. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dagmar K. (papenanddagy) ID 115427
mimibazar.sk/papenanddagy
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.10.2009
Naposledy: 17.11.2018 18:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

TORTY

ČOKOLÁDOVO – SMOTANOVÝ ZÁKUSOK



POTREBNÉ PRÍSADY

8 VAJEC 18 DKG PRÁŠKOVÉHO CUKRU 16 DKG ORECHOV 5 DKG STRÚHANKY ½ PRÁŠKU DO PEČIVA 1L SMOTANY 25DKG ČOKOLÁDY

POSTUP PRÍPRAVY

VYMIEŠAME ŽĹTKY S CUKROM, PRIDÁME ORECHY, STRÚHANKU A PRÁŠOK DO PEČIVA.
PRIDÁME VYMIEŠANÝ SNEH.

ŠĽAHAČKU UVARÍME SPOLU S ČOKOLÁDOU - 24 HOD. DOPREDU. NECHÁME VYCHLADIŤ A PRED PLNENÍM VYŠĽAHÁME.

(½ porcia – 6 vajec a ostatné ingrediencie na ½)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vynikajúci taliansky chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky 3 dl mlieka droždie 1 KL cukru 2,5 dl oleja 2 KL soli 5 strúčikov cesnaku 3 vetvičky rozmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme kvások, 1,5 dl oleja a osolíme. Necháme ½ hod. kysnúť. Cesto dáme na plech a roztlačíme ho.
Z 1 dl oleja, rozmarínu a cesnaku pripravíme zmes, vylejeme ho na cesto a popicháme prstami (poštipkáme).
Všetko necháme ½ hod. kysnúť a potom pečieme pri teplote 180 °C/30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové slimáky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: • 200 g hery • 300 g polohrubej múky • 1 lyžička soli • téglik kyslej smotany (180 g) • hotové cesto nechať odležať minimálne hodinu v chladničke (najlepšie celý deň) (ak sa ponáhľate a nemáte čas naťahovať sa s tvorbou cesta, môžte použiť aj lístkové cesto). plnka: • 300 g strúhaného syra • 100 g pomletej šunky • 1 PL kyslej smotany • 1 celé vajce • podľa chuti olivy

POSTUP PRÍPRAVY

- vyvaľkať cesto na hrúbku 0,5 cm
- potrieť plnkou
- pevne stočiť do rolády
- nakrájať na kolieska hrúbky 0,5 cm
- piecť pri 225°C 15 – 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

LINECKÉ KOLÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

750 G HLADKEJ MÚKY 250 G PRÁŠKOVÉHO CUKRU 500 G RASTLINNÉHO TUKU – HERA 1 VAJCE 1 KYPRIACI PRÁŠOK 1 VANILKOVÝ CUKOR

POSTUP PRÍPRAVY

- do muky a cukru posekáme rastlinný tuk,
- pridáme vajce, vanilkový cukor a kypriaci prášok,
- vypracujeme cesto,
- vyvaľkáme cca 0,50 cm cesto a vykrojíme tvary podľa vlastnej fantázie
- pečieme 180°C cca 10 min. (ružovo – hnedá farba)
- upečené obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

"ANGLICKÝ PUNČ"



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 L VODKY 0,5 L BIELÉHO VÍNA 35 - 50 DG KR. CUKRU 1,5 – 2 DL RUMU 1,5 – 2 BAL. VANILKOVÉHO CUKRU 1 CITRÓN – KOLIESKA

POSTUP PRÍPRAVY

- VŠETKO ZMIEŠAME VO VÄŠČEJ FĽAŠI (4 L),
- KAŽDÝ DEŇ POČAS TÝŽDŇA PREMIEŠAME - NEOTVÁRAŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vynikajúci orechový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

ORECHOVÝ ZÁKUSOK CESTO: 6 BIELKOV 22,5 DKG PRÁŠKOVÉHO CUKRU 22,5 DKG VLAŽSKÝCH ORECHOV - POMLETÉ TUK A MÚKA NA VYMASTENIE A POSYPANIE PLECHU PLNKA: 6 ŽĹTKOV 15 DKG PRÁŠKOVÉHO CUKRU 1 BALÍČEK VANILKOVÉHO CUKRU 3 PL KAKAA 25 DKG MASLA

POSTUP PRÍPRAVY

Z BIELKOV VYŠĽAHÁME TUHÝ SNEH, PRIDÁME CUKOR A ORECHY. HMOTU ROZOTRIEME A UPEČIEME CESTO. PO UPEČENÍ (200°C- CHVÍĽU). ZA HORÚCA PO DĹŽKE ROZREŽEME NA 4 PLÁTY (ak necháte cesto vychladnúť a potom ho budete krájať, nude sa lámať a mrviť).

NAD PAROU VYŠĽAHÁME ŽĹTKY S PRÁŠKOVÝM CUKROM, KAKAOM A VANILKOVÝM CUKROM. DO VYCHLADENÉHO ZÁKLADU ZAPRACUJEME VYMIEŠANÉ MASLO. PÁSY CESTA POTRIEME PLNKOU A SPOJÍME. POTRIEME AJ POVRCH A OZDOBÍME OPRAŽENÝMI LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu