končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 83 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny a la "Mexico"POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, 250 g mäsa (zvyknem robiť z kuracích pŕs, tie sú pripravené najrýchlejšie, ale dnes som robila z bravčového), mäsitá červená paprika, zelená paprika, konzerva kukurice, konzerva červenej fazule, väčšia cibuľa, cesnak, chilli (alternatíva feferónová) pasta alebo ideálne čerstvé chilli papriky, kečup, paradajkový pretlak, soľ, čerstvo namleté farebné korenie (mix červené, zelené, čierne a biele). POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme cestoviny a potom ideme chystať omáčku... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 28.9.2011, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ľahký krémeš s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto (ja som mala mrazené - množstvo na dva platy - 500 g, ale dá sa kúpiť už hotové vyvaľkané), ovocie (podľa sezóny alebo konzervované, či mrazené – ja som použila mrazené jahody z Lidla), kakaové venčeky (keksy, piškóty – kakaové kvôli farebnému kontrastu), čokoláda na varenie, 50-70 g Hery, Krém1: 1 liter mlieka + 3 vanilkové pudingy + 2 vanilkové cukry + 4 PL kryštálový cukor + veľká kyslá smotana - 400 g Krém2: Nátierkové maslo + 3 vanilkové cukry + šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY Dnes je voľný deň... počasie pod psa, takže sme doma a je jasné, že budeme všetci “zňuchávať” niečo dobré pod zub. Tak som spravila inventúru čo mám v zásobách a pustila sa včera večer do tohto: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 10.9.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Ryžové rezance so zeleninou a tofu (vhodné do 90DD - škroby)POTREBNÉ PRÍSADY balík ryžových rezancov, 1 PL sezamový olej, mrkva, paprika - farebný mix, cibuľa, pór, 50 g húb Uchovec bazový alias Judášovo ucho, kapusta, tofu, Solčanka, kari korenie, sojová omáčka sladká, sojová omáčka Kikkoman (slaná), 1 PL kukuričný škrob, voda POSTUP PRÍPRAVY Rezance si uvaríme presne podľa návodu :) Huby nalámeme na menšie kúsky a namočíme do studenej vody. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 31.8.2010, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové rezne na cibuli s hríbovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som mala stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g hríbov (tu masliaky), maslo, mlieko, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka. POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave. Hríbovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané hríby, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny. Ak nemáte lesné hríby, možno použiť aj šampiňóny - doporučujem namiesto zeleninového dochucovadla dochutiť hríbovým bujónom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Musaka - absolútne dokonalá rokmi vycibrená verziaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 väčšie baklažány, 2 veľké zemiaky, 500 g mletého mäsa (1/2 bravčové, 1/2 hovädzie), 1 väčšia cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 dl paradajkový pretlak, 2-3 zrelé paradajky, 100 g syra (ideálny je Parmezán, ale poslúži aj Eidam, maslo, olivový olej, mleté korenie, mletý kmín, škorica (1/2 čl), muškátový oriešok (1/2 čl), 1-2 bobkové listy, 50 g múky, 700 ml mlieka, 3 žltky POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo milujem, ale kým som sa dopracovala k tejto verzii trvalo to celé roky (rozumej nakoľko to je dosť prácny recept, robím musaku maximálne 2x v roku :)) A môžem s čistým svedomím povedať, že táto musaka je takmer ako od rodeného Gréka :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) KOMENTÁRE (60) posledné: 20.7.2022, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová dubáková polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Skvelá patizónová nátierkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16904 Pri tejto nátierke som sa nechala inšpirovať receptom Ivetky - Narcis, Prísady: patizón, tavený syr v črievku, maslo, cibuľa, cesnak, mladá cibuľka, petržlenová vnať, bazalka, solčanka, mletá sladká paprika, mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Trošku som zaimprovizovala a dochutila ju podľa seba. Ale postupovala som približne rovnako ako Ivetka - najprv som dala na maslo podusiť cibuľku, do toho som pridala na jemno nastrúhaný patizón, po chvíľke som pridala pretlačený cesnak a vytlačila do toho syr (majú teraz v Tescu lacnejší maxi Bambino :) Pridala som bazalku - nemala som čerstvú, tak som v dlaniach rozmrvila sušenú. Dochutila som solčankou, mletým korením a aby to bolo trošku farebnejšie (nemala som doma červenú papriku), pridala som mletú sladkú papriku. Odstavila som z ohňa a dala masu vychladnúť. Nasekala som mladú cibuľku a petržlenovú vňať a vsypala do masy. Keď to už bolo také "letné" - vlažné - pridala som asi polievkovú lyžicu Ramy. Všetko spolu vymiešala do hladka a nátierka naozaj vynikajúca bola na svete Ivetka... ešte raz veľké ďakujem, bez Teba by som sa asi neodvážila spraviť nátierku z patizónu, tou svojou vynikajúcou cukinovou si ma naštartovala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 29.8.2015, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná a la sviečkováPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracie stehná, korenová zelenina, cibuľa, maslo, soľ, solčanka, mleté čierne korenie, mlieko, smotana, horčica, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Pri rodinnom hlasovaní, čo bude dnes k obedu bola väčšina hlasov za sviečkovú, ale v chladničke som mala len kuracie stehná. Tak som trošku improvizovala a spravila toto jedlo. Syn mrkotal, že vo sviečkovej nebude mať kura chrumkavú kôrku, tak som to nedala klasicky variť všetko do hrnca, ale dala na pekáč... omáčka je skvelá a kožka na stehnách chrumkavá podľa predstáv môjho mláďatka ,o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 12.9.2010, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Super KEBAB - ako ho robíme u nás domaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny pre cca 5 osôb:1 kg mäsa (možno použiť kuracie prsia, stehna, bravčové, morčacie, zajačie - čo komu chutí… nám najviac chutia kuracie vykostené stehná - sú šťavnaté, ale aj prsia sú fajn, len tie sú suchšie.) Koreniny - gyros, adžiga, solčanka (mám ju v krabičke od Podravky ,o), slnečnicový olej, smotana (alebo biely jogurt), majonéza, cesnak, petržlenová vnať, kapusta, cibuľa, rajčiny, uhorky POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo všetci milujeme, je naozaj famózne... Možno príprava vyzerá na prvý pohľad zložitá, ale opak je pravdou. Nemôže konkurovať originálu od tureckého kuchára, ale dovolím si tvrdiť, že mnohým na Slovensku podávaným kebabom smelo konkurovať môže :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov) KOMENTÁRE (85) posledné: 12.9.2013, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Patizonová rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Patizon, olivový olej, cibuľa, cesnak, solčanka, mletá paprika (alt.gyros korenie) POSTUP PRÍPRAVY Toho roku sa darí patizonom, tak stále vymýšľam, čo sa s nimi dá robiť. A nakoľko som dnes mala konzerváreň-day, tak som nemala veľa času na dlhú prípravu obeda, tak som si vymyslela nasledovné: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 17.9.2020, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 83 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |