Zuzana B. (Zaina72) ID 62769 |
|
mimibazar.sk/zaina72 |
Oblasť: Malacky |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.10.2008 |
Naposledy: 13.3.2017 17:51 |
Aktualizácia: 29.9.2016 10:44 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Prísady sú uvedené v postupe
POSTUP PRÍPRAVY
750g pomletého bravčového, hovädzieho, teľacieho alebo morčacieho mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a roztlačeným cesnakom podľa chuti. Pridáme strúhanku, lyžicu hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať, trošku vody a vajce (môžme vynechať). Zo zmesi tvarujeme guličky asi ako väčšie marhule, ktoré vkladáme do maslom vymasteného pekáča. Pomedzi guľky vkladáme celé zelerové, ligurčekové a petržlenové vňate. Pohár ošúpaných sterilizovaných paradajok rozmiešame s malým paradajkovým pretlakom a tromi lyžicami kečupu, alebo použijeme 420ml balenie šúpaných paradajok z obchodu. Paradajkovú hmotu ochutíme troškou cesnaku, bazalkou, oreganom a prelejeme cez mäsové guľky. Na 200 stupňoch pečieme podľa potreby asi 35 minút a na záver z vrchu zagrilujeme alebo zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (4) posledné: 18.10.2018, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |