. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 83 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny a la "Mexico"



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, 250 g mäsa (zvyknem robiť z kuracích pŕs, tie sú pripravené najrýchlejšie, ale dnes som robila z bravčového), mäsitá červená paprika, zelená paprika, konzerva kukurice, konzerva červenej fazule, väčšia cibuľa, cesnak, chilli (alternatíva feferónová) pasta alebo ideálne čerstvé chilli papriky, kečup, paradajkový pretlak, soľ, čerstvo namleté farebné korenie (mix červené, zelené, čierne a biele).

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme cestoviny a potom ideme chystať omáčku...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 28.9.2011, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ľahký krémeš s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto (ja som mala mrazené - množstvo na dva platy - 500 g, ale dá sa kúpiť už hotové vyvaľkané), ovocie (podľa sezóny alebo konzervované, či mrazené – ja som použila mrazené jahody z Lidla), kakaové venčeky (keksy, piškóty – kakaové kvôli farebnému kontrastu), čokoláda na varenie, 50-70 g Hery, Krém1: 1 liter mlieka + 3 vanilkové pudingy + 2 vanilkové cukry + 4 PL kryštálový cukor + veľká kyslá smotana - 400 g Krém2: Nátierkové maslo + 3 vanilkové cukry + šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes je voľný deň... počasie pod psa, takže sme doma a je jasné, že budeme všetci “zňuchávať” niečo dobré pod zub. Tak som spravila inventúru čo mám v zásobách a pustila sa včera večer do tohto:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 10.9.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Ryžové rezance so zeleninou a tofu (vhodné do 90DD - škroby)



POTREBNÉ PRÍSADY

balík ryžových rezancov, 1 PL sezamový olej, mrkva, paprika - farebný mix, cibuľa, pór, 50 g húb Uchovec bazový alias Judášovo ucho, kapusta, tofu, Solčanka, kari korenie, sojová omáčka sladká, sojová omáčka Kikkoman (slaná), 1 PL kukuričný škrob, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance si uvaríme presne podľa návodu :) Huby nalámeme na menšie kúsky a namočíme do studenej vody.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 31.8.2010, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne na cibuli s hríbovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som mala stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g hríbov (tu masliaky), maslo, mlieko, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka.

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave.
Hríbovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané hríby, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny. Ak nemáte lesné hríby, možno použiť aj šampiňóny - doporučujem namiesto zeleninového dochucovadla dochutiť hríbovým bujónom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Musaka - absolútne dokonalá rokmi vycibrená verzia



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 väčšie baklažány, 2 veľké zemiaky, 500 g mletého mäsa (1/2 bravčové, 1/2 hovädzie), 1 väčšia cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 dl paradajkový pretlak, 2-3 zrelé paradajky, 100 g syra (ideálny je Parmezán, ale poslúži aj Eidam, maslo, olivový olej, mleté korenie, mletý kmín, škorica (1/2 čl), muškátový oriešok (1/2 čl), 1-2 bobkové listy, 50 g múky, 700 ml mlieka, 3 žltky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo milujem, ale kým som sa dopracovala k tejto verzii trvalo to celé roky (rozumej nakoľko to je dosť prácny recept, robím musaku maximálne 2x v roku :)) A môžem s čistým svedomím povedať, že táto musaka je takmer ako od rodeného Gréka :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (60) posledné: 20.7.2022, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová dubáková polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Skvelá patizónová nátierka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16904 Pri tejto nátierke som sa nechala inšpirovať receptom Ivetky - Narcis, Prísady: patizón, tavený syr v črievku, maslo, cibuľa, cesnak, mladá cibuľka, petržlenová vnať, bazalka, solčanka, mletá sladká paprika, mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku som zaimprovizovala a dochutila ju podľa seba.
Ale postupovala som približne rovnako ako Ivetka - najprv som dala na maslo podusiť cibuľku, do toho som pridala na jemno nastrúhaný patizón, po chvíľke som pridala pretlačený cesnak a vytlačila do toho syr (majú teraz v Tescu lacnejší maxi Bambino :)
Pridala som bazalku - nemala som čerstvú, tak som v dlaniach rozmrvila sušenú. Dochutila som solčankou, mletým korením a aby to bolo trošku farebnejšie (nemala som doma červenú papriku), pridala som mletú sladkú papriku. Odstavila som z ohňa a dala masu vychladnúť. Nasekala som mladú cibuľku a petržlenovú vňať a vsypala do masy. Keď to už bolo také "letné" - vlažné - pridala som asi polievkovú lyžicu Ramy. Všetko spolu vymiešala do hladka a nátierka naozaj vynikajúca bola na svete
Ivetka... ešte raz veľké ďakujem, bez Teba by som sa asi neodvážila spraviť nátierku z patizónu, tou svojou vynikajúcou cukinovou si ma naštartovala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 29.8.2015, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná a la sviečková



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks kuracie stehná, korenová zelenina, cibuľa, maslo, soľ, solčanka, mleté čierne korenie, mlieko, smotana, horčica, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pri rodinnom hlasovaní, čo bude dnes k obedu bola väčšina hlasov za sviečkovú, ale v chladničke som mala len kuracie stehná. Tak som trošku improvizovala a spravila toto jedlo. Syn mrkotal, že vo sviečkovej nebude mať kura chrumkavú kôrku, tak som to nedala klasicky variť všetko do hrnca, ale dala na pekáč... omáčka je skvelá a kožka na stehnách chrumkavá podľa predstáv môjho mláďatka ,o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 12.9.2010, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Super KEBAB - ako ho robíme u nás doma



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny pre cca 5 osôb:1 kg mäsa (možno použiť kuracie prsia, stehna, bravčové, morčacie, zajačie - čo komu chutí… nám najviac chutia kuracie vykostené stehná - sú šťavnaté, ale aj prsia sú fajn, len tie sú suchšie.) Koreniny - gyros, adžiga, solčanka (mám ju v krabičke od Podravky ,o), slnečnicový olej, smotana (alebo biely jogurt), majonéza, cesnak, petržlenová vnať, kapusta, cibuľa, rajčiny, uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo všetci milujeme, je naozaj famózne... Možno príprava vyzerá na prvý pohľad zložitá, ale opak je pravdou. Nemôže konkurovať originálu od tureckého kuchára, ale dovolím si tvrdiť, že mnohým na Slovensku podávaným kebabom smelo konkurovať môže :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (85) posledné: 12.9.2013, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Patizonová rýchlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Patizon, olivový olej, cibuľa, cesnak, solčanka, mletá paprika (alt.gyros korenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Toho roku sa darí patizonom, tak stále vymýšľam, čo sa s nimi dá robiť. A nakoľko som dnes mala konzerváreň-day, tak som nemala veľa času na dlhú prípravu obeda, tak som si vymyslela nasledovné:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 17.9.2020, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 83 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu