. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

ALMA PAPRIKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda

POSTUP PRÍPRAVY

nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paneláková kvasená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-))
Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu.
Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto.
Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu.
Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda).
Doporučujem poháre s viečkom na závit.
Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť"
Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.10.2013, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASÁKY v kameninovom súdku ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Chren * kôpor * listy hrozna * feferónka * cesnak * / množstvá pridávať podľa chuti / .................. Uhorky , väčšie napichať , menšie / do 4 cm / len poukladať / na pichanie doporučujem ako náradie šidlo, ihlica na mäso a pod. /

POSTUP PRÍPRAVY

NÁLEV : 5 l vody zovrieť, rozpustiť 2 balíky ZELKO / DEKO / + 2 PL soli...............
Vlažným nálevom uhorky v kameninovej nádobe zaliať. ..........7 - 14 dní nechať kvasiť a potom do pivnice alebo chladnej miestnosti uložiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 1.8.2014, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Skvelá čalamáda bez sterilizovania



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto čalamádu som robila len uplynulý víkend, ale už teraz viem, že dlho nevydrží, pretože hoci ja nie som na takéto chute, túto kapustovú čalamádu zjem ako nič. Pripomína mi chuťovo kapustový šalátik a ten veľmi ľúbim. Čo budete potrebovať: 2,5kg hlávku kapusty, 1kg papriky, 0,5kg cibule, 0,5kg mrkvy, 15dg kryšt. cukru, 500ml octu, 1dl oleja, 1 deko

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance. Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny. Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť. Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete :-) Vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVA POMAZANKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg paprika-radšej červená,2 kg cibuľa,2 kg paradajky-mäsité,1 pretlak,0,2 l olej,2 pl horčica,6 pl ocot,10 ks feferoniek,0,2 kg cukor,2 pl Podravka,1 menšia cvikla ,6 ks kyslejšie jablká,30 gr soli

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky,paradajkám vykrojíme hrubšiu časť od stopky a tiež pokrájame.Ošúpanú cibuľu pokrájame na kolieska,cviklu na plátky,jablká necháme so šupkou,vykrojíme iba jaderník,feferony dáme celé bez stopky.Pridáme olej,soľ,vegetu a miešame.Paradajky za chvíľu pustia šťavu,ale aj tak musíme občas zamiešať,aby nám to neprihorelo.Ked je to skoro rozvarené-trvá to okolo dvoch hodín-pridáme pretlak,horčicu,ocot,cukor.Chvíľu povaríme.Sťava sa musí poriadne odpariť.Zmes po častiach rozmixujeme,potom prepasírujeme a plníme do čistých výživových pohárikov.Utrieme mokrou utierkou vrch a zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom plameni.
Hotové vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak vidíme,ktoré nám netesní.Necháme vychladnúť,poháre označíme a špajza sa zaplňa.

SUPER NATIERKA na maslový chlebík,k párkom,k jemným nárezom
Z dávky vyjde asi 15 pohárikov od výživy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2017, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UNCLE BENS



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg cibule 1 kg papriky pridaj 4 - 5 feferónky 1 kg paradajok ošúpaných /daj do horúcej vody/ 3 strúčiky cesnaku 1 veľká konzerva kukurice a šampónov ½ kg zelených uhoriek bez zrniek vydlabaných 1 veľký paradajkový pretlak ½ litra 1 dcl octu 1 dcl oleja 5 dkg soli 20 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu pokrájať na kocky a variť 20 minút za častého miešania. Dať do pohárov a sterilizovať 20 minút pri 90 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.8.2014, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Znojemský nálev na uhorky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 l vody, 9 dl octu, 15 dkg kryštálového cukru, 12 dkg soli, 40 tabletiek náhradného sladidla, 20 guľôčok nového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si zmiešame nálev, ktorý necháme zovrieť. Uhorky poukladané v pohároch zalejeme nálevom a sterilizujeme 15 min pri 85 stupňoch. Necháme ešte 15 min na vypnutom sporáku.

Recept mám od svokry, tá neviem odkiaľ ho má, ale už ho je aj náš :) tzv. rodinný :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 27.2.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BRUSNICE - kompót ale hustý



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg brusnice ,,,,,,,, 1kg hrušky,,,,,,,, 1,5kg kryštál cukor ,,,,,, 15ks klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice premyť nechať odtiesť a dať do hrnca, tam ale nejde žiadna voda, pomaličky nechať brusnice variť aby pustili vlastnú šťavu keď pustia pridať cukor, hrušky nakrájané na tenké mesiačiky, klinčeky a nechať ešte 15-20 min povariť. Z toho vznikne hustá zmes ktorú plníme do fliaš a sterilizujeme 15min.
Keď plníme do fliaš treba stále premiešať a dávať aj huté brusnice aj šťavu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 1.9.2012, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rusle....



POTREBNÉ PRÍSADY

vatsie uhorky, cibula, deko, sol a cukor... ten som zabudla zakze zavarene som otvarala a davala 4 pl cukru a znova zavrela a zavarit... ked sa dari tak sa dari.... klasicke uhorky som robila raz tak mi to vypadlo ked to nerobim stale....

POSTUP PRÍPRAVY

takto to robievala moja mama... receptov je viac ale nam to takto chutilo velmi.... ale troska som aj na net musela kuknut lebo mama uz je prec a uz som nejake malickosti potrebovala dotiahnut....:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 15.9.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Huby na sladko-kyslo



POTREBNÉ PRÍSADY

Huby vhodne na zavaranie (my sme mali podpnovky, u nas tzv.podpinky), NALEV: na 1 l 8% octu (alebo 800ml 10%-neho): 2 l vody, 100 g soli, 350 g cukru. Cele nove a cierne korenie, bobkovy list, cibula.

POSTUP PRÍPRAVY

Cely svoj 20-a-nieco rocny zivot som zila v tom,ze nikdy, nikdy, nikdy nebudem zavarat,kedze som to od mala nenavidela. No a pozrite sa tu, tento rok uz moja tretia konzervacna snaha :-) Asi to ide s vekom alebo co. Kazdopadne, vybrali sme sa vcera s muzom cez les do Bardejovskych Kupelov, na vodu a asi na polceste sme narazili na podpinky. Kupele sa nekonali, namiesto toho sme stravili par hodin zbieranim, cistenim a zavaranim hubiciek. ale tak na vodu si zajdeme kedykolvek, huby neskor nebudu :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2010, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu