končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Jednoduchý domáci boršč (pre tých, čo nechcú pol dňa stráviť v kuchyni) :-)))))))POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 400-500g bravčového mäsa (ja dávam pliecko alebo výrezové mäso určené na guláš), menšia biela kapusta (pozor! nie kyslá ani červená), 2-3 menšie cvikly, 2 mrkvy, 1 petržlen (nemusí byť), 2 zemiaky, 1 paradajka (nemusí byť), soľ, drvená rasca, červená paprika, bobkový list, nové korenie, vínny ocot, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY originálny boršč sa robí s viac druhov mäsa, treba vám kopu hrcov a tak ďalej, ja som si to zjednodušila, stačí vám jeden hrniec :-))). 1 .Popražíte v hrnci cibuľku na oleji, šupnete na kocky nakrájané mäso, neskôr nahrubo nakrájanú kapustu, na kolieska mrkvu a petržlen. osolíte, dáte všetky korenia a dolejete vodu. Do polievky ešte šupnete na kocky či plátky nakrájané 2/3 všetkej cvikly. Polievka má byť hustá, takže zeleniny má byť takmer do vrchu hrnca. 2. Keď je mäso a zelenina polomäkké, pridáte na kocky nakrájané zemiaky a paradajku. Hotovú polievku odstavíte, zvyšnú cviklu postrúhate na najjemnejšom strúhadle a dáte do hrnca (už nevaríte, aby sa nezničili vitamínky z cvikly). 3. Pridáte na zakyslenie vínny či jablčný ocot (podľa chuti). 4. Podávate na tanieri ozdobené kyslou smotanou. 5. Dobrú chuť! Je to výborná mňamka, chutí oveľa lepšie ako tie kyslé oranžové vody, čo občas dávajú v reštike miesto boršču :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.7.2012, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kittynka pre neterku Johanku na 5 rôčkovPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kakaové piškóty, plnka: 2 tyčinky ľadové gaštany, 2 šľahačkové smotany POSTUP PRÍPRAVY na samotnú tortu som použila kakaovú piškótu podľa Janky (hubinky) a plnku z ľadových gaštanov, pomedzi plnku som dala banány. Tá plnka ale asi nebol v tej horúčave dobrý nápad, nabudúce použijem niečo ovocné. Požiadavka bola, aby torta nebola poťahovaná, moje dcérky však chceli silou- mocou robiť s hmotou s marhallow cukríkov. takže toto je kompromis, torta je pokvapkaná čokoládou, ten "mramorový" povrch je kúzlo nechceného, horúca čokoláda sa mi zmiešala s plnkou. Mačička je vyvaľkaná s poťahovacej hmoty, okraje sú z čokolády robené pomocou zápalky, kvetinky mi vykrajovali dcérky zo zvyšnej hmoty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.9.2009, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Domáce "boulé" :-))), úplne jednoduchý receptPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter vody, pol litra vodky, 2-3 citróny, 3-4 lyžice cukru, sezónne ovocie - najlepšie sú jahody, čerešne, višne, ríbezle, čierne ríbezle, marhule, hrušky, slivky - skrátka všetko ovocie, čo dobre chutí naložené v alkohole :-))) POSTUP PRÍPRAVY keď máte prebytok ovocia, nestíhate jesť a džemy a sirupy nemáte chuť robiť, alebo ich u vás nemá kto jesť, toto je ideálna príležitosť na ich zužitkovanie: ingrediencie sú len odhadom, závisí od vás, koľko alkoholu tam dáte, aj cukor je len odhadom, každý má rád rozlične sladké a takisto k sladkému ovociu stačí menej cukru a naopak. postup: . 1. do fliaš od zaváraním voľne vrstvíme ovocie a tenké kolieska citrónu: napr. vstva jahôd, vrstva čerešní, koliesko citrónu a zase jahody... tak do polovice až 3/4 fľaše. 2. prevaríme vodu s cukrom, dolejeme vodku, prehrejeme ale už nevaríme. Ešte horúce nalejeme do fliaš, ovocie musí byť zakryté. 3. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme pár dní postáť, nech ovocie pustí šťavu 4. môžete urobiť viac dávok, v pohode vydrží pár týždňov v chladničke, budete mať aj pre návštevu 4. naberieme do pohárov, ideálne sú široké ozdobné poháre, ozdobíme kolieskom citróna (okraje pohára môžeme otlačiť do cukru) a konzumujeme :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |