končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja bublanina s malinami, rýchla a výbornáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia.......1,5 salky pr.cukru......2 salky polohr.muky........prasok do peciva.......3lyzice najemno nasekanych mandli alebo vlasskych orechov /pre chut, ale nemusi byt/.......lyzica oleja.......cca 1salka mlieka......moze sa pridat nastruhana citronova kora POSTUP PRÍPRAVY Pripravu som mala hotovu za ani nie 15 minut - zltka oddelime od bielkov. Do zltkov pridame salku /vacsiu/ pras.cukru, prasok do peciva vymiesame dopenista mixerom. Postupne pridavame polohrubu muku-2 vacsie salky a najemno nasekane orechy, pre chut, plus citronovu koru, lyzicu oleja. Cesto bude hutne, tak pridame asi jednu, jednu a pol salky mlieka. - ruru si predhrejeme na cca 170-175 stupnov, nie viac. - bielka vyslahame dotuha, tesne pred dokoncenim slahania pridame zvysnu polovicu salky prask.cukru a dokoncime slahanie. - sneh z bielkov so zvysnym pras.cukrom pridame opatrne a pomaly vareskou alebo lyzicou do hmoty, parkrat premiesame, cesto by malo byt nadychane a malo by sa dat bez problemov vyliat na maslom potrety a mukou vysypany vyssi plech. - na povrch cesta poukladame ovocie, najepsie drobne, ako su maliny, jahody, ribezle, cernice, mozu byt cerstve, zavarane, zamrazene, co prave mate poruke. Cesto nenechavame prilis dlho vo forme stat aby bol kolacik pekne nadychany tak ho hned po nasypani ovocia supneme do rury. - Zvyknem piect najprv odspodu, potom zapnem celoplosne pecenie. Bublaninu peciem asi 1 hodinku, kym nie je povrch hnedkasty, vyskusam drevennou ihlou ci je bublanina hotova. Necham ju este chvilu v otvorenej rure. Az ked vychladne, posypem prask.cukrom... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2010, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY **5 vajec, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody **broskyňový kompót, 1 vanilkový puding (alebo Zlatý klas) POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme broskyne a dáme piecť. Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 500 ml a rozmiešame v nej vanilkový puding alebo Zlatý klas, necháme zovrieť. Polevu vylejeme na upečený koláč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mária G. (marču) ID 124246 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 1.12.2010, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bublanina/rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Základný recep: 35 dg polohrubej múky, 35 dg práškový cukor, 4 veľké vajíčka, 1 a pol dcl oleja, 1 a pol dcl vody, 1 kypriaci prášok, kompótové alebo čerstvé ovoci++++++++++++++++++++++++++++++++ Recept s obmenou: pridať trochu vanilky, namiesto vody - šťava z marhuľového kompótu, ku kypriacemu pridať štipku sódy bikarbóny, marhule naložené s trochou rumu a mäkšie zavarené, ktoré som ponamáčala do kokosu +++++ viem, že foto je nekvalitné a šľahačka sa topí na ešte trochu teplom koláčiku - nevydržali sme, kým vychladne. Koláčik je šťavnatý vôbec nie suchý a obrazne povedané ..... keď je návšteva za dverami - máte ho za chvíľu hotový. Aj bez šľahačky je chutný. ++++++++++++++ Recept mám od kamarátkinej mamy-výbornej kuchárky a cukrárky. POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny spolu iba zmiešame a veľmi dobre vyšľaháme. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Dáme ovocie aké chceme. Ja som dala iba marhule namočené v kokose, ale môže byť aj viac druhov ovocia a vrch posypaný lupienkami mandlí ap. Pečieme pri 175-180°C cca 30 min - treba sledovať a keď dáte šťavu z kompótu, piecť dlhšie a pomalšie. Po upečení ešte posypte vanilkou. Koláčik je mäkulinký, až sa rozplýva na jazyku. My nemáme radi suché bublaniny ani trhance. Hodili by sa tam ešte čučoriedky, ale dnes sme mali so synom chuť na takýto - ako ľahkú večeru. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 13.6.2011, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchla bublanina na panviciPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia*100 ml smotany 10-12%*50g polohrubej múky*na špičku noža PDP*štipka soli*1 ČL citrónovej kory*1ČL práčkového cukru*olej*čerstvé alebo zavárené ovocie*med POSTUP PRÍPRAVY Keď máte na niečo chuť,ale nechcete toho mať zase celý pekáč,veď kto by to zjedol-aspoń u nás tak toto je super rýchly sposob na takú akože omeletu s ovocím,či bublaninu.A zaženiete chuť na sladké a je to raz-dva.Zdanej dávky výjdu 2 sladké omelety s priemerom 26 cm. Ozaj,keď ešte len čitate tento recept,vstanete a budete ho robiť,ako prvé rozpálte rúru na 250 stupňov,alebo zapnite gril. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 14.3.2010, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňová bublanina s tyčinkou MargotPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g hrubej múky, 100 g jemnej preosiatej strúhanky, ½ balíčka prášku do pečiva, 50 g masla Rajo, 100 g práškového cukru, 6 vajec, 1 lyžička citrónovej šťavy, 300 ml mlieka, 500 g vykôstkovaných čerešní /môžu byť aj tie zavarené/, 1 postrúhaná tyčinka Margot POSTUP PRÍPRAVY Múku a preosiatu strúhanku premiešame s práškom do pečiva. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú šťavu vymiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou, posypeme postrúhanou tyčinkou Margot a poukladáme umyté vykôstkované čerešne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, po upečení poprášime práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bublanina s pudingom /bez váženia/POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,1 hrnček(250ml)kryš.cukru,2hrnčeky pol.múky,200ml oleja,1hrnček mlieka,1PDP,1van.cukor,2 pol.lyžice kakaa,1-7dclpohár zavarených marhúľ,2 banány,1 vanilkový a 1 čokoládový puding.prášok. POSTUP PRÍPRAVY viď foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Monika M. (Michalikova) ID 76425 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 29.8.2012, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Super bublanina ktorá nemá konkurenciu :-)POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 30 Dkg kryštálového cukru,1 vanilkový cukor, 30 Dkg múky ( ktorú používate na piškótové cesto, mne sa osvedčil Bezlepkový mix z Viedenských pekární v Modre, Jizerka..) 1 prášok do pečiva, 1,5 dcl vlažnej vody, 1,5 dcl oleja, ovocie podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme na polotuhý sneh a postupne prisýpame 10 Dkg cukru, potom postupne pridávame žĺtky a ostatný cukor, vanilkový cukor, vodu, olej a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Celú zmes zľahka premiešame a dáme piecť na vymastenom plechu, navrch uložíme ovocie podľa chuti. Pečieme pri 180 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Dagmar G. (dada1010) ID 26999 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 24.1.2016, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Blesková bublanina (hrnčeková)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnceky polohr.muky, 1/2 kypriaceho prasku, 1 hrncek krystal.cukru (prip.trosicku z neho ubrat a pridat 1 balicek vanilkoveho cukru,je potom vonavejsia), 1/2 hrnceka mlieka, 1/2 hrnceka oleja, 3 vajicka, stipka soli, ovocie (pozn. hrncek pouzivam 2,5dl) POSTUP PRÍPRAVY Nechce sa mi sliedit po vsetkych receptoch na bublaninu,lebo je ich tu naozaj vela prevela, skor to tu vkladam pre inspiraciu a mozno aj vlastne pohodlie,aby som nemusela nabuduce hladat v knihe ,o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (93) posledné: 16.9.2017, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohová bublanina - robí ju aj Kamila MagálováPOTREBNÉ PRÍSADY 1000 g hrudkovitého tvarohu (najlepšie tučný tvaroh), 6 vajec, 350g práškového cukru, 250g margarínu, šťava z 1 citróna, 1 vanilkový cukor, 200 g hrubej múky (alebo krupica), 1 prášok do pečiva, ovocie - slivky, marhule, broskyne, jahody, čučoriedky, maliny, černice - čo len chcete POSTUP PRÍPRAVY Margarín vymiešame s cukrom, postupne doň zašľaháme žltky, šťavu z citrona, vanilkový cukor, tvaroh, sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, na vrch poukladáme ovocie a upečieme. Bublanina je naozaj fantastická, u nás vydrží maximálne 1 popoludnie. Prajem príjemné maškrtenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2009, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Stále aktuálna bublanina trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY cesto - 2 šálky polohrubej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka, 3/4 šálky oleja, pol šálky mlieka, kakao podľa chuti - ja dávam 2-3 lyžičky, a 1 puding - podľa chuti - ja dávam karamelový... + 2 kelímky tvarohu, 1vajičko a cukor podľa chuti ovocie - čerstvé, zmrazené, zavárané - proste aké doma máte POSTUP PRÍPRAVY viď obrázky.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Denisa K. (kadulka) ID 44899 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.6.2010, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |