. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 114 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

ČEREŠŇOVÁ BUBLANINA



POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia, múka, cukor, olej, voda, soľ, kypriaci prášok, čerešne

POSTUP PRÍPRAVY

V miske som ručným šľahačom vyšľahal 5 vajec, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila cukru, deci oleja, štipku soli, deci vody, 1 kypriaci prášok do pečiva. Cesto som vylial na vymastený pomúčený plech, na vrch som nahádzal zavárané čerešne bez kôstiek, (zubár je drahý) a piekol v rúre 20 minút pri 180 stupňoch. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2013, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ PAGÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, vajcia, soľ, cukor, droždie, smotana, syr, Hera, olej, posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame kilo polohrubej múky, 2 kyslé smotany, 20 dg nastrúhaného Eidamu, 2 vajcia, 1 roztopenú Heru, 2 lyžice oleja, lyžica sušenej pažítky, 2 lyžičky soli, kocku droždia rozpustenú v 2,5 deci vlažného mlieka s lyžičkou cukru a necháme hodinu vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme posýpkou (rasca, sezam, ľan, mak, slnečnica). Pečieme dozlatista asi 10 minút pri 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.12.2014, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

ZELENÝ ČAJ SO ZÁZVOROM, MEDOM A CITRÓNOM



POTREBNÉ PRÍSADY

zelený čaj, čerstvý zázvor (ďumbier), med, citrón

POSTUP PRÍPRAVY

V 80-90 stupňov horúcej vode 3-5 minút vyluhujeme zelený čaj, pridáme nastrúhaný zázvor, citrónovú šťavu a osladíme medom. Tento lahodný nápoj s vôňou včelieho medu, pikantno-kyselkavými tónmi zázvoru a citrónu má blahodárne a liečivé učinky na náš organizmus. Pôsobí protizápalovo, lieči infekčné ochorenia dýchacích ciest, znižuje horúčku, zastavuje rast rakovinových buniek, bráni množeniu baktérií a vírusov v tele, rozširuje cievy a zvyšuje prekrvenie najmä koncových častí tela, podporuje vykašliavanie, chráni pred vznikom žalúdočných erózií a rán sliznice, stimuluje pohyby čriev, uvoľňuje kŕče, pôsobí proti nafukovaniu, zvyšuje vylučovanie žlče, znižuje vstrebávanie cholesterolu, zabraňuje oxidácii LDL cholesterolu a chráni cievny endotel, znižuje bolesť a zvyšuje pohyblivosť pri reumatoidnej artritíde a má pozitvíny vplyv na krvný tlak.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 3:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NEPEČENÁ SMOTANOVO-OVOCNÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá smotana, piškóty, ovocie, puding Olé bez varenia, želatínový stužovač Oetker, čokoládvá ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Zo 4 kyslých smotán, 1 vanilkového pudingu Olé bez varenia, 1 želatínového stužovača Oetker za studena a nadrobno nasekaných broskýň z plechovky (bez šťavy) som vyrobil plnku. Na spodok tortovej formy som poukladal dlhé piškóty, ktoré som pofŕkal šťavou z broskýň, na to som napatlal polovicu plnky, na ňu prišla ďalšia vrstva piškót, ktorú som pofŕkal broskyňovou šťavou a piškóty som zasypal vrstvou lesného ovocia (použil som mrazený mix ríbezle, čučoriedky, černice, maliny). Na vrch som napatlal druhú polovicu plnky, ktorú som posypal čokoládovou ryžou a šup s tým celým na deň do chladničky. Chutí osviežujúco, sladko-kyselkavo. Kto má rád sladšie, do plnky môže pridať trochu práškového cukru alebo vanilkový sirup. Celkové náklady nepresiahli 6 eur. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.6.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

VEĽKONOČNÉ PERNÍČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť.

Perníčky sú už na druhý deň pekne mäkučké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2014, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

PIŠINGER



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortové oblátky, čokoláda, mleté orechy, maslo, šľahačková smotana, Granko, marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozpustíme 250 gramov masla, 300 gramov horkej čokolády, 2,5 deci šľahačkovej smotany, 50 gramov Granka a 50 gramov mletých orechov. Po vychladnutí stuhnutým krémom ponatierame postupne všetky oblátky a celú tortu. Vrch torty môžme skrášliť ozdobami z marcipánu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 27.10.2014, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŠUMIENKOVÝ ZÁHRYZOK



POTREBNÉ PRÍSADY

Múka, olej, mlieko, vajcia, práškový cukor, kakao, sóda bikarbóna, maslo, tvaroh, vanilkový cukor, rum, Zlatý klas, šumienky

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešal som 3 vajcia a 150 g práškového cukru, postupne som primiešaval 2 deci oleja, 2 deci mlieka, 300 g polohrubej múky, lyžičku sódy bikarbóny a 30 g kakaa. Cesto som vylial na pomastený a pomúčený plech a piekol 15 minút pri 160 stupňoch. Medzitým som vyrobil tvarohovú plnku zmiešaním 250 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 2 balíčkov vanilkového cukru, pol kila jemného tvarohu a pár kvapiek rumu. Plnku som rozotrel na upečený a vychladnutý koláč. V pol litri vody som v hrnci na sporáku roztopil 120 g práškového cukru, 4 citrónové šumienky, po zovretí som pridal 2 Zlaté klasy roztopené v pol litri vody a celé to miešal na miernom ohni až do zhustnutia, po miernom vychladnutí som vlažné pudingové želé rozotrel na tvarohovú plnku a šup s tým celým do chladničky. Recept na tento super zákusok som našiel v knihe Recepty zo Života 2 z roku 1999.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.8.2013, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NEBESKÁ MÁŇA



POTREBNÉ PRÍSADY

Vajcia, práškový cukor, hladká múka, kapučíno, káva, rum, olej, mlieko, vanilkový puding, kyslá smotana, piškóty, džem, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme 5 vajec a 200 g práškového cukru do hustej peny, prišľaháme 5 lyžíc oleja a priemiešame 200 g hladkej múky. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 stupňoch. Uvaríme puding z 3/4 litra mlieka a troch vanilkových pudingov, do horúceho primiešame 200 g práškového cukru a 2 lyžice práškového kapučína. Po vychladnutí do pudingu primiešame 3 kelímky kyslej smotany (750 ml). Na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu džemu, polovicu krému, na to poukladáme okrúhle piškóty máčane v káve s rumom. Na piškóty rozotrieme druhú polovicu krému, ozdobíme strúhanou čokoládou, Grankom alebo čokoládovou ryžou. Odložíme na pol dňa do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.3.2013, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

GRILÁŽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Oblátky, Salko, Cera, želé cukríky, orechy, Nutella, ďatle, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci som roztopil rastlinný tuk Cera, pridal konzervu karamelového hnedého Salka, pohár Nutelly, zopár nadrobno nasekaných ďatlí, nadrobno nasekané ovocné želé Bon Pari, 20 deka mletých vlašských orechov, 10 deka nadrobno nasekaných orieškov, lieskovcov, mandlí a celé som to poriadne rozmiešal. Čiastočne stuhnutú plnku som rozdelil na štyri časti, tie som rozotrel na tortové oblátky po 2 vrstvy, prikryl servítkami, zaťažil dvoma atlasmi sveta a odložil na pol dňa do chladu. Nakoniec som ich pokrájal na obdĺžničky a ozdobil čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.2.2013, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

IVANOVA KAPUSTNICA



POTREBNÉ PRÍSADY

klobása, údené mäso, sušené hríby, zemiaky, kyslá kapusta, zemiaky, korenie, vegeta, pažítka, cibuľa, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo gombaseckej klobásy som nakrájal na 2cm kolieska, pridal sušené hríby a varil 10 minút v litri vody. Gombaseckú klobásu mám najradšej, neobsahuje žiadne šľachy, kosti a chrupavky ako tie ostatné. Dobrá je aj žitavská klobása, len je dosť štipľavá. Mastnú červenú paprikovú vodu som potom zlial. Kto má rád mastnú kapustnicu, tento krok vynechá. Do hrnca som pridal kilo moravského údeného mäsa nakrájaného na kocky, 2 litre vody a celé to varil pol hodinu. Potom som pridal nemeckú kapustu Wein-Sauerkraut z 800g plechovky, je jemná a vínny nálev jej pridal úžasnú chuť. A hlavne nie je plná rasce, guličiek korenia, bobkového listu a drevených kapustných hlúbov ako tá slovenská. Pred varením ju ešte preplachujem vodou. Kto má rád kyslejšiu kapustnicu, tento krok vynechá. Kapustu potom posekám na drobné kúsky. Komu nevadia dlhé kapustné slíže ťahajúce sa po brade, tento krok vynechá. Prilial som vodu a na zahustenie sáčkovú gulášovú polievku Od babičky. Kto má rád redšiu vodovejšiu kapustnicu, tento krok vynechá. Celé sa to varí ešte pol hodinu, potom pridám kilo na kocky nakrájaných zemiakov, sušenú pažítku, lyžičku mletého 4-farebného korenia, 1 hlavičku rozpučeného cesnaku (alebo lyžicu sušeného granulovaného) a varím to ešte 10-20 minút, až kým nezmäknú zemiaky. Ochutnám a prípadne dosolím vegetou ale väčšinou ju soliť ani netreba. Do uvarenej kapustnice nakoniec pridám dozlatista a domäkka na troche oleja usmaženú cibuľu. Ak sa totiž usmažená cibuľa pridá až po uvarení kapustnice, nestratí sa jej chuť ako keby sme ju dali na začiatku varenia. Túto kapustnicu varievam roky rokúce a zatiaľ chutila každému. Výborná je na druhý deň, ešte lepšia na tretí ale toho sa väčšinou už kapustnica “nedožije”. Celkové náklady na 6 litrov kapustnice sú asi 14 eur.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.12.2012, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 114 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu