končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
CHUŤOVKY |
Rybacia pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY sardinky v oleji, 1 cibuľu, maslo, soľ POSTUP PRÍPRAVY Sardinky (bez oleja) dáme do misky a roztlačíme vidličkou, pridáme maslo (najlepšie je nátierkové), cibuľu a soľ. Všetko spolu pekne rozmiešame. Dáme do chladničky ztuhnúť. Podávame natretú na chlebe alebo inom pečive. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zeleninový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY rôzne druhy zeleniny, napr. paradajky, papriku, cibuľku, cesnak, uhorky, olej, bylinky, soľ, korenie, pečivo POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu nakrájame na kocky, dáme do misky posypeme soľou, korením, bylinkami, zalejeme trochou oleja, môže byť aj olivový. Zamiešame a šalát je hotový. Podáva sa ako hlavné jedlo s pečivom. Vhodné pre vegetariánov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obličkový čajPOTREBNÉ PRÍSADY Zmiešať spolu 3 druhy sypaných čajov podľa pomeru:\r\n\r\n- zlatobyľ obyčajná - 2 diely\r\n\r\n- praslička roľná - 1 diel\r\n\r\n- stavikrv vtáčia - 1 diel POSTUP PRÍPRAVY 3krát denne 1 polievkovú lyžicu zmesi čajov zaliať 0,25 l vriacej vody, nechať 15 minút vylúhovať a piť vlažný 10 minút pred jedlom. V období pitia čaju je potrebné piť veľa tekutín, okrem minerálok.\r\n\r\nUpozornenie: Doba pitia čaju je maximálne 6 týždňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cuketový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg postrúhanej cukety, 30 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame okrem čokolády. Na pekáč dáme papier, vylejeme cesto, dáme upiecť. Podávame posypaný cukrom, niekedy môžeme poliať povrch čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Parížska cibuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľa - podľa množstva, ktoré chceme robiť, mäsový vývar alebo mäsový bujón, bylinky - napr. bazalka, soľ, olej, mleté korenie, chlieb, syr (taký, čo sa ľahko natiera) POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájeme na prúžky, opražíme na oleji a aj s olejom dáme do hrnca a prilejeme mäsový vývar. Ak ho nemáme, prilejeme vodu s mäsovým bujónom. Pridáme bylinky, soľ, mleté korenie, poprípade trochu cesnaku. Polievku varíme pol hodinu. Popritom nakrájame chleba a urobíme z neho hrianky. Tie potom natrieme syrom. Keď je polievka uvarená naberieme do taniera, alebo misky, potom vložíme hrianku so syrom a dáme na 30 sekúnd zohriať do mikrovlnky, aby sa syr trochu roztopil. A podávame! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cesnaková pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY cesnak, mäkký syr - najlepší je bambino (alebo akýkoľvek v črievku), maslo (nátierkové-flora, alebo klasické, ale musíme ho vytiahnuť skôr, aby stihlo zmäknúť), majonéza (najlepšia je domáca, ale môže byť aj kupovaná), alebo tatárska omáčka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cesnak pretlačíme, pridáme syr a maslo a zamiešame, osolíme. Cesnaku dáme toľko, aby bolo cítiť cesnakovú chuť, niekto dá menej, niekto viac. Nakoniec pridáme majonézu (keď ju nemáme, nemusíme ju dať, ale s majonézou má lahodnejšiu chuť). Miešať môžeme aj v ručnom miešači, kde nemusíme vynaložiť toľko sily ako pri miešaní vareškou. Dáme do chladničky stuhnúť. Podávame na chlebe, alebo na rožkoch, ktoré sú nakrájané na kolieska. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |