končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 601-610) | << predošlé 1,.,56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKYPOTREBNÉ PRÍSADY 260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka POSTUP PRÍPRAVY Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva J. (EBJ) ID 142116 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieko, 1 žĺtko, 100g maslo, 5g soľ, 500g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 20g droždie, citrónová kôra, 90g hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme prísady v takom poradí ako sú uvedené. Spustím program cesto a hrozienka pridám, pri zapípaní, aby sa nerozpadli.po vykysnutí cesta si cesto rozdelím na 9 častí a postupne zapletám vianočku v pomere 4-3-2. Pečiem vo vyhriatej rúre cca 45minút pri teplote 175-180 stupňov. pred vytiahnutím z rúry skontrolujem vianočku pomocou špajdle, či je prepečená ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mariana P. (kari11) ID 178629 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hrozienkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka 80g rozpusteného masla 1 KL soli+80-100g cukru 250g polohrubej múky 250 g hladkej múky (múky odporúčam preosiať) 1 balíček sušeného droždia 100 g hrozienok(hrozienka pridáme až po zaznení zvukového signálu) POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky pridáme postupne mlieko, maslo,múku,soľ,cukor, balíček sušeného droždia a po zaznení zvukového signálu pridáme hrozienka Na pekárničke nastavíme: Program: KLASIK Zhnednutie: Médium Veľkosť: 1KG Čas sa nastavuje automaticky: 3:20 hod Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Miroslav Š. (mirkostofa) ID 265158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
chlebík bez mieseniaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY http://www.cuketka.cz/?p=788 podla tohto receptu a piekla v jenskej mise OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera K. (ravot) ID 122672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
strašne jednoduchý,bielý chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY *500g hladkej múky* 250ml vlažnej vody*kávová lyžička soli* polievková lyžica cukru*30g droždie*60ml oleja*na potrenie slaná voda POSTUP PRÍPRAVY Velice jednoduchý,no strašne mňamózny chlebík...Do pekárničky som si dala všetky prísady a nechala vypracovať cesto.Vybrala,zapracovala troška múky aby sa tak nelepilo,vytvarovala chlebík a nechala na plechu ešte 30min kysnúť.Medzitým nechala predhriať rúru na 250 stupňov celzia.Keď chlebík už pól hodinu kysol,potrela som ho slanou vodou,šupla som ho do rúry,stiahla na 190 stupňov a cca 30min nechala piecť,kým nemal krásnu farbu..........A hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladká múka - najlepšia je chlebová, celozrnná, alebo špaldová, prípadne "pol na pol", 3-4 uvarené zemiaky , 1 polievková lyžica /PL/ soli, 1-2 PL rasce, 2 PL octu, pol litra vlažnej vody. Kvások - /kocku 42g droždia rozmrviť v deci vlažnej vody s 1 PL cukru/ POSTUP PRÍPRAVY Múku treba nechať cez noc zohriať v kuchyni a pred použitím preosiať cez husté sito. Z droždia a cukru si urobíme kvások. Pridáme k múke, popučeným uvareným zemiakom, pridáme soľ, vlažnú vodu, ocot a rascu a vypracujeme cesto.Miesime 10-15 min. Necháme 30 min.kysnúť, premiesime a znovu necháme 15 min kysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku rozrežeme na dve rovnaké časti a vyformujeme dva bochníky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,/ nie tesne vedľa seba/ necháme podkysnúť a pečieme 60 min. pri 185-190 st. Pred dopečením asi 10 min. chlebík potrieme čistou vodou potom sa nám pekne zapečie. Upečieme si 2 ks chutného 700gr. voňavého chlebíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anna V. (hanina3) ID 110062 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarový chlieb s rascouPOTREBNÉ PRÍSADY 30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania POSTUP PRÍPRAVY Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň. Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto. Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža). Necháme asi pol hodiny nakysnúť. Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C. Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzske bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 170ml vody, 1kl soli, štipka kr.cukru, 280g hladkej múky chlebovej - T650( alebo aj pomiešaná s celozrnnou, alebo grahamovou - väčšinu treba nechať hladkej múky), 1kl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny vložíme do pekárničky, zapneme program na bagety. Ak nemáte, zvoľte program cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bagetu a necháme pod kuchynskou utierkou ešte kysnúť (cca20-30min). Potrieme vajíčkom (originál sa bagetky potierajú len vodou, ale mne sa zdajú potom moc biele) posypeme slnečnicovými a ľanovými semiačkami. prípadne inými, podľa chuti. Dobré sú aj ovsené vločky. Bagetky priečne narežeme nožíkom, alebo nastrihneme nožnicami.(teraz pozerám, že tie na fotke som akurát nenarezala :-) Kto má program na bagety, vloží bagety späť do pekárne a pečie. Kto nemá, vloží bagetky do rúry na 180°C a pečie cca 40min - kým budú mať peknú farbu do zlatista. Jedna dávka je na 4 bagety vhodné akurát na pečenie v pekárničke. Ak pečiete v rúre, môžete robiť z dvojnásobku cesta a budete mať 8 bagiet. najlepšie sú nakrájané na kolieska k dobrému šalátiku:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Alena M. (Alami) ID 14670 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Môj prvý chlebíkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ďakujem za inšpiráciu Ľudmile H. (ludik3) POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36210 možno sa mi nevydaril úplne perfektne, ale je veľmi chutný...aaa môj prvý, takže som nadmieru spokojná :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Veronika I. (Veronika I.) ID 71232 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 601-610) | << predošlé 1,.,56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ďalšie >> |