. .. .. .. .. .. .
. .

Ryža z tlakáča - RECEPT 17447

veronika r. (nikac) ID 94428
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.5.2009
Naposledy: 26.3.2022 18:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 26
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Ryža z tlakáča


[ recept č. 17447 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1,5 lyžice vegety, 1 šálka studenej vody, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme umytú ryžu, popražíme, pridáme vegetu a zalejeme vodou. Tlakový hrniec zatvoríme, a počkáme, kým nám začne "fučať". Vtedy stiahneme plyn na minimum a necháme 2 min. variť. Potom plyn vypneme a hrniec odstavíme. Za cca 5 min. hrniec otvoríme a máme hotovo! Je to rýchle a ešte sa mi nestalo, žeby ryža nebola uvarená.
Rovnako varím aj cestoviny, tie dám ho tlakového hrnca, zalejem vodou tak, aby voda bola cca 2 -3 cm nad cestovinou a zatvorím. Počkám, až sa rozfučí a stiahnem plyn, a varím 2 min. Potom vypnem, počkám až povolí pokrievka, a môžeme podávať.
Rovnako varím aj zemiaky, len s tým rozdielom, že vody dávam len 0,5 dl vody! Zemiaky si pokrájam buď na štvrťky, či polovičky, posolím, a pridám poldeci (niekedy aj menej) vody a postup je rovnaký ako pri cestovinách´ :).
Je to veľmi rýchle varenie a hlavne jednoduché. Len neodbiehať od sporáka a pekne počkať tie 2 minútky :).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


V tlakovom hrnci na oleji udusíme cibuľu, trio zeleninu, nakrájané šampióny a počkáme, kým trochu zmäknú.


Pridáme umytú ryžu a ešte chvíľočku miešame.


Pridáme koľko ryže toľko vody a za lyžicu vegety.


Tlakový hrniec zatvoríme a varíme podľa postupu, ktorý je uvedený v recepte.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Cukinová polievka - fakt stojí za skúšku :) | Ryža z tlakáča | Krabí šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (17.7.2010, 13:08)
chcem sa opytat, ked odstavim hrniec, mam hned vypustit z neho paru a nechat este 5 minut postat, alebo tu paru tam este tych 5 minut necham??????
ODPOVEDAŤ
veronika r. (nikac) ID 94428 (14.8.2010, 1:10)
prepáč, že neskoro odpisujem, tú paru tam treba nechať, ryža by bola tvrdá, hrniec otvoriť až po 5 minútach (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (5.12.2009, 10:39)
Tie cestoviny su dobry tip. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (Akve) ID 92234 (30.8.2009, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (nikac) ID 94428 (31.8.2009, 10:27)
ďakujéééém (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu