Eva A. (Eviana) ID 114156 |
|
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Patizonová rýchlovka
[ recept č. 29769 zo dňa 24.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Patizon, olivový olej, cibuľa, cesnak, solčanka, mletá paprika (alt.gyros korenie)
POSTUP PRÍPRAVY
Toho roku sa darí patizonom, tak stále vymýšľam, čo sa s nimi dá robiť. A nakoľko som dnes mala konzerváreň-day, tak som nemala veľa času na dlhú prípravu obeda, tak som si vymyslela nasledovné:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Patizón si ošúpeme.
Nakrájame na plátky (ja nechávam aj zrniečka, veľmi ich mám rada).
V miske si zamiešame olivový olej, solčanku, sladkú paprika a dnes som pridala trošku gyros korenia.
Patizón si rozložíme na plech, potrieme olejovou zmesou.
Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a poukladáme na patizón. Dáme piecť – 10-15 min 180°C.
Kým sa pečie patizón spravíme si tzatziki:
Ošúpeme uhorky, nastrúhame na hrubom strúhadle (ako jablká do koláča). Ideálne je nechať uhorky na sitku stiecť zo šťavy, ale dajú sa aj vyžmýkať v rukách. Pridáme jogurt (alternativa kyslá smotana), prelisovaný cesnak, trošku soli a solčanky.
Do tzatziki patrí aj kôpor na jemno nasekaný, ale kôpor som nemala, tak sme mali tzatziki bez kôpru. Pridáme par kvapiek olivového oleja a všetko spolu zmiešame, dame vychladiť.
Patizon je hotový... ako prílohu som spravila opekané zemiaky... obed hotový za 20 minút ,o)
Chutné, ľahké, rýchle... a hlavne málo práce :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lenka B. (Rastlenka) ID 333398 (17.9.2020, 9:10) |
Keďže priateľ je vegetarián, musím (a chcem) vymýšľať recepty bez mäsa. Nedávno som kúpila patizón a nechcem ho vyprážať, lebo sa snažím aj chudnúť. Nechávam sa inšpirovať týmto receptom. K tomu urobím takisto zemiačky, sebe varené a zelenínový šalát. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2016, 16:04) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Halina M. (anilah) ID 93483 (30.8.2016, 20:21) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (28.8.2016, 23:57) |
výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýbornééééééééééééé bolo, ďakujeme.. |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa F. (denka.denka) ID 120646 (1.10.2013, 19:02) |
Bolo to fajne... Akurat je dnes den vegetarianov |
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (23.7.2013, 19:34) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (16.9.2012, 14:53) |
Milá Evka..tak toto nemá chybu! . S. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (21.9.2012, 9:34) |
Sonička... ďakujem za milé slová uznania |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (2.7.2011, 20:45) |
Zacina sezona cukin,mam v zahradke,tak cez tyzden ukuchtim. |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (1.7.2011, 15:49) |
je to vyyyyborneeee! aj mojmu 2,5 rocnemu synovi chutilo zbudla som dat cibulu a cesnak a trosku to bolo slane, ale spolu s dipom a zemiackami sa chute vyrovnali. urcite ho budem castejsie varit! DAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (27.7.2010, 15:33) |
dobrý nápad |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.7.2010, 16:15) |
jee Evka, doma sme dakedy pestovali patizóny - len ja som mu nikdy neprišla na chuť /ale mňa si netreba všímať - moja mama bola kedysi zúfalá zo mňa, čo všetko som jej ako dieťa nepojedla - i keď teraz už je opak pravdou - ale vyskúšam to s cukinou, budem mať rýchly obedíík |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.7.2010, 20:11) |
Určite to bude výborné aj s cukinou, Maťka...ved patizón je vlastne vlastný brat cukiny |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (24.7.2010, 23:20) |
Mňam, Evka, toto by mi úplne stačilo k zajtrajšiemu obedu, len nemám patizón, ani na trhu som nevidela, možno by sa to dalo urobiť aj z cukiny, čo ty na to? |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.7.2010, 8:46) |
Darinka... keby to šlo, tak Ti patizon pošlem, mám zo dva dalšie v chladničke... Ale som presvedčená, že aj s cukinou to bude rovnako dobré Teším sa, že Ta receptík zaujal... mne sa na nom najviac páči, že je naozaj máloprácny a rýchly |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.7.2010, 21:04) |
si sikulka |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.7.2010, 8:47) |
Dakujem Lubka za uznanie ...medzi pohármi od zaváranín, uhorkami, cviklou a nakladanou zeleninou som musela zaimprovizovať... a celkom to vyšlo |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.7.2010, 19:45) |
Evulka,uz len nadabit na super patizonik a bude mnamka |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.7.2010, 19:48) |
Nemáš cestu na juhozápad Slovenska? Toho roku sa svokre priam kotia v záhrade, nestíhame zúžitkovať, mám dalšie v chladničke, hneď by som Ti nabalila |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.7.2010, 20:04) |
no az niekedy v auguste |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.7.2010, 20:10) |
No uvidíme ako to bude s patizónmi a ich produkciou v auguste... dohodneme |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.7.2010, 19:41) |
to vyzera fajnucko super si to vymyslela |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.7.2010, 19:46) |
Dakujem Janielka za uznanie... no z núdze cnosť, ale naozaj to bola chutná kombinácia Ja som akurát doslintala nad tým Tvojim úžasným zákuskom... jooooj... hneď by som si kúsok dala... |
ODPOVEDAŤ |