. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PIZZA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 215 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,22 ďalšie >>

PIZZA

*♥*Calzone - plnená pizza*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 350 g múky (polohr. : hladká = 1:1), 150 ml mlieka, vlažná voda podľa potreby, 4 - 5 PL oleja, 1 čL cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kocky droždia***** Plnka - cibuľa, šampiňóny, slanina (oravská, anglická ap.), šunka, podľa chuti aj cesnak, trocha mletej rasce, mčk, soľ, listový špenát, syr (eidam, gouda, mozzarella a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto a dáme ho vykysnúť, na pomúčenej doske ho premiesime a porozdeľujeme ho na približne rovnaké časti. Tieto sformujeme do bochníčkov a necháme na doske ešte trocha podrásť.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Plnky môžu byť rôzne - pokrájaná šunka+ syr + paradajky, nejaká dusená zeleninová zmes pikantne ochutená + syr, mäsovozeleninová zmes - napr.kuracie mäso+cukina+ paprika+cibuľa + syr, ap.... hlaavne aby to bolo dobre ochutené, pikantné .-) ak máte radi.

Ja som robila túto plnku:
Peknú (netučnú) slaninu pokrájame na menšie kúsky a dáme ju opekať do panvice, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a spolu ďalej restujeme. Šampiňóny pokrájame na plátky a pridáme do panvice, troška podlejeme vodou a po osolení a pridaní korenín prikryjeme a chvíľu dusíme (3 min). Po odkrytí pridáme pokrájaný listový špenát (môžeme dať aj rozmrazený, vyžmýkaný) a ešte minútu, dve dusíme spolu. Odstavíme a pridáme roztlačený cesnak, premiešame a necháme vychladnúť. Môžeme primiešať aj pokrájanú šunku, alebo šunku pricapíme až pri plnení ... to už je detail:-)

Bochníčky na doske rozváľkáme a na všetky rovnomerne rozdelíme plnku. Kladieme ju vždy na jednu polovicu kruhu. K plnke pridáme pokráajanú šunku, posypeme strúhaným syrom, ja som pridala ešte zopár pokrájaných olív.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2011, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizzove guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pizza cesto 430 g hladkej múky 1 balíček sušeného droždia 2,4 dcl vlažnej vody 1 lyžica olivového oleja 1 lyžička soli Ostatné: 120 gramov tvrdého syra (my sme použili Mozzarellu) 10 dkg korenistej salámy (alebo klobásy, alebo aj iných prísad, však ide o pizzu) 1 lyžica koreniacej zmesi na pizzu 0,5 dl olivového oleja nastrúhaný Parmezán (množstvo podľa vlastného gusta) pizza omáčka (buď si ju spravíte z paradajok a korenín, alebo kúpite hotovú, my sme kúpili omáčku Heinz)

POSTUP PRÍPRAVY

skombinovaním prísad pre cesto vymiesite hotové cesto, potom ho hodinu necháte odstáť v teple (nám to vyriešila domáca pekáreň, takže sme mali hotové cesto bez práce)
syr a salámu sme nakrájali na menšie kúsky (tu je možnosť kombinácie aj iných prísad)
keď bolo cesto hotové, tak sme z neho zobrali kúsok (asi ako pingpongová loptička), trošku ho v rukách roztiahli, vložili naň kúsok syra a salámy a potom sme cestom zakryli plnku, vytvarujúc vlastne plnenú guľku, toto opakujeme, kým sa neminie cesto
guličky sme poukladali na vymastený pekáč, potreli ich olivovým olejom (do ktorého sme predtým primiešali koreniacu zmes na pizzu) a následne posypali nastrúhaným parmezánom
guličky sme vložili do rúry na cca. 25 minút, na 200°C
aby sa nestratila povinná chuť paradajkovej zmesi, guličky sme servírovali s teplou pizza omáčkou, do ktorej ich môže každý namáčať podľa vlastnej chute

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Kika S. (fia25) ID 71647 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.7.2012, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Talianska pizza & skvelá omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Baška F. (Berushka.F) ID 247940 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

PIZZA DOMÁCA



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka 500g, pol kocky droždia, 125g masla, 1 vajce, 2,5 deci mlieka, lyžica cukru, vegeta, 200 g šunky, 200 g maďarskej salámy, 200g syra, 20 olív, 4 kápie, olej, 2 plechovky lúpaných paradajok

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z pol kila hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžičiek vegety, a kvásku (pol kocky droždia, lyžica cukru a pol deci vlažného mlieka). Necháme hodinku vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame nadrobno nakrájanú salámu, šunku, na kolieska nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný syr, pridáme 2 plechovky lúpaných paradajok, nadrobno nakrájanú kápiu, lyžičku vegety, pol deci oleja. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Posypeme plnkou a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Z tejto dávky vyjdú 2 plechy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.9.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Tenučké pizza cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

Dávka na dva plechy. 250ml vody, 5PL oleja, 2 čajové lyžičky soli, 500g hladkej múky špeciál, 1/4 kvasníc ( čerstvé)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto, necháme kysnúť, rozdelíme na dve časti, ruky si potrieme olejom a cesto roztlačíme na plech. Cesto natriem syrom bambino v črievku, naukladám slaninku, šampiony, strúhaný syr a šup piecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.5.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Slané osie hniezda*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 600 g polohrubej múky, 450 ml mlieka, 3 PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, kvasnice-kocka, 100 ml oleja Plnka - 1 Hera, 2 žĺtka, 2 čL soli, vegeta, prelisovaný cesnak (nemusí byť, ale ja som dala celú hlavičku) , iná plnka - Hera, žĺtka, postrúhaný syr Niva alebo údený syr, alebo bryndza, trocha korenia, (alebo paprika) cesnak Na posypanie - rasca, sezam, slnečnica, mak, strúhaný syr alebo iné

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme do misy, mlieko trocha prihrejeme v mikrovlnke a pripravíme kvások, čiže do mlieka vložíme cukor, pridáme rozdrobené kvasnice a pridáme trolinku múky. Keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme kvások do múky, pridáme soľ a olej a cesto poriadne vyhnetieme. Potom ho na povrchu trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Obvykle tak 30-40 min.
Medzitým si pripravíme plnku. Jednoducho zmixujeme heru, soľ, žĺtka, vegetu a cesnak (ja som naposledy pridala aj kocku bryndze, ale veľmi to nebolo cítiť, asi to bolo málo. treba dať viac).
Cesto vyložíme na dosku posypanú múkou, sformujeme ho a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme plnkou.
Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné.
Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď. Ale taktiež nemusíme.
Dáme do rúry na 170°C cca 15 min .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 10.5.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Biela smotanová pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

*** Cesto (NRomana ID3383): 1 šalka = 2dcl, 3 šálky hladkej múky, 1 šálka vlažného mlieka, 4 lyžice oleja, droždie, soľ *** Omáčka (murka1 ID25512): 1 syrové črievko, sladká smotana, veľa cesnaku. + tvrdý syr, niva, paradajky, kukurica.

POSTUP PRÍPRAVY

Zatiaľ najlepšia pizza, ktorú som robila :o)
Črievko, smotana a cesnak - zohrejeme, aby sa rozpustil syr. Touto zmesou dobre ponatierame cesto. Na zmes dáme postrúhaný syr, na plátky nakrájanú nivu, paradajky, kukuricu a znova postrúhaný syr. Vrch opäť polejeme smotanovou zmesou a dáme piecť. 20 min. - 200°C - najspodnejšia priečka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.4.2009, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Rýchla pizza z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto, paradajková omáčka, oregáno. cibuľa, cesnak, soľ,syr. šunka, zeleninka: paradajka, paprika, kukurica...

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozmrazíme....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.6.2012, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pitta chléb



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.mouky, 1 lžička soli, 15 g čerstvého droždí, 150ml vlažné vody. lžíce oliv.oleje.

POSTUP PRÍPRAVY

Mouku prosijeme a smícháme se solí.
Droždí rozpustíme ve vodě, vmícháme olivový olej a nalijeme do větší mísy. Postupně vmícháváme mouku, až se nám utvoří vláčné těsto. Vyklopíme na pomoučenou plochu a asi 5 minut hněteme, než je těsto hladké a pružné. Vložíme do čisté mísy a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo až zdvojnásobí svůj objem. Jemně prohněteme a na pomoučené ploše rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich kuličky, znovu překryjeme a necháme 5 minut. Z každé kuličky vyválíme oválek asi 5 mm hrubý a 15 cm dlouhý. Překryjeme a necháme kynout při pokojové teplotě asi 30 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 230 °C, zároveň s třemi plechy. Po vyhřátí dáme na každý plech 2 kusy a pečeme asi 4-6 minut, nebo až se nafouknou. Není třeba aby zhnědly.
Hotové dáme vychladit na drátěnou mřížku a potom je překryjeme utěrkou, aby zůstaly měkké

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.7.2010, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Moja Talianska Pizza+rajcinovy sos



POTREBNÉ PRÍSADY

1l vlaznej vody,200g Hl.muky(vzdy vsak pridavam podla potreby muku), sol, cukor krystal, kvasnice, 1/2dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zmiesame spolu tak aby sa nam cesto nelepilo na ruky.T.J. ak sa lepi este mozme pridavat muky... Poriadne premiesame..Cesto potom dame asi na 3hodinky do chladnicky prykrijeme navlhcenou utierkou....
Tomaten souse(rajcinovy sos na pizzu):
1pretlak,voda,cesnak,sol,olej,korenie a trosku cukru... Pretlak a vodu dame do takeho pomeru aby to nebolo ani huste ani riedke..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Monika K. (monikvd) ID 20874 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.4.2008, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 215 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,22 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu