkať jahody. Z mlieka , zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Po vychladnutí, do pudingu zľahka zašľaháme kyslé smotany. Na upečené cesto poukladáme jahody a na ne rozotrieme celý pudingový krém. Na krém ďalej navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu so stužovačmi a môžete pridať aj 1 vanil. cukor. Celý koláč ešte posypeme nastrúhanou čokoládou. A obžerstvo môže začať. Najlepší je však koláč na druhý deň, keď aj cesto pekne nasiakne. No len u nás bohužiaľ nemá čas nasiaknuť :-) Tak prajem dobrú chuť :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2013, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÁ TORTA S BANÁNMI A PARÍŽSKYM KRÉMOMPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : - 6 vajec , 150g prášk. cukru , 1 balíček vanilk. cukru, 2 lyžice kakaa, 50g pomletých lieskových orechov, 50g hrubej múky, 2 banány, 1/2 balíčku prášku do pečiva PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačky, 2 čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku , do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Zmes dáme upiecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Parížsky krém pripravíme nasledovne : Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Krém bude krásne tuhnúť. Jedna priateľská rada. Neodporúčam chodiť kontrolovať :-)))) Nedá sa mu totiž odolať a môže sa Vám stať, že nakoniec nebudete mať plnku do torty. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém. Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladičky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechami a šľahačkou. Určite ju vyskúšajte. Je jednoduchá a stráááááášne dobrá . Prajem dobrú chuť. PS: Fotky doložím neskôr .:-))) Musím však tortu piecť , keď budem sama doma, lebo moje tri " kyseliny " zničia tortu skôr ako stihnem priniesť foťák . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 22.11.2014, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |