. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky z TATRANIEK



POTREBNÉ PRÍSADY

3ks struhanych tatraniek (orieskove su najlepsie)* 19dkg Hery* 7,5dkg praskoveho cukru* 1vajce* 1PL kakaa* 22,5dkg hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie spolu zmiesame a plnime do formiciek na labky a horuce obalujeme v praskovom cukre zmiesanom s vanilinovym cukrom.
Su vyborne,aj super ako obmena klasickych medvedich labiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (81) posledné: 16.12.2014, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***Medovníčky*** - PREVERENÁ KLASIKA ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď je receptov na medovníčky neúrekom, tieto "moje" sú rokmi overené /ja ich pečiem už 14 rokov/ a receptík som už rozdala nespočetne veľa krát /každý kto ochutnal, ho hneď pýtal :-) /. Takže potrebujeme: 650g hladkej múky /nešpecifikujem presne typ, pretože som ich už piekla z každého druhu a rozdiel som nezbadala/, 250g práškového cukru, 50g zmäknutého masla /môže byť aj margarín/, 150g medu /najlepšie v tekutej forme, ale ak nám skryštalizoval, stačí ho v horúcom kúpeli nechať rozpustiť/, 4 žĺtky alebo 3 vajcia, 1 ČL perníkového korenia, 2 zarovnané ČL sódy bikarbóny, 4-5 PL mlieka /môže byť studené a viac ho fakt netreba/.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja si zmiešam všetky sypké suroviny a potom pridám zvyšné ingrediencie, vymiesime hladké cesto, ktoré prikryté necháme do druhého dňa odpočívať v chlade. Potom ho po častiach vyvaľkáme na pomúčenej doske - tu upozorňujem, že je dobré ustriehnuť si hrúbku cesta 0,5 cm, vtedy medovníčky bez problémov zostanú mäkké!!! Vykrojíme si rôzne tvary /mne vyjde cca 85 kúskov väčších aj menších medovníčkov/ a pečieme na 180 stupňov do zlata. Ak ich chceme lesklé, menšie tvary potrieme žĺtkom pred a väčšie kúsky hneď po upečení. Pred zdobením necháme medovníčky jeden deň "vydýchať", aby nám neopadávala poleva /ja som na ne trochu pozabudla a "dýchali" nezakryté 4 dni, napriek tomu zostali krásne mäkučké :-) /.
Skladujú sa v igelitovom sáčku a vydržia chutné naozaj dlho /teda ak ich nestihnete zjesť :-) /. Ak ich chcem mať ešte mäkšie, pár ich odoberiem do nádobky, prihodím krajec čerstvého chlebíka a sú ako obláčik.
Tak nech sa darí a prajem krásne a šťastné Vianoce ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosový kmen-I PRO ZAČÁTEČNÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g kokosu, 1 Salko, 100g sušeného mléka, kakako, červená potravinářská barva

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly a obarvíme- bílý, hnědý, červený. Vyválíme 3 barevné válečky, zamotáme, nakrájíme a obalíme v kokosu.
VELICE JEDNODUCHÉ A MOC DOBRÉ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Monika S. (monikaskalova) ID 24178 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 3.11.2014, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Krehké Linecké Koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 250 g Hery, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 Zlatý Klas, 1 vanilínový cukor, nastrúhanú kôru z 1 citróna, lekvár podľa chuti (najlepšie ríbezľový alebo slivkový)

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto linecké koláčiky som robila prvý krát, no prvý krát som bola aj spokojná. Koláčiky sú krehučké, priam sa rozpadávajú v ústach, ostanú mäkkučké dlho.

V prvom rade, pracujeme so studenými prísadami a cesto miesime studenými rukami, aby sa voda obsiahnutá v tuku uvolnila až pri pečení (pričom sa cesto skyprí).
Do misky preosejeme múku, pridáme stuhnutú Heru, ktorú si šikovne nastrúhame do cesta na strúhadle. Pridáme žĺtky, cukor, Zlatý Klas, vanilínový cukor, citrónovú kôru a vypracujeme cesto. Cesto je krehké, zabalíme ho do alobalu a odložíme do chladničky na 2-3 hodinky.
Cesto si rozdelíme na 2 bochníky, kým spracúvame jeden, druhý zatiaľ odložíme späť do chladničky. Vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kvietky, kolieska, hviezdičky...do polovice z nich vykrojíme v strede aj malý kruh o priemere cca 1,5 cm. Plech si vystleme papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180° C asi 10 minút (jemne doružova, každá gazdinka si to vie odsledovať podľa seba aj podľa svojej rúry). Hotové koláčiky necháme vychladnúť a potom lepíme dokopy lekvárom. Môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Monika Š. (monny9) ID 99863 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 21.12.2015, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovo orechové kolieska.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto-300g medu,180g masla,260g hladkej múky,250g hrubej múky,2 žltky,1 vanilínový cukor,1 PL rumu,1lyžička prášku do pečiva,50g mletých orechov. K tomu-mleté orechy,kryštálový cukor,ríbezľový džem,vajce na potretie. Recept mám z časopisu Medovníky a medové koláčiky.Piekla som včera,kolieska su tvrdšie ale po zlepení džemom iste zmäknú.Už som aj na skúšku zlepila ,že ich nechám postáť ale žiaľ skúšobné vzorky som zjedla..:-)Sú výborné ,mne velmi vyhovuje kombinácia med a orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Med a maslo mierne ohrejeme nad parou.Odstavíme a pridáme žltky,vanilínový cukor a rum.Všetko spolu premiešame a pridáme na dosku k preosiatej múke s práškom do pečiva a orechami.Vypracujeme cesto,ktoré odložíme aspoň na dve hodinky do chladničky.(Cesto je fakt velmi vláčne a jemné,tak že tie dve hodinky iste potrebuje,potom sa s ním pracuje dobre).Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme ozdobné kolieska tak,že každé druhé bude s otvorom v strede.Kolieska poukladáme na plech,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou orechov a kryšt.cukru.Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 min.Po vychladnutí kolieska spájame s džemom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Katarína I. (catty181) ID 33382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 11.12.2013, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bielková poleva na zdobenie perníčkov



POTREBNÉ PRÍSADY

3 bielky, 500 - 550g práškového cukru, 1,5 lyžice citrónovej šťavy, 1,5 lyžice vriacej vody, štipka soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor 3 x preosejeme. Bielky so štipkou soli vymiešame na penu, postupne pridávame asi polovicu cukru a vmiešame vriacu vodu. Po chvíľke vmiešame zvyšný cukor a citrónovú šťavu (ja ju dávam cez sítko). Miešame kým nieje masa hladká, mala by sa z varešky ťahať, nie tiecť. A lepšie je tú masu miešať ako šľahať, ak sa do polevy dostane pri šľahaní moc vzduchu, poleva sa potom odlupuje. Ak pečiete pár perníkov čo medovníkov, bude vám stačiť tretinová dávka polevy

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 15.12.2012, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

poleva na medovníčky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

toto je len pre moju archiváciu, zlatá babenka mi vysvetlila ako na to, a chcem si to uložiť a nejde to inak ako cez ,,moje recepty,, takže ak to niekomu pomože...

POSTUP PRÍPRAVY

Ahoj Sandra, som rada ze sa ti pacia moje medovnicky. Polevu robim
1 bielko a 180 g praš.cukru..ale ak je vajco mensie radsej iba 150 g cukru. najlepsie je dat hned 130 g a potom pridavat po lyzici.
Daj par kvapiek citronu,poleva bude leskla asi 10 kvapiek..od oka.
Preosievam 3 x. Miesam mixerom na 1 stupen..a metlickami na kysnute cesto. Koli tomu aby sa poleva moc nenadychala a nebola bublinkova. asi 10 min..naberiem trosku polevy na lyzicku spravim pasik a ked drzi na kraji misky a moc nesteka tak je dobra. Polovicu si das do sacka a odstrihni kusok rozka aby si kreslila na tenucko....druhu polovicu polevy pouzijem na velke plochy...pridam par kvapiek Vody a ked neberies na lyzicu a steka to z nej ako keby si miesala teply puding tak je to dobre...na medovnicku si spravis okraje ked uschnu natres riedku polevu pohrkas medovnikom a musi to byt hladke a rovnomerne. Inak to neviem napisat. Ahoj.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50505&user=53831

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Sandra C. (Sandra13) ID 11360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.12.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ježkovia Jožkovia



POTREBNÉ PRÍSADY

28 dkg palmarínu, 12 dkg práškového cukru, 45 dkg hladkej múky, 1 žĺtok, citronová kôra, ľubovolná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, sušené ovocie, hrozienka my sme dávali sušené marhule, na polievanie čokoládová poleva a strúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Z príslušných surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta robíme guličky veľkosti vlašského orecha. Do guličky zapracujeme nami zvolenú náplň a vytvarujeme ježka do tvaru slzičky spravíme mu ňufáčik. Pečieme pri teplote 175°C 10 - 12 minút. Treba sledovať prvú várku aby sme nemali ježkou černoškov takže moc to netreba pripekať do zlatova pekne stačí upiecť. Po vychladnutí namáčame do čokolády a hneď do strúhaného kokosu. Nakoniec čokoládou dorobíme očká a ňufáčik ja som to robila tyčinkami, ktoré sa používajú na čistenie uší a nechajte si hustejšiu čokoládu na tie oči a ňufáčiky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Lenka D. (dakota14) ID 14662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 21.11.2011, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky - mäkké hneď po upečení



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T650,160 g práškového cukru, 160 medu /5 lyžíc/, 120 g masla alebo hery, 2 vajcia, 2 lyžičky sody bikarbony, zmes korenia na pernicky /1 - 2 lyžice podľa chuti/

POSTUP PRÍPRAVY

Každý rok skúšam nový recept na medovníky, neviem kde som robila chybu,ale stále boli tvrde, aj ked dlhšie postáli. Spolužiačka mi vlani dala recept na zaručene mäkké medovníčky pričom zdôraznila, že dôležitá je múka s podnázvom T650 aj ked z komentárov maminiek som sa dozvedela, že použiť sa môže akákoľvek chlebová alebo hladká múka, no ja sa pridržam original receptu.. Makké su hned po upečení, nie je potrebné ich nechať odmäkknúť.

Medovníčky sú naozaj super a mojej dcérke veľmi chutia, takže ich musím piecť minimálne dvakrát :)

Postup je nasledovný: Suroviny všetky zmiešať a dať na 12 - 24 hodin do chladničky. Potom vyvaľkať na hrubku priblizne 3-5 mm a povykrajovať ľubovoľné tvary. Poukladat na plech /používam papier na pečenie alebo plech potrite Cerou/, dalej od seba, pretože pri pečení zväčšia svoj objem a môžu sa navzájom zlepiť. Piecť v stredne vyhriatej rure nie dlho /na cca 180 stupňoch/, potom sa príliš vysušia a budú tvrdé. Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom. Vyskúšajte a budete milo prekvapené tak ako ja. Ak medovníčky v dohľadnej dobe nemienite spapať, odporúčam ich uložiť do uzátvaracej nádoby a pridať k nim rozpolené jabĺčko, nestvrdnú ani nezvlhnú.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 10.12.2017, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Trblietave citronove hviezdicky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 160g hladkej muky * 100g masla * 65g cukru * nastruhana kora s jedneho citrona * stava s polovicky citrona * jedno velke zltko* 1/2 cajovej lyzicky prasku do peciva* poleva: 4 lyzice preosiateho praskoveho cukru* stava s polovice citrona * kvapka zltej potravinarskej farby (nemusi byt)* na ozdobenie: lyzica krystaloveho cukru * kvapka zltej potravinarskej farby ( 24 kusov)

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko spolu zmiesat a vymiesit na hladke cesto, potom ho rozvalkat na 3-4mm hrubku a povykrajovat hviezdicky. Prelozit ich na pekarsky papier na plech a upiect v rozohriatej rure na 180 stupnov. (5-6 minut). Ked kolaciky vychladnu pripravit polevu s citronovej stavy, farby a praskoveho cukru (vymiesat na hladko - ak treba pridat cukor alebo citronovu stavu kym nedosiahnete hladku vlacnu polevu). Do polevy namocit jednu stranu hviezdiciek a nechat trochu zaschnut - potom posypat krystalovym cukrom (ten mozete zafarbit na zlto dopredu).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Jo R. (Llaela) ID 261426 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 22.12.2014, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu