
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
ČOKOLÁDOVO – SMOTANOVÝ ZÁKUSOKPOTREBNÉ PRÍSADY 8 VAJEC 18 DKG PRÁŠKOVÉHO CUKRU 16 DKG ORECHOV 5 DKG STRÚHANKY ½ PRÁŠKU DO PEČIVA 1L SMOTANY 25DKG ČOKOLÁDY POSTUP PRÍPRAVY VYMIEŠAME ŽĹTKY S CUKROM, PRIDÁME ORECHY, STRÚHANKU A PRÁŠOK DO PEČIVA. PRIDÁME VYMIEŠANÝ SNEH. ŠĽAHAČKU UVARÍME SPOLU S ČOKOLÁDOU - 24 HOD. DOPREDU. NECHÁME VYCHLADIŤ A PRED PLNENÍM VYŠĽAHÁME. (½ porcia – 6 vajec a ostatné ingrediencie na ½) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vynikajúci taliansky chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky 3 dl mlieka droždie 1 KL cukru 2,5 dl oleja 2 KL soli 5 strúčikov cesnaku 3 vetvičky rozmarínu POSTUP PRÍPRAVY Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme kvások, 1,5 dl oleja a osolíme. Necháme ½ hod. kysnúť. Cesto dáme na plech a roztlačíme ho. Z 1 dl oleja, rozmarínu a cesnaku pripravíme zmes, vylejeme ho na cesto a popicháme prstami (poštipkáme). Všetko necháme ½ hod. kysnúť a potom pečieme pri teplote 180 °C/30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové slimákyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: • 200 g hery • 300 g polohrubej múky • 1 lyžička soli • téglik kyslej smotany (180 g) • hotové cesto nechať odležať minimálne hodinu v chladničke (najlepšie celý deň) (ak sa ponáhľate a nemáte čas naťahovať sa s tvorbou cesta, môžte použiť aj lístkové cesto). plnka: • 300 g strúhaného syra • 100 g pomletej šunky • 1 PL kyslej smotany • 1 celé vajce • podľa chuti olivy POSTUP PRÍPRAVY - vyvaľkať cesto na hrúbku 0,5 cm - potrieť plnkou - pevne stočiť do rolády - nakrájať na kolieska hrúbky 0,5 cm - piecť pri 225°C 15 – 20 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
LINECKÉ KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY 750 G HLADKEJ MÚKY 250 G PRÁŠKOVÉHO CUKRU 500 G RASTLINNÉHO TUKU – HERA 1 VAJCE 1 KYPRIACI PRÁŠOK 1 VANILKOVÝ CUKOR POSTUP PRÍPRAVY - do muky a cukru posekáme rastlinný tuk, - pridáme vajce, vanilkový cukor a kypriaci prášok, - vypracujeme cesto, - vyvaľkáme cca 0,50 cm cesto a vykrojíme tvary podľa vlastnej fantázie - pečieme 180°C cca 10 min. (ružovo – hnedá farba) - upečené obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
"ANGLICKÝ PUNČ"POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 L VODKY 0,5 L BIELÉHO VÍNA 35 - 50 DG KR. CUKRU 1,5 – 2 DL RUMU 1,5 – 2 BAL. VANILKOVÉHO CUKRU 1 CITRÓN – KOLIESKA POSTUP PRÍPRAVY - VŠETKO ZMIEŠAME VO VÄŠČEJ FĽAŠI (4 L), - KAŽDÝ DEŇ POČAS TÝŽDŇA PREMIEŠAME - NEOTVÁRAŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vynikajúci orechový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY ORECHOVÝ ZÁKUSOK CESTO: 6 BIELKOV 22,5 DKG PRÁŠKOVÉHO CUKRU 22,5 DKG VLAŽSKÝCH ORECHOV - POMLETÉ TUK A MÚKA NA VYMASTENIE A POSYPANIE PLECHU PLNKA: 6 ŽĹTKOV 15 DKG PRÁŠKOVÉHO CUKRU 1 BALÍČEK VANILKOVÉHO CUKRU 3 PL KAKAA 25 DKG MASLA POSTUP PRÍPRAVY Z BIELKOV VYŠĽAHÁME TUHÝ SNEH, PRIDÁME CUKOR A ORECHY. HMOTU ROZOTRIEME A UPEČIEME CESTO. PO UPEČENÍ (200°C- CHVÍĽU). ZA HORÚCA PO DĹŽKE ROZREŽEME NA 4 PLÁTY (ak necháte cesto vychladnúť a potom ho budete krájať, nude sa lámať a mrviť). NAD PAROU VYŠĽAHÁME ŽĹTKY S PRÁŠKOVÝM CUKROM, KAKAOM A VANILKOVÝM CUKROM. DO VYCHLADENÉHO ZÁKLADU ZAPRACUJEME VYMIEŠANÉ MASLO. PÁSY CESTA POTRIEME PLNKOU A SPOJÍME. POTRIEME AJ POVRCH A OZDOBÍME OPRAŽENÝMI LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |