. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana B. (suesy) ID 138919
.
mimibazar.sk/suesy
Oblasť: Stará Turá
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.2.2010
Naposledy: 28.5.2020 10:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

CHUŤOVKY

Rybacia pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

sardinky v oleji, 1 cibuľu, maslo, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Sardinky (bez oleja) dáme do misky a roztlačíme vidličkou, pridáme maslo (najlepšie je nátierkové), cibuľu a soľ. Všetko spolu pekne rozmiešame. Dáme do chladničky ztuhnúť. Podávame natretú na chlebe alebo inom pečive.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zeleninový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

rôzne druhy zeleniny, napr. paradajky, papriku, cibuľku, cesnak, uhorky, olej, bylinky, soľ, korenie, pečivo

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu nakrájame na kocky, dáme do misky posypeme soľou, korením, bylinkami, zalejeme trochou oleja, môže byť aj olivový. Zamiešame a šalát je hotový. Podáva sa ako hlavné jedlo s pečivom. Vhodné pre vegetariánov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obličkový čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

Zmiešať spolu 3 druhy sypaných čajov podľa pomeru:\r\n\r\n- zlatobyľ obyčajná - 2 diely\r\n\r\n- praslička roľná - 1 diel\r\n\r\n- stavikrv vtáčia - 1 diel

POSTUP PRÍPRAVY

3krát denne 1 polievkovú lyžicu zmesi čajov zaliať 0,25 l vriacej vody, nechať 15 minút vylúhovať a piť vlažný 10 minút pred jedlom. V období pitia čaju je potrebné piť veľa tekutín, okrem minerálok.\r\n\r\nUpozornenie: Doba pitia čaju je maximálne 6 týždňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cuketový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg postrúhanej cukety, 30 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame okrem čokolády. Na pekáč dáme papier, vylejeme cesto, dáme upiecť. Podávame posypaný cukrom, niekedy môžeme poliať povrch čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Parížska cibuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľa - podľa množstva, ktoré chceme robiť, mäsový vývar alebo mäsový bujón, bylinky - napr. bazalka, soľ, olej, mleté korenie, chlieb, syr (taký, čo sa ľahko natiera)

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájeme na prúžky, opražíme na oleji a aj s olejom dáme do hrnca a prilejeme mäsový vývar. Ak ho nemáme, prilejeme vodu s mäsovým bujónom. Pridáme bylinky, soľ, mleté korenie, poprípade trochu cesnaku. Polievku varíme pol hodinu. Popritom nakrájame chleba a urobíme z neho hrianky. Tie potom natrieme syrom. Keď je polievka uvarená naberieme do taniera, alebo misky, potom vložíme hrianku so syrom a dáme na 30 sekúnd zohriať do mikrovlnky, aby sa syr trochu roztopil. A podávame!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Cesnaková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

cesnak, mäkký syr - najlepší je bambino (alebo akýkoľvek v črievku), maslo (nátierkové-flora, alebo klasické, ale musíme ho vytiahnuť skôr, aby stihlo zmäknúť), majonéza (najlepšia je domáca, ale môže byť aj kupovaná), alebo tatárska omáčka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak pretlačíme, pridáme syr a maslo a zamiešame, osolíme. Cesnaku dáme toľko, aby bolo cítiť cesnakovú chuť, niekto dá menej, niekto viac. Nakoniec pridáme majonézu (keď ju nemáme, nemusíme ju dať, ale s majonézou má lahodnejšiu chuť). Miešať môžeme aj v ručnom miešači, kde nemusíme vynaložiť toľko sily ako pri miešaní vareškou. Dáme do chladničky stuhnúť. Podávame na chlebe, alebo na rožkoch, ktoré sú nakrájané na kolieska.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu