končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Moje prve rozky.....chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Rozky: 700 g hladkej muky, 230 ml vlazneho mlieka, 1PL oleja, 2CL soli, 1CL cukru,1 bal.suseneho drozdia, voda na potretie, sunkovy salam, struhany syr.V polovici rozkov je platok salamy a kusok struhaneho ementalu.Rozky su pecene na 220 stupnov 20 minut.Pred a po vybrani z rury potriet vodou. Chlieb: je z hotovej zmesi "Sonnenblumen Brotmischung" s pridanim 340 ml vlazneho mlieka a1 bal.suseneho drozdia.Je upeceny v elektrickej rure na 230 stupnov 5 minut a 180 stupnov 35 minut. Pred vlozenim a po vybrati z rury potriet vodou.A taktiez pred vlozenim popichat vidlickou. Cesto je vymiesene a vykysnute v DP FIF -takmer taka ista ako ETA Siesta- na programe Rychly- trva to 28 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 20.8.2010, 0:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Írsky chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky celozrnnnej múky, 2-3 PL cukru, 1 ČL sódy bikarb., 1ČL pr. do pečiva, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1 šálka kefíru, 1 vajce...trochu roztopeného masla na potretie, ovesné vločky alebo sezam na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z hore uvedených surovín si vypracujeme cesto. Ja vätšinou robievam bochníčky alebo bagetky, ale možte kľudne aj chlebík, ale menšie kusky pečiva u nas viac chutia :-) Takže v tomto pripade z cesta vytvarujeme okrúhle bochníčky, ktoré postláčame, aby boli ploskejšie, pretože sa počas pečenia dosť zdvyhnú a napuchnú. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Cez celý bochníček urobíme ostrým nožom "X" a potrieme roztopeným maslom zmiešaným s trochou kefiru. Nachoniec bochníčky posypeme ovesnými vločkami alebo sezamom, prípadne semienkami. Pečieme pri teplote 160C približne 25 min, do hneda..Ak by ste piekli chlebík, tak ten sa potom pečie dlhšie, aby sa dobre prepiekol.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Jana P. (Jana164) ID 50613 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 5.5.2012, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vyprážaný syrový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY starší chlieb, 1 mladú cibuľku alebo pór, 1 roztierateľný syr, 1 vajce, šunka podľa chuti, soľ alebo vegeta, olej, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku alebo pór nakrájame nadrobno, zmiešame so syrokrémom, vajcom, nadrobno nakrájanou šunkou, vegetou, dochutíme soľou, natrieme na plátky chleba, natretou stranou otlačíme do strúhanky, opečieme z tejto strany na oleji a podávame s čerstvou zeleninou. Výborná večera alebo výdatné raňajky máte hotové! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Slávka D. (SlavkaPupavka) ID 146435 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Rýchly domáci chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme: 700g hladkej múky, 1 kopcovitú PL tatárskej omáčky,1KL soli,1KL sódy bikarbóny,1KL cukru, dl mlieka, 150g bieleho jogurtu POSTUP PRÍPRAVY Múku preosjeme, zmiešame so soľou, sódou a cukrom.Pridáme vlažné mlieko,jogurt vymiešaný s tatárskou omáčkou a vymiesime kypré cesto. Na pomúčenej doske urobíme bochník, vložíme do vymastenej okrúhlej formy vysypanej polohrubou múkou, navrchu nakrojíme krížom a dáme do vyhriatej rúry. Pri miernejšej teplote pečieme 45 minút, až je bochník upečený pekne do zlatohneda. Podávame čerstvý, vtedy je najchutnejší. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Formičky na chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ahoj maminky.Nemate niektora skusenosti z Formickami na pecenie na chlieb? viz. foto.Vyzeraju velmi pekne a zaujimavo.Dakujem za odpovede. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 2.9.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bananovy chlieb - bez cukru a strasne rychlyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 stredne banany 1 a pol hrnceka muky pol hrnceka dzusu (podla toho, co mam doma, skusala som jablkovy, pomarancovy alebo hroznovy) 1 jablko 1 vajce 1 lyz. prasku do peciva trosku skorice (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame muku s praskom do peciva. Do nadobky ponorneho mixera dame banany, pridame osupane ocistene jablko (usetrite si struhanie) a pridame vajce. Vareskou jemne primiesame muku s praskom do peciva a pridame dzus. Sup do formy (vymastenej a vysypanej ak treba) a pecieme cca pri 175 stupnoch.Asi po 20 minutach znizime teplotu na 150 stupnov a dopecieme. Pecie sa dost dlho, mozno aj 45 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mariana L. (miracle77) ID 30191 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Obrovský chliebPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Tak takto nám narástol obyčajný zemiakový chlieb, paradoxne z hladkej múky špeciál:-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slávka G. (Slávina06) ID 88062 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 27.4.2009, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kukuričny chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kukurična muka biela-mleta na vodnom mlyne-taku som pozhanala:=))))))))))) voda, sol, cukor,domaca mast asi 3-4pl POSTUP PRÍPRAVY Pol kila muky dame do nadoby vlievame vodu,tolko aby cesto bolo akuratne ani huste ani riedky,aby sa snim dalo pracovat,posolime a pocukrujeme menej popraska.Pridame rozpustenu mast,premiesame dodame ak treba muku.Plech vymastime mastou. Pečieme na 180´ 50min tak do ružovo žlta je to suchy chlieb trošku dusi,ked sa papa lebo je muka hrubšia ako z obchodu,ale velmi chutny ma origoš kukuričnu chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.1.2009, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pide alebo arabsky chlieb podla Slavka H. (Archaa)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31036&user=84161 POSTUP PRÍPRAVY dakujeeem.. bol fantasticky.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kamila B. (Sothis) ID 135564 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hydratovaný kváskový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Upravený hydratovaný chlieb od nelkafood.sk Pisem si mnozstvo surovin na chlebicek z cca 500g muky. Rozkvas: 125g raznej chlebovej, 125g vody, lyžica ražného kvásku. Cesto: 370g hladkej psenicnej ci spaldovej muky, 260g vody, cca 2 lyzicky soli, plnsia polievkova lyzica oleja :) , rasca POSTUP PRÍPRAVY postup: https://nelkafood.sk/kvaskovy-chlieb/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |