končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Cukinová čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg cukiny bez zrniek, 1 kg cibule, 1 kg papriky, 1/2 l octu, 40 dkg kryštálového cukru, 1 deko, kto má rád, môže si časť cukiny nahradiť šalátovou uhorkou, aj to je super VYJDE 17 KS 3 DCL FLIAŠ POSTUP PRÍPRAVY 1. Cukinu nastrúhame na kolieska. 2. Cibuľu a papriku nakrájame na pásiky. 3. Cukinu, papriku, cibuľu, ocot, cukor a deko dobre premiešame a necháme stáť aspoň 2 hodinky aby sa spojili chute. 4. Potom už len ponakladáme do fliaš a sterilizujeme 10 minút (ja sterilizujem v hrnci vo vode 10 min. odkedy mi začne voda vrieť). Neoľutujete, u nás sa po tejto čalamáde vždy zapráši, tak musím schovávať v pivnici pár fliaš, aby nám vydržali aj na Veľkú noc. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Beáta F. (bejatka) ID 13662 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 19.11.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
jablkový lekvárPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg jabĺk, 400 g kryštálového cukru, 2 PL octu POSTUP PRÍPRAVY jablká si očistíme nakrájame, pridáme cukor, ocot a dáme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň uvaríme, rozmixujeme a horúce dáme do pohárov, ktoré otočíme hore dnom, zakryjeme do deky a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 1.11.2014, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZAVÁRANÉ UHORKYPOTREBNÉ PRÍSADY Neviem,asi nemám sama tento problém,ale uhorky si pestujem sama,záhradu nemám veľkú,takže denne nazbieram asi na 1-2poháre uhoriek.Kým spm nálev miešala podľa návodu,mala som problém s jeho uskladňovaním,až mi kolegyňa s tým poradila. Prísady na jeden pohár: uhorky, 1kávová lyžička DEKA,5 kávových lyžičiek kr.cukru,40ml. octu,voda POSTUP PRÍPRAVY Umyté uhorky dáme do pohárov,nasypeme lyžičku DEKA,5 lyžičiek cukru,nalejeme 40ml. octu a dolejeme vodu.Poháre uzatvoríme a sterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) AGNESA K. (AGI10) ID 17058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 11.7.2019, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Púpavový medPOTREBNÉ PRÍSADY 400 rozkvitnutých hlávok púpavy * 2 kg cukru * 2 citróny * 2 l vody POSTUP PRÍPRAVY Nazbierame púpavy. Umyté púpavy dáme do hrnca a zalejeme 2 l vriacej vody. Pridáme 2 umyté citróny nakrájané na kolieska a povaríme asi 15 minút. Necháme lúhovať 24 hodín. Na druhý deň precedíme a púpavy dobre vyžmýkame. Pridáme cukor a varíme 1-2 hodiny kým nezhustne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 14.5.2011, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkové čatniPOTREBNÉ PRÍSADY Cca 700 g očistených jabĺk, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 50 g cukru, 2 dl jablkovej šťavy /100% džúsu/, 0,5 dl octu (alebo 2 dl bieleho vína), 2 rovné lyžičky mletého zázvoru, 1 rovná lyžička mletej škorice, trošku mletého chilli korenia - na špičku noža, 1 lyžička soli, 4-5 klinčekov, za hrsť hrozienok, 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Upravila som si recept na čatni tak, aby to nebolo ostré a príkre, aby to chutilo aj deťom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 6.2.2016, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čokoládová "nutela" z jabĺkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu.. Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :) Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min. "Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
RAJČINOVÁ SLADKÁ ZAVÁRANINAPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 zrelých rajčín, 3PL olivového oleja, 2 nastrúhané cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1ČL mletého zázvoru, 1 celá škorica, na špičku lyžičky mletého čierneho korenia, na špičku lyžičky mletého šafránu, 3PL rajčinového pretlaku, 2PL medu, 1,5ČL mletej škorice, 1ČL soli. POSTUP PRÍPRAVY Na úvod chcem len podotknúť, že je lepšie použiť rajčiny dozreté na slniečku /majú viac dužiny, nie sú také vodnaté/ potom je zaváranina hustejšia a mäsitejšia. Rajčiny rozrežeme priečne na polovice, dáme preč semienka a na veľkom strúhadle prepasírujeme do misky. Šupku odhodíme. V hrnci, najlepšie liatinovom-so silným dnom, zohrejeme olivový olej, pridáme nastrúhaný cibuľu a podusíme pár minút. Pridáme prelisovaný cesnak, zázvor, prihodíme kúsok celej škorice, prisypeme korenie a podusíme chvíľku. Potom pridáme šafrán, rajčinový pretlak a prelisované rajčiny a osolíme. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 6.7.2011, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Strúhaná cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY cvikla * soľ * cukor * ocot * chren POSTUP PRÍPRAVY síce sa to nezavára ale predsa len som to dala do kategórie zaváraniny, ale je to perfektná príloha :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 31.8.2014, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Melonova marmeladaPOTREBNÉ PRÍSADY 1000 g melona Galia, 700 g zelirovacieho cukru 2: 1,1/4 cl struhaneho zavoru, stava z 1 citrona POSTUP PRÍPRAVY xx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2010, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Suprový šalát ČALAMÁDAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 L octu, 80 dkg kryštálového cukru, 3 PL soli, 2 dcl oleja, 1 KL čierneho mletého korenia, 1 KL BORKÉNU 1,5 kg papriky, 1,5 kg cibule, 1 kg zelených rajčín (môžu byť aj také oranžové ako mám ja), 2 kg nakladačiek (také väčšie uhorky, alebo môžete dať aj šalátové, ale vyberte zrnká). POSTUP PRÍPRAVY Všetko poriadne poumývať a nakrájať na cca 5 mm pásiky. dať variť a keď to začne bublotať odstopovať 2 min (nie viac). Vypnúť a horúce do čistých a suchých pohárov nie až po vrch a doliať šťavou. Zavrieť otočiť dať na suché a teplé miesto do deky. Kto má rád štiplavé môže si pridať čili papričky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Klára Ď. (kukokajka) ID 18977 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.8.2013, 23:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >> |