. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Kamila B. (Sothis) ID 135564
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 1.3.2024 12:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

DOMÁCE PEKÁRNE

Pide alebo arabsky chlieb podla Slavka H. (Archaa)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31036&user=84161

POSTUP PRÍPRAVY

dakujeeem.. bol fantasticky..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja prvá poťahovaná


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Veľmi pekne ďakujem všetkým žienkam a mužičkom, ktorí sem prispievajú svojimi receptmi a nápadmi. Učila som sa, študovala.. a len vďaka vám som mohla vytvoriť túto tortičku... \r\nďakujem

POSTUP PRÍPRAVY

x

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.6.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Besbarmak (mas pat prstov)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovadzieho masa, bobkovy list, cierne korenie cele, 500 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 vajce, sol, cibula, mlete cierne korenie, 6 - 8 zemiakov, 4 velke cibule

POSTUP PRÍPRAVY

Presny preklad znamena - Besbarmak - mas pat prstov a znaci, mas pat prstov, s ktorymi jeme (v kazachstane sa jedava rukami, u nas doma uz vidlickou :)).

Do velkeho hrnca si dame varit hovadzie masko, osolime. Po zovreti odoberieme puriny a stiahneme ohen na minimu. Pridame bobkovy list, cierne korenie cele a varime. Ked je masko uvarene, vyberieme ho von a vlozime cele zemiaky a nechame uvarit (nie rozvarit) a vyberieme.

Medzitym, ako sa masko vari si pripravime cesto. Je to slizove cesto - muku, vajce, stipka soli, vlazna voda. vypracujeme a nechame odpocivat asi pol hodinku. Rozdelime si ho casti (kazdy take, ake uzna za vhodne) a rozvalkame akykolvek tvar na tenucko. Nakrajame kocky (ziadne presne velkosti, take ake sa podari :))

Z bujonu odoberieme asi pol litra az liter do druheho hrnca, nechame prevriet a pridame ciblku nakrajanu na mesiaciky. Dostatocne okorenime a este chvilku varime, aby bola cibulka makka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Naša rýchla čína :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäso – asi ¼ kg – napácujeme. Pác: trošku oleja, ¼ čaj. lyžička kari, ¼ čaj. lyžička červenej papriky, trošku sójovej omáčky. Odležať do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Čínske rezance (najlepšie váječné), ja som nemala, tak som použila váječné špagety 500 g. Do vriacej vody: soľ a pol čaj. lyžičky kurkumy. Priama príprava: 3 strúčiky cesnaku, 2 väčšie mrvky, 1 väčšia cibuľa, ¼ kapusty, namočené hríby (každý podľa svojej chuti, nemusia byť sušené, ale akékoľvek), 2 dcl kur. vývaru (dá sa namiesto vývaru pridať aj voda z hríbov), korenie na čínu, my sme pridali aj 7 korení na steak (rozdrvili na jemno).

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak nakrájame na malé kúsky, premiešame s korením na čínu, vhodíme do rozpálenej panvice (wok), do ktorej sme pridali asi 1 lyžičku oleja (nemusí byť veľa) a usmažíme, pokým nám nezačne krásne voniať. Potom vhodíme mrkvu, nastrúhanú na veľkom struháku a chvíľku smažíme. Do ošmahnutej mrkvy vhodíme cibuľu, ktorú sme si pokrájali na mesiačiky (v zimných mesiacoch, v letných dávame zelenú cibuľku, ale až na samí záver). Premiešame a chvíľku opražíme (počas miešania sme pridali rozdrvené korenie). Pridáme mäso (napácované na kúsky) a smažíme. Vhodíme hríby, trošku porestujeme a pridáme uvarené špagety. Premiešame a podlejeme vývarom. Nezakrývame, nedusíme, len miešame. Pridáme na jemno nakrájanú kapustu a ešte chvíľku necháme smažiť. \r\nUpozorním: nesťahujeme oheň, všetko sa robí veľmi rýchlo. \r\nPodávame. Prajem dobrú chuť. Nám to všetkým veľmi chutilo. Dokonca aj malá povedala, že toto je výborné. a to už je čo povedať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu