. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Tina H. (kokaZM) ID 102821
.
mimibazar.sk/kokazm
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.7.2009
Naposledy: 21.4.2024 11:23
Aktualizácia: 16.12.2014 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 278
RODINNÉ FOTOGRAFIE 61
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 793
RECEPTY 68
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

CUKROVINKY

Nanuky Magnum



POTREBNÉ PRÍSADY

6 žĺtkov, 450 mll mlieka, 150 g cukru, 390 g šľahačky, na dochutenie: vanilkový struk, matcha, alebo malinové pyré, na polevu: biela a tmavá čokoláda, oriešky, matcha.

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtky+mlieko+cukor dáme variť na 82 C, potom dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne precedíme a dochutíme podľa toho, akú chceme verziu nanukov.

1. vanilková príchuť - vanilkový struk
2. matcha príchuť - 9 g matcha
3. malinová príchuť - 90 g malinového pyré

Poriadne premiešame a pridáme vyšľahanú šlahačku. Premiešame. Naplníme formy na nanuky a dáme minimálne na 8 hodín zamraziť. Polevu dáme do vysokého pohára a pomaly namáčame, aby ostalo na nanuku čo najviac polevy.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Lotus cheescake /nepečený/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík Lotus keksy, 70 gr masla, 400 gr nátierka Lotus, 180 g smotana na šľahanie, 20 g pr.cukor, , 250 g mascarpone, 1 smotanový Pribinačik

POSTUP PRÍPRAVY

Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.

Z nátierky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.

Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievk.lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov). Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.

Zmixovať opatrne mascarpone, 250g Lotus nátierky a pribináčik. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2022, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci Snicker



POTREBNÉ PRÍSADY

225 g hl. múky, 75 g pr.cukru /do cesta/, 200 g masla, 175 g Hery, 4 PL pr.cukru /do plnky/, 1 karamelové Salko, 250 g arašidy, poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:

Z múky, masla a cukru vypracujeme cesto a vyvaľkáme na plech s papierom na pečenie 30 x 22 cm a upečieme.

Krém:

200 g masla a 4 pol. lyžice cukru dáme variť, pridáme už skaramelizované salko, varíme kým sa všetko nespojí, potom pridáme 250 g solených arašidov a povaríme 5 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáci Čierny princ



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 200 g kr.cukru, 2 č.lyž. citrónovej šťavy, 50 g pr.cukru, detské piškóty, poleva /čoko+cera/

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme nad parou do peny tak dlho, pokiaľ sneh riadne nestuhne. Odstavíme, zľahka primiešame práškový cukor. Na plech rozložíme okrúhle piškóty alebo upečieme klasické piškotove cesto a vykrojíme kolieska. Cukrárskym vreckom formujeme špice. Dáme ich do rúry zohriatej na 120°C na cca 3 minúty, aby sa trošku prisušili. Necháme vychladnúť, a potom polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme rozpustením cery a čokolády

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáca napolitánka Mila



POTREBNÉ PRÍSADY

1 maslo 250 g, 250 g sušeného mlieka, 150 g pr.cukru, 1 PL vanilkovej esencie, 8 tortových oblátok , navrch poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo čerstvé, cukor vymiešame do penista postupne pridáme sušené mlieko a vanilkovu esenciu, premiešame. Oblátky rozložíme potrieme krémom vrstvíme 4x oblátok vrchná na poliate čokoládovej polevy. Zaťažíme aspoň cez noc. Pripravíme si čokoládovú polevu rovnomerne rozotrieme, necháme stuhnúť. Po stuhnuti pokrájame na rezy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Domáce horalky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíky tortových oblátok, 250 g pr.cukru, 4 PL Gustin, 1 Salko, 125 g Cery, 125 g masla, 150 g mletých orechov , 4 PL kakaa, super je pridať aj arasidove maslo, čokopoleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, ceru pokrájame do misy na malé kúsky dáme na vodný kúpeľ cukor, gustin, rozpustíme. Pridáme salko, mleté vlašské orechy, kakao, premiešame. Urobí sa nám hustý čokoládový krém. Oblátky rozložíme potrieme krémom vrstvíme 4-5 oblatok. Postup opakujeme pokiaľ sa neminie, krém. Poukladáme na seba zaťažíme dáme do druhého dňa stuhnúť. Na druhý deň pokrájame. Horalky namáčame do čokoládovej polevy zo všetkých strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Keltýš, kaľkýš



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg pšenice, 1/2 kg raže. Môže sa dať len pšenica, alebo viac pšenice. Je sladšia, Med, hrubá múka, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Robí sa väčšinou cez zimu, alebo koncom zimy, keď ešte nie sú teplá. Obilie umyjeme, dáme na 24 hodín do vody. Potom ho rozložíme na sitko, a udržujeme vlhké /napr.rozprašovačom/. Občas ho preplácheme, aby neplesnelo. Ak je naklíčené /trvá to 2-3 dni/, zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme 5-6 l vody. Chvíľu necháme, pomiešame a precedíme. Trošku šťavy odložíme bokom.

Do hotovej vody pridávame múku opatrne a miešame rýchlo. Musí to byť ako palacinkové cesto.


Na dno janského skla dáme šťavu, čo sme si odložili a do toho vylejeme cesto. Od kraja cca 2 cm, aby nevykypelo.
Pečieme pri 150-170 C asi 2 hodiny. Vytvorí sa na vrchu akoby kôrka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Štrúdla bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe. Našla som na fcb - zápisník receptov, autor p. Timea Szocsová. Štrúdla na jej fotke vyzerala neskutočne krásna a keďže pridala recept, musím si ho niekam uložiť a niekedy vyskúšať.

POSTUP PRÍPRAVY

kopírujem od pani Timei:

2 ks banánu
2 ks vajíčok
1 lyžica medu
Postup

Banán rozmixuj v mixéri spolu zo žĺtkami a medom dohladka. Následne do cesta vmiešaj vyšľahaný sneh z bielok.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kremrole podľa mojej babičky



POTREBNÉ PRÍSADY

U nás to boli vždy kremrole, preto ma prekvapil názov "šamrole", alebo aj "haboše" Opisujem recept, čo som našla po babičke, ale veru neskúšala som to, no môžem garantovať, že sú najlepšie.

POSTUP PRÍPRAVY

1. cesto : 8 dkg múky hladkej, 28 dkg smetolu. Večer zamesime a dáme stuhnúť.

Na druhý deň robíme 2. cesto: 20 dkg hladkej múky, trošku soli, 1/2 veľkej lyžice octu, 2 žĺtky, 8 veľkých lyžíc vlažnej vody. Cesto spracujeme, vyvaľkáme a vložíme 1. cesto. Rozvaľkáme 2 x.


Postup asi každý vie, nakrája sa radielkom na pásiky a točí sa okolo železných rúrok, ktoré sa mierne namastili a upečie sa. Po upečení sa chvíľku nechá, po chvíľke ide cesto ľahko dolu.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2016, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Domáce kokosové mlieko



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g sáčik strúhaného sušeného kokosu 2 litre vody

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu dáme variť, no nie však vrieť a vypneme. Potom pridáme kokos, pomiešame a necháme spariť tak do hodinky pod pokrievkou. Po tomto čase to treba dať do mixéra, pomlieť a následne precediť cez plátenko. Treba to riadne vyžmýkať. \r\nMlieko sa dá aj niekoľko dní skladovať v chladničke. Nám chutí s vanilkovým cukrom, ale aj ako koktajl s banánom. \r\n\r\nZvyšný kokos použijem na rôzne cukrovinky, ako kokosové ježe, alebo zmiešam s tvarohom a robím tvarohovo-kokosový mrežovník.,......\r\nAlebo sa pridajú 4 banány, trošku z toho mlieka a rozmixuje sa to a je to celkom dobrý puding.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2016, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu