
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
veronika r. (nikac) ID 94428 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Slovenská baklava[ recept č. 37770 zo dňa 27.2.2011 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 24 (500) plátov (g) štrúdľového cesta, 250 g vlašských orechov, 60 g hnedého cukru, 1 polievková lyžica škorice, 1 vanilínový cukor, 175 g masla, 90 ml medu, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY 1. Orechy nasekáme na menšie kúsky, ale nemelieme! Zmiešame ich s oboma cukrami a škoricou. 2. Maslo dáme roztopiť, pretože ho budeme potrebovať na potieranie. 3. Plech vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta. Každý jeden plát potierame maslom. 4. Po 6 vrstve cesta posypeme nahrubo 1/3 orechovou zmesou. A postup opakujeme až kým neminieme všetky orechy i pláty. 5. Pred pečením je dôležité, aby sa koláč narezal aspoň do polovice hĺbky na trojuholníky. Inak by sa po upečení nedal dobre krájať a drobil by sa. 6. Pečieme asi 15 minút pri teplote 180 °C, kým nie je chrumkavá a zlatohnedá. 7. Zatiaľ si ohrejeme med s citrónovou šťavou tak, aby sa dal liať. Horúci med nalejeme na práve z rúry vytiahnutú baklavu. 8. Takto necháme úplne vychladnúť a vychladnutý koláč dokrájame podľa rozkrájaných trojuholníkov. |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (18.5.2014, 13:42) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (10.3.2011, 10:52) |
Fíha tak tomuto sa nesmierne teším, milujem baklavu, určite vyskúšam. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |