končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
CUKROVINKY |
Kalorické guľôčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 8 ks orieškových tatraniek, 150 g mletých vlašských orechov, 125 g masla, 1 polievková lyžica rumu, 1 polievková lyžica mlieka, materiál na zdobenie: strúhaný kokos, čokoládové hoblinky, farebná ryža atď POSTUP PRÍPRAVY 1. Pomelieme tatranky a zatiaľ necháme zmäknúť maslo. 2. Tatrankový prášok zmiešame s pomletými orechami, pridáme maslo, rum a mlieko. 3. Zo surovín vypracujeme hladkú hmotu. Ak je zmes veľmi tuhá, pridáme ešte trošku mlieka. 4. Necháme hodinu odstáť v chladničke a zo studenej hmoty tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v pripravenom ozdobnom materiáli. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2011, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Slovenská baklavaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 24 (500) plátov (g) štrúdľového cesta, 250 g vlašských orechov, 60 g hnedého cukru, 1 polievková lyžica škorice, 1 vanilínový cukor, 175 g masla, 90 ml medu, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY 1. Orechy nasekáme na menšie kúsky, ale nemelieme! Zmiešame ich s oboma cukrami a škoricou. 2. Maslo dáme roztopiť, pretože ho budeme potrebovať na potieranie. 3. Plech vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta. Každý jeden plát potierame maslom. 4. Po 6 vrstve cesta posypeme nahrubo 1/3 orechovou zmesou. A postup opakujeme až kým neminieme všetky orechy i pláty. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2014, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Jednoduché, rýchle a skvelé praclíčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 čajové lyžičky soli, 1 Palmarin, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia na potieranie ................. poleva: 2 bielka, 4 čajové lyžičky soli a 4 čajové lyžičky hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Múku s kypriacim práškom a soľou preosejeme do misy. Pridáme pokrájaný tuk a šľahačku. Cesto poriadne vymiesime, vyvaľkáme a vykrajujeme praclíčky. Nemusí sa dať odležať, teda pracujeme s ním hneď, čo nám urýchli pečenie. Praclíky uložíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch. Polevu pripravíme tak, že rozhabarkujeme bielka s múkou a soľou. Polevou naplníme sáčok a keď praclíčky začnú chytať farbu, ozdobíme ich slanou zmesou a necháme piecť dozlata. Ako alternatívu ich môžeme posypať kmínom, sezamom či postrúhaným tvrdým syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.8.2011, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
slané pečivoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 50 dkg hladkej múky, 25 dkg Pamarin, 1 šľahačková smotana, štipka soli Plnka: 2-3 ks klobásky, 1 vajíčko, 1 syr v črevku, soľ, Na potretie : 1 žĺtko, soľ, kmín POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Klobásky si zomelieme v mixéri či na mäsovom mlynčeku, pridáme surové vajíčko, syr v črevku, dobre premiešame a podľa potreby dochutíme soľou či korením. Cesto si rozvaľkáme a buď si ho rozkrájame na štvorce, alebo si pomôžeme formičkou na pirohy, do stredu dáme plnku, preložíme, dobre postláčame, potrieme vajíčkom, posypeme kmínom a dáme piecť do zlata. Dobrú chuť... Obmena Toto cesto je vhodné aj na prípravu sladkých lekvárových taštičiek. Namiesto klobáskovej plnky, dáme ľubovoľný lekvár (najlepší je slivkový). Vajíčkom nepotierame!!! Pečieme hneď v rúre a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.2.2012, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Vajíčkový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajíčok uvarených na tvrdo, 1 mrazená zelenina TRIO, majolka z LIDLA, polievková lyžica horčice, soľ POSTUP PRÍPRAVY Uvarené vajíčka si pokrájam na krájači vajíčok, pridám uvarenú a vychladnutú zeleninu, pridám majolku z Lidla, lyžicu horčice, dosolím podľa chuti, premiešam a necháme postáť, aby sa chute spojili a hotovo. Nehovorím, že je to zdravé jedlo,... ale chutné určite je :D. Foto doložíím :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Krabí šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 25O gr krabích tyčiniek, 250 gr mrazenej zeleniny TRIO, 3 cibule, 1/2 majolky z LIDLA, skladkokyslý nálev POSTUP PRÍPRAVY Krabie tyčinky zvyknem povariť, (napučia a majú lepšiu chuť), ale nie dlho, stačí 5 min. a nechám ich vychladnúť. Tyčinky "olúpem" od ochranného papiera a pokrájam nadrobno, zeleninu povarím v posolenej a ovegetovanej vode, nechám vychladnúť. Cibuľu očistím, pokrájam nadrobno, dám na sítko a prelejem horúcou vodou. To preto, aby bola ľahko stráviteľná. Potom už len dám všetko do misky, pridám polovičku majolky z LIDLA - tá je najlepšia, žiadna octová chuť, a zalejem skladko-kyslým nálevom (aký dávate napr. do uhorkového šalátu). Prilievam pomaly, lebo šalát má byť "mokrý", konzistencia šalátu je redšia ako klasický zemiakový majonézový šalát. No a necháme odstáť, vychladnúť, aby sa chute spojili :). Podávame s čerstvým pečivom či chlebíkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryža z tlakáčaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1,5 lyžice vegety, 1 šálka studenej vody, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme umytú ryžu, popražíme, pridáme vegetu a zalejeme vodou. Tlakový hrniec zatvoríme, a počkáme, kým nám začne "fučať". Vtedy stiahneme plyn na minimum a necháme 2 min. variť. Potom plyn vypneme a hrniec odstavíme. Za cca 5 min. hrniec otvoríme a máme hotovo! Je to rýchle a ešte sa mi nestalo, žeby ryža nebola uvarená. Rovnako varím aj cestoviny, tie dám ho tlakového hrnca, zalejem vodou tak, aby voda bola cca 2 -3 cm nad cestovinou a zatvorím. Počkám, až sa rozfučí a stiahnem plyn, a varím 2 min. Potom vypnem, počkám až povolí pokrievka, a môžeme podávať. Rovnako varím aj zemiaky, len s tým rozdielom, že vody dávam len 0,5 dl vody! Zemiaky si pokrájam buď na štvrťky, či polovičky, posolím, a pridám poldeci (niekedy aj menej) vody a postup je rovnaký ako pri cestovinách´ :). Je to veľmi rýchle varenie a hlavne jednoduché. Len neodbiehať od sporáka a pekne počkať tie 2 minútky :). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.8.2010, 1:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cukinová polievka - fakt stojí za skúšku :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 cukina, 2 cibule, 3 zemiaky, 2 pol.lyžice vegety, trocha ml.čierne korenie, voda, olej POSTUP PRÍPRAVY Ak máme mladú cukinu, tak ju len umyjeme a pokrájame na kocky, môžu byť aj väčšie-tie kocky :), ak je cukina staršia, tak ju ošúpeme a vydlabeme. Cibuľu si pokrájame a orestujeme na oleji, pridáme cukinu, očistené a na kocky pokrájané zemiaky a zalejeme vodou. Pridáme vegetu, mleté čierne korenie, prikryjeme pokrievkou a dusíme. Vody dáme len toľko, aby všetka zelenina bola zaliata, max. 2 cm nad. Po udusení cca 25 min. ponorným mixérom rozmixujeme a môžeme podávať. Ako prílohu je vhodné dať na kocky opečený chlebík. Ja som ho robievala vo friťáku ako hranolky, ale zdravší spôsob je, starší chlebík pokrájať na kocky, dať na plech na pečenie a šupnúť ho na chvíľku cca 10-15 min. do horúcej rúry opiecť do zlatova :). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 23.7.2013, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |