. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Nutellky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 ml mlieka, 100 g rozpusteného masla, 1 vajce, 80 g kryštálového cukru, štipka soli, 500 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia. Ďalej 100 g rozpusteného masla, 60 g mletých mandlí, 60 g kokosu, 1 lyžička škorice, 30 g práškového cukru, nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou odkrojujeme rovnako veľké kúsky, ktoré rukou sploštíme, naplníme nutellou, zabalíme a sformujeme do guličky. Pekáč vymastíme maslom. V miske zmiešame mandle, kokos, cukor a škoricu. Každú guličku namočíme do roztopeného masla a obalíme v sypkej zmesi. Skladáme do pekáča tesne k sebe. Chvíľku ešte necháme nakysnúť, potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 C a pečieme cca 30 minút.

Tieto skvelé koláčiky som objavila na: www.mamincinyrecepty.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.5.2010, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkovo tvarohové šatôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 ml vlažného mlieka, 60 g zmäknutého masla, štipka soli, 60 g cukru, 500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky kardamónu, 15 g čerstvého alebo 1,5 lyžičky sušeného droždia. Náplň: 250 g tvarohu, 1 PL pudingového prášku, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, hrozienka naložené v rume. Okrem toho na potretie 1 vajce+troška mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme časť vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, maslo a dolejeme zvyšné mlieko (môžme ho troška pridať ak by ho bolo do cesta málo) a kardamón. Ja som kardamón nedávala, lebo som ho doma nemala. Cesto dôkladne vypracujeme, ale nenechávame kysnúť ihneď ho dáme na dosku a vyvaľkáme z neho plát. Ten rozkrájame na 24 štvorcov. Do stredu každého štvorca dáme náplň, rohy preložíme do stredu a stisneme k sebe.
Formičky na muffiny vymastíme maslom a vložíme do každej šatôčku. Necháme asi 30 minúť kysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajcom s troškou mlieka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C, cca 20 minút.
Príprava náplne: tvaroh klasický v alobale dáme do plátienka a dobre z neho vystískame všetku vodu. Potom ho dáme do misky, pridáme vajce, vanilku, pudingový prášok, cukor, hrozienka.
Z tejto dávky mi vyšli 2 muffinkové plechy, teda 24 koláčikov

Nechala som sa inšpirovať na: http://foto.dama.cz/foto.php?f=486883, len som zmenila náplň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 9.8.2011, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy so salkom a musli posýpkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebovala som spotrebovať uvarené salko, tak som hľadala nejaký receptík, kde by som ho mohla použiť. Nechala som sa inšpirovať na www.moje-kuchteni.blog.cz. Rezy som nakoniec robila trocha inak, ale tá posýpka ma veľmi zaujala a musím povedať, že dodáva koláčiku jedinečnú chuť. Cesto: 20 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 prášok do pečiva. Na plnku potrebujeme: 1 uvarené salko, 250 g masla, 1 Zlatý klas, práškový cukor podľa chuti, 400 ml mlieka, 1 PL kakaa. Okrem toho Musli s čokoládou, pikantný džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 23.4.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sladké mámenie



POTREBNÉ PRÍSADY

Upečený korpus, salko, tvaroh, 250 g masla, džem, 1,5 balíčka Bebe keksov, piškóty, káva nescafé, um, čokoládová poleva na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento skvelý koláčik som objavila na českom MMB.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 13.3.2011, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Baranček z piškótového cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

xx

POSTUP PRÍPRAVY

Takto dopadla skúška novej formy na barančeka, ktorú mi moja polovička priniesla z burzy v Brne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2010, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové rezy s hruškami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400 g hladkej múky, 3 lyžičky prášku do pečiva, 3 vrchovaté polievkové lyžice kakaa, 160 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 ml oleja, 200 ml perlivej vody. Náplň: 3 väčšie hrušky, alebo hruškový kompót. Krém: 2 kyslé smotany, 1 tvaroh z vaničky, 1 šľahačková smotana, 1 PL citrónovej šťavy, cukor podľa chuti, 4 plátky želatíny, okrem toho rozpustená čokoláda a džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto premiešame sypké suroviny, pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne vyšľaháme na hladké cesto. Upečieme na 180 C - cca 20 minút - je to však individuálne, nakoľko každá rúra pečie inak. Vychladnutý koláč natrieme džemom, pokladieme nakrájanými hruškami a zalejeme krémom. Ušľaháme kyslé smotany s tvarohom, citrónovou šťavou, osladíme podľa chuti a pridáme vyšľahanú šľahačku s rozpustenou želatínou. Dôkladne vymiešame a nalejeme na koláč. Zarovnáme a ihneď pokvapkáme roztopenou čokoládou, ktorú nariedime troškou tekutej šľahačky. Vidličkou premiešame, potrepaním zrovnáme a dáme stuhnúť do chladničky.
Zdroj: Ivanaw z www.dama.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (12) posledné: 6.4.2010, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkový koláčik s vôňou škorice



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 10 polievkových lyžíc vlažnej vody, 240 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 PL rumu - takto je to písané v pôvodnom recepte, ja som pridala ešte 100 g masla.Náplň: 6 väčších jabĺk, hrsť mletých orechov, 1 škoricový cukor, trocha umu. Krém: 2 šľahačky v prášku (ja som použila rastlinnú šľahačku Rama Cremefine), stužovač šľahačky, 2 kyslé smotany, 1 tvaroh mäkký nehrudkový vo vaničke, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vlažnú vodu, maslo, dôkladne znovu prešľaháme a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, um a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rozložíme nastrúhané jabĺčka, ktoré posypeme pomletými orechami, škoricovým cukrom a nakoniec pokvapkáme umom. Dáme piecť do rúry na 180 C. Po upečení a vychladnutí natrieme krémom a celý povrch husto posypeme škoricou. Krém pripravíme tak, že šľahačkové smotany vyšľaháme spolu so ztužovačom, pridáme kyslé smotany a tvaroh a dôkladne vymiešame. Koláčik dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
Zdroj: www.dama.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.4.2010, 8:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Termix koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 20 dkg cukru, 3 kyslé smotany, 250 g tvarohu, 1 lyžica kakaa. Okrem toho piškóty, um, džem, čokoláda Ľadové gaštany, broskyne.

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení natrieme džemom. Z mlieka a pudingových práškov a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť a potom do neho postupne zašľaháme tvaroh a kyslé smotany. Prisypeme kakao a ešte raz dobre vymiešame. Polovicu krému natrieme na piškótu natretú džemom - ja som použila pomarančový.
Piškóty dobre vykúpeme v ume a poukladáme na krém. Na piškóty poukladáme nakrájané broskyne. Pridáme druhú polovicu krému. Dôkladne rozotrieme a na vrch koláča nastrúhame čokoládku Ľadové gaštany, ktorú sme pred tým dali na chvíľku do mrazničky.

Zdroj: túto plnku som už kedysi dávno objavila niekde na internete a chuťovo ozaj pripomína čokoládový termix.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 21.4.2010, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svadobné koláčiky s netradičnou drobenkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj tieto koláčiky mám zo stránky peceni-s-laskou.webgarden.cz. Zaujali ma zvláštne urobenou drobenkou navrchu. Veľmi mi pomohli fotografie s postupom od majiteľky stránky Zdenky, kde som presne videla ako sa táto drobenka robí. Som jej veľmi vďačná, že bola ochotná mi všetko ukázať a vysvetliť.

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 23.8.2019, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svadobné Ladovy koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

35 dkg hladkej múky, 15 dkg polohrubej múky, 10 dkg kryštálového cukru, 2 dcl mlieka, kôra z polovice citróna, 25 ml umu, 1 kocka (42 g) droždia - nie sušeného, 1 vajce, 2 dkg masla, 1/2 lyžice masti, 2 lyžice oleja, štipku soli. Na tvarohovú náplň potrebujeme: 25 dkg tvarohu, 12 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, hrozienka namočené v ume asi 24 hodín, citrónová kôra. Na lekvárovú náplň potrebujeme: slivkový lekvár, troška umu, troška škorice, cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Nasypeme obe múky do misy, pridáme cukor, droždie a troška vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme soľ, citrónovú kôru. Dáme roztopiť maslo, pridáme sadlo a olej, necháme trocha vychladnúť a pridáme k ostatným ingredianciam. Pridáme zvyšné mlieko a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť cca 1,5 hodiny na teplom mieste.
Medzitým si pripravíme náplne. Tvaroh - klasický v alobale dáme do plátna a necháme z neho riadne odkapať všetku vodu. Potom dáme do misky, pridáme k nemu žĺtko, cukor, vanilku, citrónovú kôru a hrozienka namočené v rume. Lekvárovú plnku pripravíme tak, že si dobre rozmiešame levár s troškou umu, cukru, škorice a ak je príliš riedky, tak ho zahustíme perníkom na strúhanie. Ja som ho nahradila strúhanými piškótami. Dôkladne vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozkrojíme ho na rovnako veľké štvorce. Na každý štvorec dáme tvarohovú náplň, zabalíme a vytvarujeme koláčiky. Tie dáme na papierom na pečenie vystlaný plech a necháme ešte riadne vykysnúť cca 45 minút. Tento krok je veľmi dôležitý, nakoľko aby sa nám lekár na vrchu koláčov neroztiekol, tak ich pečieme holé a lekvár dávame na koláče až po upečení.
Keď sú koláčiky riadne vykysnuté, tak do nich vytlačíme rovnaké jamky - pomôžeme si pohárom, alebo žiarovkou. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Ja som piekla na 180 C.
Po upečení necháme troška vychladnúť a jamky na vrchu koláčov natrieme lekvárovou náplňou. Aby sa nám lekvár rovnomerne rozotieral, tak lyžičku, ktorou ho naberáme, namáčame do trošky umu. Na mokrú lyžičku sa lekvár nelepí a dá sa pekne rozotierať. Ozdobíme mandľami. Ja som ich ešte po upečení potrela roztopeným maslom.

Zdroj: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/kynute-svatebni-a-ladovy-kolace
Ja som akurát recept upravila na polovičnú dávku

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (20) posledné: 15.3.2010, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu