končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Slovenská baklavaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 24 (500) plátov (g) štrúdľového cesta, 250 g vlašských orechov, 60 g hnedého cukru, 1 polievková lyžica škorice, 1 vanilínový cukor, 175 g masla, 90 ml medu, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY 1. Orechy nasekáme na menšie kúsky, ale nemelieme! Zmiešame ich s oboma cukrami a škoricou. 2. Maslo dáme roztopiť, pretože ho budeme potrebovať na potieranie. 3. Plech vymastíme maslom a položíme prvý plát cesta. Každý jeden plát potierame maslom. 4. Po 6 vrstve cesta posypeme nahrubo 1/3 orechovou zmesou. A postup opakujeme až kým neminieme všetky orechy i pláty. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) veronika r. (nikac) ID 94428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2014, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajúci jablkový koláčik v lístkovom ceste ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO 1: lístkové (spodok a vrch), PLNKA 1: dusené jabĺčka (dochutiť podľa vlastnej chuti), PLNKA 2: 1 téglik pochúťkovej smotany, 1 téglik hrubej múky, 1 téglik práškového cukru, 2PL kakaa, 5PL orechov -mleté (ale dávam viac), 1KL sódy bicarbóny /všetko spolu premiešame/. Môžeme do plnky pridať ešte hrozienka, prípadne sekané oriešky a ja som dala aj pomarančovú kôru - tá krásne prevonia a dá super chuť. POSTUP PRÍPRAVY Na plech dáme plát lístkového cesta, naň rozotrieme polovicu dusených jabĺčok. Na jablkovú vrstvu rovnomerne rozotrieme plnku č.2 ( je taká mierne hutná) a potom znova druhú polovicu dusených jabĺčok a nakoniec znova plát lístkového cesta a tento potrieme jemno olejom a dáme piecť na 200 stupňov a pečieme cca 35-40min. Upečený pocukrujeme. Je úžasný a hlavne rýchlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 19.2.2012, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vanilkové rožkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 280 g hl. muka, 210 g maslo, 40 g práškový cukor, 120 g mleté orechy, 2 ks žĺtky, 1 balíček vanilkový cukor (ja davam aj s praskovým cukrom na obalenie) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme cesto a pečeime si 12 minut pri teplote 180 stupnov. Po upecení obalíme v zmesi vanilkový cukor + praskový cukor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
..moje "pankušky" s 3-mi***PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 30g masla, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor- ja dávam 3PL domáceho vanilkového cukru, 1 vajce, štipka soli, 25g droždia, 4-5dl vlažného mlieka, 1 PL rumu-nemusí byť, trošku nastrúhanej citrónovej kôry z umytého citrónika POSTUP PRÍPRAVY Do malého množstva teplého mlieka pridáme trošku cukru, štipku soli, droždie a necháme vzísť kvások. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku,vanilkový cukor a zvyšný práškový cukor, mäkké maslo, vajíčko(izbovej teploty) pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko- ja nedávam naraz celé ale potom podľa potreby dolejem :). Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru, rum a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť cca 25-30 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku- a vyvaľkáme na 1-1,5cm hrúbku. Ja ho nevaľkám len jemne rukou pritlačim aby nebolo také hrubé. Potom vykrajujeme kolieska a do každého urobíme malú jamku. Necháme 10min podkysnúť a vyprážame v horúcom oleji z obidvoch strán. Potom len poprášime preosiatym práškovým cukrom a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zuzana H. (zuzu69) ID 87892 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
šiškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY asi 500 ml mlieka, 1 lyžica kryštalový cukor, 20 g droždia, 5OO g hl. múky, 2 žltky, 50 g praskový cukor, 50 g masla, stipka soli, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY cesto: asi 3OO ml mlieka, krystalový cukor a drozdie a trochu múky - pripravíme kvasok. ked vykysne pridame zltka vyslahane s praskovým cukrom a rozpusteným maslom + muka, zamiesame a pomaly pridavame vlažne osolene mlieko (2OOml). Vypracujeme makké cesto . Hotove cesto posypeme mukou a nechame odpocivat - kysnut na teplom mieste (ja som nechal asi 40 minut) . cesto vyklopime na pomucenu dostku a vyvalkame, resp. prstami poroztlacame a vykrajujeme šišky ktore este nechame na dose asi 1/2 hodinu a potom vyprazame v oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 24.1.2011, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
rýchla jablková roladaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3-4 postruhane jablka, 4 vajcia, 18O cukor, 8 lyžýc hl. múky POSTUP PRÍPRAVY Postruhané jablka dame na papier, posypeme skoricovym cukrom vajcia vyslahame c cukrom do hustej kase (dlhsie sa musi slahat), pridame muku preslahame a vylejejme na jablka - Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
makovo jablkovy kolačPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnceky praskového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky nemlety mak, 500 g postruhaných jablk a 1 maslo POSTUP PRÍPRAVY pripravíme si zmes : praskový cukor, polohrubu muku a mak premiesame plech bud vymastime alebo dame len papier - odoberieme zo zmesi, nasypeme na plech utalcime - na vrch ulozime nastruhane jablka a nasypenme zbytok zmesy nakoniec nastruhame maslo (ja spm nakrajala na platky) a dame do rozhriatej rury a pecieme cca 6O-8O minut pri 170 stupnoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.1.2011, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
maková tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g práškové cukru, 8 vajec, 8 PL studenej vody, nastruhanu citronovu koru z 1 citróna, 1 vanilkový cukor, 200 g mletých orechov, 250 g mletého maku, 6 kyslejších jablk, 50 g polohrubej muky, prškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY cukor + žltky + citronovu koru + 8 PL vody vyslahame, pridame sneh z bielkov a vanilkoveho cukru . Do masy pridame mlety mak, muku, mlete orechy a jablka nakrajane na kocky - vsetko z lahka premiesame Dame do formy (vymastena, vysypana mukou) a pečieme pri teplote 180 stupnov cca 50-60 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.1.2011, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
farbickyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY obyčaina rolada obalena do marsmalow POSTUP PRÍPRAVY pre prvaka na imatrikulaciu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Henrieta H. (henique) ID 92271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.1.2011, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 1 pohár cukru krupica, 1/2 pohara oleja, 2 pohare hladkej múky, 1 prášok do peciva, 1 vanilkový cukor, 1 pohar mlieka , kakao, 2 lyžičky instantna kava Krém: 1/2 litra mlieka, 2 vanilkové pudingy, 125g masla, 2 tvarohy, rum podla chuti Poleva: 100 - 150 g cokolady + 2 kysle smotany POSTUP PRÍPRAVY Cesto: suroviny zmiesame a 1ú2 cesta vylejeme na plech (vymasteny a vysypaný mukou) do druhej polky pridame kakao , kavu - premiešame a vylejeme na svetle cesto. Pecieme cca 2O min pri 180 stupnoch. Krem: z mlieka a pudingov uvarime puding, do horuceho vsalhame maslo a pridame tvaroh - preslahame, pridame rum a dame na vychladnute cesto. Poleva: cokoladu rozpustime a v miesame kyslu smotanu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.4.2014, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,18 ďalšie >> |