končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 63 (zobrazuje sa 61-63) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***Visnovo-tvarohovy kolacik***POTREBNÉ PRÍSADY Cesto***6vajec***250gr hladkej muky***250gr cukru***1 PDP***1dcl oleja***1dcl vody***1 cokolada (100g) Plnka***1l mlieka***3 zlate klasy***200g cukru***2vanil.cukor***200g masla***250g jemne hrudkovany tvaroh***250g kremovy tvaroh*** 2 pohare visni bez kostok(Lidl)***6PL gustinu***2PL cit.stavy***2PL cukru***300ml vody***Na ozdobu *** slahacky a cokolada POSTUP PRÍPRAVY Je to taky slavnostnejsi osviezujuci kolacik,ktoreho je hodne OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (53) posledné: 7.11.2011, 0:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
**PROFITEROLES**POTREBNÉ PRÍSADY Cesto na spodny korpus:10vajec,370g cukru,370g hladkej muky,150ml oleja,150ml vody,150g cokolady,1 a pol balicka prasku do peciva*** Cesto na stredny a vrchny korpus:10vajec,370g cukru,370g hladkej muky,150ml oleja,150ml vody,150g cokolady,1 a pol balicka prasku do peciva*** Cesto na profiteroles:(pohar200ml) 2 pohare vody,2 pohare hladkej muky, pol pohara oleja ,stipka soli,6vajec*** Krem na spodny korpus:1 a pol litra mlieka,4 a pol balicka cokoladoveho pudingu,240gcukru,300g masla,300g cokolady*** Krem na stredny a vrchny korpus: vsetko ako na spodny korpus*** Cokoladova poleva:500ml slahacky,250g cokolady POSTUP PRÍPRAVY .Formu vymazeme a vysypeme mukou. Bielka si vyslahame a odlozime bokom. V druhej miske vyslahame zltka s cukrom.Pridame rozpustenu cokoladu,olej ,vodu.Potom muku a pdp.Vsetko slahame mixerom. Na koniec varechou primiesame vyslahane bielka.Pecieme vo vyhriatej rure na 50-55min na 180st. Postup taky isty ako pri spodnom ceste.Cesto si rozdelime do foriem.Pecieme asi 40min. Mne sa do rury zmestili obe formy naraz.*** Krem:Vo vacsom hrnci uvarime puding.Nechame vychladnut.V mikrovlnke si na minime rozpustime cokoladu,nechame trochu vychladnut.V miske si vyslahame maslo ,pridame cokoladu a po lyziciach postupne vychladnuty puding. Vznikne nam krasny krem. Toto je krem na spodny korpus.Cele to zopakujeme,to bude krem na stredne a vrchne cesto.*** Krem do profiteroles:Z mlieka a pudinkov si uvarime puding.Nechame vychladnut.Do pudingu prilejeme tekutu slahacku a vyslahame.Profiteroles si nakrojime a lyzickou plnime.*** Cokoladova poleva:V slahacke si uvarime cokolady do bodu varu a odstavime.Nechame vychladnut a polievame....mmhh ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (42) posledné: 30.12.2010, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
**Orieskovy sen**POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:10 vajec,380gr cukru,380gr polo. muky,1 a pol prasku do peciva,1 a pol dcl oleja,1 a pol dcl vody,150gr cokolady na varenie.. Krem:2l mlieka,3 vanilkove pudingy,10 PL hladkej muky,400gr cukru,3 vanilkove cukre,400gr masla,350gr lieskovych orieskov.. Ozdoba:slahacka,oriesky,cokolada a karamelovy toping.. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vyslahame si 10 bielkov.V druhej miske si vyslahame 10 zltkov s 380gr cukru.Pridame roztopenu cokoladu,olej a vodu-slahame.Potom muku s praskom do peciva-vsetko slahame s mixerom.Nakoniec jemne zamiesame varechou vyslahane bielka.Cesto vylejeme na vymazany plech a pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov 40 min. Krem: V 2l mlieka si vymiesame 3 vanilkove pudingy,10PL hladkej muky a cukor.Polozime na sporak a za staleho miesania na miernom ohni si uvarime puding.Na horuci puding nasypeme 1 vanilkovy cukor(nevytvori sa nam kozka) a nechame vychladnut.V miske si vyslahame 400gr masla s 2 vanilkovymi cukrami a po lyziciach pridavame vychladnuty puding.Nakoniec pridame 350gr oprazenych lieskovych orieskov. Vychladnute cesto rozrezeme na polovicu.Prvy plat polejeme karamelovym topingom a dame polovicu kremu.Na to polozime druhy plat polejeme karamelovym topingom a dame zvysny krem,ktorym potrieme aj boky.Celu tortu dame do chladnicky najlepsie na noc stuhnut.Vrch torty ozdobime slahackou,orieskami,postruhanou cokoladou a topingom..HOTOVO.!! Mam nafoteny aj fotopostup,ale neviem ako mam zmensit fotografie . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 28.3.2013, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 63 (zobrazuje sa 61-63) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7 |