. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Penová torta s penovými ružičkami aj s postupom + malý trik pri šľahaní



POTREBNÉ PRÍSADY

Penová časť:10 bielkov, 700g kryštálového cukru,štipka soli ____________Plnka: 10 žĺtkov, 200g práškového cukru, 3 malé kocky masla, 2/3 palmely, 100g kakaa, 1 lyžička suchej zrnkovej kávy

POSTUP PRÍPRAVY

10 bielkov začneme šľahať nad parou so štipkou soli ( ja ich začínam šľahať ešte keď voda nevrie, aby sa dobre rozšľahali a aby sa nezrazili, lebo keď ich dám priamo nad paru zvyknú sa zraziť) a postupne pridávam cukor. Šľahám ich na prvom stupni elektrickým šľahačom cca 17 minút- stačí to.
Ešte pred tým si pripravím papier na ktorý si nakreslím tvar torty- akú budem robiť.
Po vyšľahaní dám penu dolu z pary a nechám vychladnúť. Už vychladnutú penu zľahka premiešam vareškou, dám do zdobiaceho vrecka a striekam hmotu vrecúškom na pripravený pečiaci papier. pláty pečiem cca 1 hodinu až hodinu a pol v teplovzdušnej rúre tri naraz. pri teplote cca 100 stupnov.

Plnka: 10 žĺtkov a 200g práškového cukru šľaháme nad parou cca 20 min. Necháme vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané maslo s palmelou a znovu vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame vareškou kakao a kávu a až potom keď je kakao sčasti vmiešané premiešame šľahačom. Časť plnky dáme do vrecúška a ozdobíme ňou kraje a zvyšok rozotrieme po prostriedku plátov...

vrch ešte dozdobíme podľa príležitosti na ktorú je torta určená... :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 16.5.2014, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

*** ozdôbky na tortičku ***



POTREBNÉ PRÍSADY

*** fondant podľa: Martina P. (Mata74) ID 9033 ***,
*** potr. farby ***

POSTUP PRÍPRAVY

obr.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.1.2010, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dvojfarebna ovocna torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch.
Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 17.6.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kitty s postupom korpusu a ovocnou varenou plnkou s práškového džúsu (Tang, Bolero...)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na požiadanie mamičiek, pridávam celý postup od korpusu až po poťahovaciu hmotu (tá bude nafotená asi neskôr). Na 1 korpus, budeme ich potrebovať dva: 6 vajec 6 PL kryštál.cukru 6 PL polohrubej múky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1dcl oleja Na plnku na tortu ( potrebujeme viac plnky) budeme potrebovať: 3 celé vajíčka 300g kryštál.cukru 200ml mlieka 1 sáčok práškového džúsu podľa vlastnej chuti ( Tang, alebo Bolero ) 2 Hery Ak chcete menej plnky, tak dáme len 2 vajíčka, 200g cukru, 150 ml mlieka a pol sáčika džúsu a len 1 Heru Na poťahovaciu hmotu: 200g sušeného mlieka 300g práškového cukru 2PL pšeničného sirupu 2-4PL vody, začneme s dvomi a ak sa nám zdá príliš suchá, pridávame, ale veeeeeľmi opatrne

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je nafotený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 19.4.2010, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

futbalová lopta s fotopostupom



POTREBNÉ PRÍSADY

geometrické znalosti

POSTUP PRÍPRAVY

jedna rada nad zlato: strana 5-uholníkov a 6-uholníkov je 1/15 obvodu lopty, potom to sadne ako uliate!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Eva L. (Akve) ID 92234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 18.5.2011, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slnečnice + fotopostup



POTREBNÉ PRÍSADY

wi (alebo iná modelovacia hmota) , kostice,vykrajovátko v tvare lístku, gelovky, malé nožničky

POSTUP PRÍPRAVY

môj zjednodušený postup ako na slnečnicu, aby vyzerala prirodzene...
viac v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 21.8.2011, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slana torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Toastove chlebiky, maslo, bambino, alebo natierkove maslo, horcica, bylinky, cesnak, rozne druhy salamu, sunka, tvrdy syr, syrove platky, vajicka na tvrdo uvarene, paradajky, paprika cervena, zelena a zlta, olivy cierne a zelene, kridla vcielky su z redkovky a hocico dalsie podla chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Najvacsia vyhoda je ze netreba zhanat gulaty chlieb a dlabat ho a krajat pekne rovno...
Toastove chlebiky natri slanou plnkou ktora moze byt jednoducho z natierkoveho masla alebo z akejkolvek oblubenej pomazanky, kludne aj z domacej pecenovej natierky a podobne.
Zdobenie je na fantazii, jedine co mozem poradit je, ze tvrdy syr je dobre mat cerstvy, ak je len trosku obsuseny tak sa bude lamat a nebude sa z neho dat urobit ruzicka, ale ani to nevadi, sprav z neho pasiky ako tycinky alebo nieco podobne. Cim viac druhov syra, zeleniny a salamu tym to bude krajsie.
Pomazanku som natrela aj na boky a obsypala, resp. poplacala som to postruhanym tvrdym syrom.
Ak nezozenies cervenu papriku tak pre krajsi efekt mozes zdobit kecupom alebo dijonskou horcicou.
V postupe pripravy dam este blizsie foto.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.2.2012, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja prvá Barbie torta



POTREBNÉ PRÍSADY

mramorova torta plnena coko slahackou a marcipan. Mramorova torta: mramorova torta podla dagmar ID 28133 -
250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao. Na krém: 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření, ztužovač šlehačky

POSTUP PRÍPRAVY

bielka vyslahame s polovicou cukru, hned nato vyslahame zltka so zvysnym cukrom, pridame postupne vsetky suroviny, nakoniec sneh.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

miriam v. (mirocka1) ID 18717 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 6.1.2013, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585.
A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov.


Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme.
Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou.
Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Prababkina orechová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

3 korpusy piškótové, orechový krém: 4 vajcia 16 dkg mletých orechov 16 dkg pr.cukru 16 dkg masla (pravého, nie náhražka !!!) 1 vanilka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je torta môjho detstva......pekávala ju najprv prababka, potom babka, teraz mamina ....a raz budem ja svojim vnúčatám.....:

Upečieme si 3 piškótové korpusy. Myslím, že každý vie ako.....moja starká robievala aj cesto orechové. Ak bolo málo orechov, tak kakaové ako teraz na fotke.
Krém:
Vymiešame si do peny cukre so žĺtkami a maslom. Bielka vyšľaháme zvlášť a pridáme k žltkovemu krému. Nakoniec opatrne primiešame orechy.

Takže na žiadosť pridávam aj recept na korpus:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 8.4.2017, 0:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu