. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária G. (marču) ID 124246
.
Oblasť: Žarnovica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.11.2009
Naposledy: 7.1.2015 19:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvové batôžky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 250g Palmarinu, 250g nastrúhanej mrkvy, 1 prášok do pečiva+++ slivkový lekvár, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky, naplníme lekvárom, vytvarujeme batôžky a dáme piecť. (250 stupňov, cca 10-15 min) Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.2.2013, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Laskonky s karamelovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 400g kryštálového cukru, 100g orechov alebo kokosu ***PLNKA: 150g kryštálového cukru, 100ml vody, 400ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250g margarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame orechy (kokos). Na plech si dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 stupňov približne 30 minút.
***PLNKA: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku si rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme margarín. Dôkladne vyšľaháme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.2.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Odpaľované venčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg vody, 15 dkg oleja, 15 dkg hladkej múky, 4 vajcia ***PLNKA: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas, margarín, práškový cukor (podľa chuti), vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s olejom necháme zovrieť, pridáme múku, premiešame. Keď sa hmota oddeľuje od nádoby, odstavíme. Do mierne vychladnutého pridáme vajcia, dôkladne premiešame. Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a striekame na plech (plech sa nemastí). Pečieme cca 12-14 min pri teplote 250 stupňov. Počas pečenia neotvárame, pretože by splasli !!! Upečené prekrojíme a naplníme plnkou. PLNKA: V mlieku si uvaríme Zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do margarínu vymiešaného s práškovým a vanilínovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.1.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky, 1 Palmarin, 250 g kokosovej múčky, 500 g práš. cukru, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame a napĺňame do formičiek (nemastené). Pečieme pri 200-250 stupňoch, cca 5 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč "pekný Izidor"



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 15dkg masla, 16dkg práš.cukru, 4 žĺtky, 1 lyžica kakaa, 12dkg orechov, 7dkg hrubej múky, 1/2 PDP, sneh zo 4 bielkov***Orechová plnka: 20dkg orechov, 15dkg práš. cukru, 1 vanilka, um podľa chuti***Plnka 2 : 4 žĺtky, 3 lyžice kakaa, 10dkg práš. cukru, 20dkg masla***džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín upečieme cesto, ktoré potrieme džemom a orechovou plnkou. Plnku2 si pripravíme nasledovne: žĺtky, kakao a cukor miešame nad parou, kým nezhustne a k vychladnutému pridáme maslo, dobre vymiešame. Natrieme na orechovú plnku, dozdobíme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenský zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g práš.cukru, 4 vajcia, 1vanilínový cukor, 1,25dl oleja, 1,25dl mlieka, 300g polohrubej múky, pol balíčka PDP ***Plnka: 1l pomarančového džúsu, 2 Zlaté klasy, 6 polievkových lyžíc cukru***Na ozdobu: 2,5dl džúsu, 5dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoláda a um

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, Zlatých klasov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s umom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šťavnatý makový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hrubej múky, 250g mletého maku(alebo orechov), 250g masla, 200g práš. cukru, 4 vajcia, 1 lyžica kakaa, 1lyžčka sódy bikarbóny, 500ml mlieka ***SIRUP: 250g kryš. cukru, 200ml vody, šťava z 2 citrónov, 50ml umu***KRÉM: 300ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 2 žĺtky, 250 g masla, 140g práš. cukru, 50ml umu a čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme kakao, mak, múku so sódou bikarbónou, mlieko a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme pri 200 stupňoch.***SIRUP: Z vody s cukrom uvaríme sirup a do vychladnutého pridáme citrónovú šťavu a um. Sirupom rovnomerne polejeme celý koláč. ***KRÉM: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a uvaríme puding. Vychladnutý ho spojíme s maslom, ktoré sme predtým vyšľahali s cukrom a umom. Krém natrieme na koláč a pokvapkáme roztopenou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.12.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta na spôsob tiramisu


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Flámsky šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie cestovín (mušličky), 2-3 uhorky, 5-6 rajčín, šunka, tatárska omáčka, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené cestoviny necháme vychladnúť. Zeleninu a šunku si nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s cestovinami, postupne pridáme tatársku omáčku. Na záver osolíme, okoreníme podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.7.2011, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Domáci chlebík a lá Vladko :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 0,5 kg zemiakov (uvarené v šupke), 2 PL cukru, soli a octu, 1 KL rasce, pretlačený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Z 0,3 dl teplej vody, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý zmiešame s múkou, zemiakmi, soľou, rascou a octom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Po nakysnutí vypracujeme bochníky a necháme piecť 1 hodinu. Tesne pred dopečením potrieme chlebík cesnakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.9.2010, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu