končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chili Con Carne ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY polovica cibule * 1 strúčik cesnaku * polovica zelenej a polovica červenej papriky * 1 konzerva červenej fazule * 25 dkg mletého hovädzieho mäsa * polovica konzervy krájaných paradajok * 2 dl zeleninového vývaru / z kocky / * 1 čajová lyžička sušeného oregana * 1 čajová lyžička čili prášku * olej * POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je výborné na zohriatie so štipkou čili. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
spanielsky vtacik na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY spanielsky vtacik -hovädzie mäso/ môze aj bravcove mäso, divina.../ nakrajat na platky , vyklepat/ zvysne mäsko nakrajat na pasiky/, platky osolit, opeprit a potriet horcicou, dat pasik uhorky, vajicko, slaninku,parok a stocit do batôzka , prichytit ihlicou alebo nitou..v hrnci spenime na oleji cibulu, pridame batôzky, poobraciame s kazdej strany, kym sa trosku stiahnu a chytia farbu..pridame zvysne nakrajane uhorky, vajicko, slaninu a parok, premiesame a vsetko podlejeme vodou..dusime do mäkka, ked je mäsko mäkke, batôzky vyberieme / aby sa lahsie zahustovalo/ a omacku zahustime sladkou smotanou + muka + sladka cervena paprika...odstavime a do omacky zamiesame velku lyzicu horcice a batôzky vlozime spät ..podavame s knedlou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka na červenom víne s cícerovým pyré ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 300 g roštenky * hladká múka na obalenie * olej * červené víno * jalovec * med * tymián * vývar * veľká cibuľa * ............PYRÉ : konzerva cíceru * 3 zemiaky * kúsok masla * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Po dlhej dobe som pripravovala hovädzie mäso. Inšpirácia z TV Paprika. Jedným slovom mňam. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 19.9.2013, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie so zeleninou + yorkshire puddingPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice POSTUP PRÍPRAVY Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 24.7.2010, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mokré hovädzie reznePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej roštenky, 2 vajcia, 2,5 dl kyslej smotany , strúhanka, 1 lyžička vegety, mleté čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané mäso vyklepeme v strúhanke, každý z oboch strán. Postupne ichz obalíme v rozšľahaných vajciach a vypražíme. Vymastíme pekáč, rezne do neho poukladáme vedľa seba a zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali zvyšok vajec. Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme do mäkka. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lenka H. (Children´s clothing worl) ID 74482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2014, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzinka na šťave s hribami a s tarhoňouPOTREBNÉ PRÍSADY hovadzie plece najlepšie asi 1 kg ,horčica,MCK, soľ ,hríby aj sušene ak nie sú iné výborné aj so šampionmi, masox, hubove korenie,tarhoňa POSTUP PRÍPRAVY Narežeme maso na tenšie rezne a jemne naklepeme,osolíme , potrieme horčicou z oboch stran , jemne okoreníme mletým čiernym korenim. Zoberieme vacsiu panvicu a sprudka opecieme aby sa maso stiahlo, potom zalejeme tak aby masko bolo zaliate,pridaame masox a hubove korenie a dusime. Pripravime tarhonu ja ju robim v mikrovlnke a je výborna :D Keď je masko ciastocne udusene /take zuvacie/ pridame hriby a dusime až kým sa masko nerozpada. Podavame s tarhonou . Vynikajuce ! Zelam dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka v uhorkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej roštenky; olej; 1 cibuľa; 6 - 7 sterilizovaných uhoriek; 150 g hladkej múky; 1 lyžička vegety; soľ; mleté čierne korenie; 1/2 lyžičky mletej papriky; majorán; 250 ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, s vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi obalíme každý kúsok mäsa. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme ho a zalejeme vodou. Zakryté necháme dusiť (občas premiešame, prípadne podlejeme). Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky. Do hotového mäsa vlejeme smotanu (môžeme do nej pridať trochu hladkej múky) a za stáleho miešania chvíľu varíme. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
STEAK S HORČICOVOU OMÁČKOU (2 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 1/4 čajovej lyžičky soli, 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 0,5 kg hovädzieho zadného (odstráňte viditeľné kúsky tuku). Na omáčku: 1/3 šálky cibule, 1/4 šálky koňaku alebo brandy, 1/4 šálku hovädzieho vývaru, 1/3 šálky horčice (1 šálka = 250 ml) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Umyte a osušte mäso. Okoreňte ho a osoľte. Do panvice nalejte trochu oleja, rozpáľte ho a vložte steak. Opekajte ho z každej strany 5 minút. Vyberte steak z panvice a udržujte ho teplý. Do panvice nasypte cibuľu a pražte ju 1 minútu. Pridajte koňak (brandy) a priveďte do varu (ale nevarte). Pridajte hovädzí vývar a horčicu, pomaly varte a miešajte cca 2 minúty. Hotovú omáčku nalejte na mäso. 1 porcia obsahuje cca 430 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 15 g tuku, 1 g vlákniny. Koňak alebo brandy – aj keď dodajú jedlu vynikajúcu chuť – zvyšujú jeho energetickú hodnotu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.5.2009, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Orientalne telacie ragu na slovenskej ryzi alias "Tas Kebap"POTREBNÉ PRÍSADY 2 salotky* 2 struciky cesnaku* 2 PL pikantnej paprikovej pasty* 1/2 CL mleteho rimskeho kminu* 1 CL cerstveho Thymianu* 3 PL olivoveho oleja* 700 g telacieho mäsa (alebo jahnacieho,podla mna moze aj bravcove)* 1/2 l mäsoveho vyvaru* 50g susenych marhul* sol,cierne korenie* 350g slovenskej ryze POSTUP PRÍPRAVY Salotku a cesnak ocistime a najemno nasekame.Paprikovu pastu vymiesame s rimskym kminom(rascou ak nemame rimsku tak normalnou)a thymianom.Olej rozohrejeme a na kocky pokrajane mäso na nom orestujeme asi 10 min.Koreninovu zmes z pasty,kminu a thymianu pridame a kratko spolu poprazime.Pridame vyvar a nadrobno nakrajane susene marhule,zlahka osolime a okorenime.Prikryjeme a dusime na miernom ohni 45min.(podla mäsa ake pouzijete).Medzitym si podla obvykleho sposobu uvarime slovensku ryzu v osolenej vode.Oplachneme,nechame odkvapkat a pridame k ragu.Vsetko spolu premiesame a este na zaver osolime a okorenime podla chuti.Papame so zeleninovym salatom a jogurtom zmiesanym so solou a cesnacikom alebo s zaziki. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.9.2009, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guláš so zemiakovou knedľou po mojom :)POTREBNÉ PRÍSADY - hovädzie mäso (ja ho robievam aj z diviny, najlepšie krk,lopatka prípadne aj stehno) - cibuľa, cesnak - paprika, paradajka - soľ, korenie, ml.paprika - lyžica pretlaku - masť na zemiakovú knedľu - zemiaky - 1 vajce - hrubá múka - soľ POSTUP PRÍPRAVY Pokrájanú cibuľu usmažíme na masti. pridáme na kocky pokrájané mäso. opekáme, keď pustí šťavu znova ju vydusíme na tuk (to nám urobí kvalitný základ gulášu). pridáme soľ, korenie, ml. papriku a podlejeme vodou (iba aby zakryla mäso) , pretlačíme strúčik cesnaku.nakrájame si na malé kúsky papriky a paradajky a pridáme k mäsu ( množstvo každý podľa seba ako má rád, ja ak dám cca 1kg mäsa pridám 2 väčšie paradajky a 1-2 papriky.) Mäsko dusíme tak cca 1,5 - 2 hodiny. na záver dochutíme, ja pridávam ešte jeden strúčik cesnaku na vôňu, a ak je málo kyselkavý tak cca za lyžicu paradajkového pretlaku. ak sa vám zdá riedky, môžte zahustiť hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. na záver môžme trošku oštiplaviť. zemiakové knedle Vopred si uvaríme zemiaky v šupke, keď vychladnú postrúhame na strúhadle najemno. Pridáme 1 vajce hrubú múku a posolíme.Nepíšem množstvá lebo knedľu robím vždy tak "od oka", to uvidíte koľko si zemiaky múky zoberú, ja keď robím pre 3 ľudí, použijem cca 7 stredne veľkých zemiakov, trochu múky nasypem na dosku, nastrúham zemiaky, do toho rozbijem vajíčko, posolím, znova zasypem múkou a miesim koľko múky zoberú, nemieste dlho lebo cesto potom mäkne, stačí keď sa všetko pekne spolu spojí. vytvarujem knedľu (ja robím takú menšiu ako normálnu tak cca 5 cm priemer) a dáme variť do vriacej osolenej vody. knedľu varíme 18 minút, vyberiem a nitkou prerežem napoly, ak má stred mäkký ( je inej farby,to ľahko uvidíte) tak ju ešte na 1-2 minutky vrátim do vody.ale ten čas je vypočítaný mala by byť uvarená :)nitkou ju nakrájam na kolieska, naložím guláš a posypem ho čerstvou nakrájanou cibuľou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >> |